Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Transfer gündemi!..
 Oca
05
 2016

  Öncelikle Ryan Donk hayırlı olsun, inşallah Melo'yu aratmaz diyemiyorum ama bizi Rodriguez ve Jem'den kurtardığı için sağolsun varolsun. Kendisine bu forma altında başarılar diliyorum..

  Ortasahada artık ilk yarıya göre daha sağlam ve daha sert olabileceğiz nihayet. Takımın bu sene itibariyle başını ağrıtan en büyük 3 sorun; konsantrasyon, fizik güç ve sertlik. Konsantrasyon demişken kazanma arzusu da bunun içinde. Çok gol yememizin sebepleri bunlar, zaten Podolski, Sneijder ve Selçuk'lu bi takım için gol atmak işten bile değil.

  Melo'dan sonra takımda sertlik %0, bütün oyuncular çok yumuşak, defans oyuncularımız bile bir kanat oyuncusu kadar sertlikten uzak, yanından geçip giden adama bi omuz atmaktan aciz adamlar. Bu adamlar yüzünden gol yememek için takım olarak geriye yaslanmak zorunda kalıyorsunuz ve sonuç küme düşmemeye oynayan takımlara karşı 90 dakikada bulunan sadece 2 pozisyon ve 1 zoraki golle ilk yarıyı berabere ve 11 puan fark yiyerek tamamlıyorsunuz. Süper finalli sezonda 20 puan fark attığımız sözde rakipten bugün ilk yarı itibariyle yenilen 11 puan fark.

  Galatasaray'da yıllardır edindiğim izlenim şu; bir sezon imkansız denilen başarılar elde edip sonraki sezon kendi ayağına sıkar gibi tamamen yanlış transfer politikası, Galatasaray'ın evladı denilen adamların kendi menfaatleri uğruna Galatasaray'ı satmaları, geri kafalı zihniyetin en iyisi olduğunu düşünen yöneticiler ve daha bir ton saçmalık.. En yakın 2 örnek Terim sonrası Mancini dönemi ve geçen sene sonrası bu sene. Zaten kim ben Galatasaray'ın evladıyım, bu takım için en iyisini yapmaya geldim derse bilin ki takımın içine edecek, onun için en iyisi bu işi profesyonel görünümlü amatörler yerine amatör görünümlü profesyonellere bırakmak lazım.

  Ben şahsen Uefanın FFP yüzünden Galatasaray gibi her sene avrupada oynayan Türkiye'nin en başarılı takımını avrupaya almama gibi bi hataya düşeceğini zannetmiyorum, en kötü 1 sene transfer cezası verilebilir ya da gelirlere el konulur. Bu durumda diyelim ki transfer cezası aldık, bu kadroyla seneye ilk 10'a oynarız. Onun için gelebilecek olası ceza iyi analiz edilmeli, eğer benim dediğim gibi bir ceza gelecekse paraya kıyılıp en iyi oyuncular alınmalı.

  Burak, Semih, Sabri, Umut, Chedjou gibi adamlar artık bu kulüpte miyadını doldurdu, daha fazla zorlamanın anlamı yok, şu anki yönetim bu oyuncuları sadece bonservislerden net 18 milyon euro kazanarak gönderebilirlerse benim gözümde başarılı sayılırlar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...