Makale Yaz
kutlugs43
Bu haberi yazdır
Burak takım oyuncusu değil
 Eyl
16
 2015

Atletico Madrid maçı hakikaten ne kadar zayıf bir takım olduğumuzun göstergesiydi. Şunu kabul etmek gerekir ki Madrid takımı yettiğince oynadı ve kendilerini zorlamadılar.

Ben bir konu üstünde çok durmak istiyorum. Takımın ekseriyetinde sıkıntı var ama bizim futbol oteritelerinin abartması yüzünden hala bir kelime edilmeyen bir oyuncu var ki o da Burak YILMAZ. Allah aşkına bir adam hava topu alamaz, top kontrol edemez, top tutamaz, pas yüzdesi çok zayıf, ikili mücadedelerde ise ayakta duramaz ve bu takımda tek santrafor oynar. Ben bu konu hakkında daha önce de yazı yazdım transfer dönemindede. Bu takımın en büyük eksiği santrafor. Burak bize geldiğinden beri niye sırıtmadı derseniz yanında hep çalışkan oyuncular vardı ve hep onun eksiğini kapattılar. Elmander, Drogba, Umut… Hep bu oyuncuların onun eksiğini kapatmasıyla bu yanayan kanımızın üstü bir şekilde örtüldü. Dikkat edersek Burak geldikten sonra orta saha oyuncularımızın istatistiklerinde çok büyük düşüş oldu. Elmanderli Necatili ilk yılımızda Seçuk, Melo, Emre, Engin neler yapmıştı hatırlamamız lazım. Peki sebebi neydi. Sıkıştığımızda ileri attığımız her top (havadan da olsa yerden de olsa) bir şekilde ileri de tutuluyordu. Hem Elmander Hem Necati hatta daha sonrasında Drogba… Bu işi çok iyi yapıyorlardı. Bu da orta saha oyuncularının ileri çıkışlarını kolaylaştırıyordu. Peki şimdi ne oluyor. İleri atılan her top duvara çarpar gibi geri geliyor. Çünkü ileride kim var ? Her topu önüne beklemekten başka bir düşüncesi olmayan Burak…

Yazık bu sene ahlar vahlar içinde bir takım seyredeceğiz. Bu durumu Hamza Hoca görmüştü ve Burak’ı kesmişti. Ama bir maçta o kadar kıyamet koparıldı ki Burak’ı yine oynatmak zorunda kaldı. Sadece tercih yanlıştı. Ya Podolski ileride tek oynamalı ki bence bu da birinci alternatif değil. Çünkü Podolski hiç hazır durumda değil hatta takıma çok büyük zararı var. Bu yüzden ilk tercih Sinan GÜMÜŞ olmalı. Çünkü Sinan da hızıyla birlikte toptaşımaktan başka özellikleri tam olarak iyi değil. Ama Rijkaard’ın Türk futbolu için dediği gibi herşeyden biraz var Sinan’da. Fizik olarak kuvvetli yıkılmıyor hava toplarına müdahale edebiliyor, top kontrolü de fena değil. En azından Burak’ın çok önünde.

Bu arada Emre ÇOLAK dün çok kötüydü ama onu formsuz duruma getiren en iyi oynadığı dönemde kesen Fatih TERİM’di. Bunu da unutmamak lazım. Şu ilk onbir eldeki oyuncularla en  verimli onbir olacağı kanısındayım.

                  Muslera

Denayer  Chedjou  Hakan  Carole

              Emre   Selçuk

Yasin         Sneijder     Podolski

                    Sinan

Transfer döneminde aradığımız kan KWEUKE demiştim. Bu yazımı okuyan renkdaşlarımın çoğu olumlu görüş bildirmişti. Burdan yönetime soruyorum? Biz mi çok anlıyoruz yoksa yönetim mi hiçbirşeyden anlamıyor? Bu kadar bariz bir ihtiyacımız varken buraya transfer yapılmadı. Grosskreutz faciasına değinmeye zaten gerek yok. Bu görevi hemen bırakmalılar yoksa her geçen gün Fb’nin bir ajanı oldukları konusunda şüphelerimiz artıyor. Yol yakınken gidin sayın Dursun ÖZBEK.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...