Makale Yaz
kutlugs43
Bu haberi yazdır
2017 Sezon Yapılanması
 Haz
08
 2016

Bir sıkıntılı sezon geldi geçti şükür ki GS ruhumuz yine de bir kupayı almayı başardı. Ruh diyorum çünkü bu takım en zor günlerinde bile küllerinden doğmuştur şu anda tek sıkıntı yönetimin beceriksizliği inşallah ya kendilerini düzeltirler ki Alp Yalman doğru adımlardan biri ya da bir an önce seçime gidip kendilerini daha fazla rezil duruma düşmekten kurtarmanın yoluna gitmelidirler.

Geldik önümüzdeki sezonun planlamasına. Şu bir gerçek ki ekonomik sıkıntı had safhada. En önemli çözülmesi gereken problem teknik direktör. Peki ne yapılmalı? Tabiiki gönlümden geçen kişi Fatih Terim. Fakat geleceği konusunda çok büyük bir ümidim yok. O gelmezse bence Abdullah Avcı getirilmeli ve ya Cihat Arslan da iyi bir seçenek. Kimse yabancı hoca gelsin diye ısrar etmesin şu durumda ülkeye adapte olabilecek ( Terör olayları, takımımızdaki maddi sıkıntılar vb…) bir yabancı hoca bulamayacağımız aşikar bir durum bu yüzden mutlaka yerli hoca tercih edilmeli.

Sonrasında tabii ki transfer planlaması yapılmalı. Öncelikli olarak elimizde işe yaramayan oyunculardan kurtulma yoluna gidilmeli ya takas ya da sözleşme fesih edilerek şişkin kadrodan kurtulmanın çaresine bakılmalı. 2 önemli problem çözülmeli. 1 orta saha ve 1 santrafor. Bu konuda ismi geçen oyunculardan Alex Song ve Dzeko gerçekten heyecan veren isimler fakat bonservis ücreti ödeme zorluğu olacağından kiralama yoluna gidilmeli. Bir de sözleşmesi elinde olan kaliteli bazı isimler var. Sözleşmesi elinde olan oyuncuların maalesef çoğunun yaşı geçmiş durumda bunların içinden kaliteli isimleri almaya çalışmamız gerek.

Mesela defans hattı için Caceres çok iyi bir transfer olur. Hem sağ bek hem de defansta oynama özelliği var ve savaşçı hırslı teknik bir oyuncu bonservisi de yok. Bir diğer isim Zapata bunlara Van Der Wiel ve İsmail Köybaşı da eklenebilir. Uygun ücretler verilerek 1 ve ya 2 tanesi alınmalı böylece alternatifli bir defans hattı olur.

Orta saha için Huddelstone ismi bence çok iyi bir tercih olur. Fizik gücü yüksek hem de premier ligte oynaması sebebiyle mücadeleci bir oyuncu olması bonservisinin de olmaması artıları. Buna Mehmet Topal,Veloso, Ben Arfa, Gourcuff ve Nakoulma da eklenebilir. Bunlardan Ben Arfa çok iyi bir isim fakat maddi gücümüz ne kadar yeter bilemiyorum. Podolski ve Sneijder satılıp(Çünkü mücadele yönleri sıfır) Ben Arfa ve Alex Song a bütçe oluşturulabilir.

En önemli problemimize gelince Dzeko ismi iyi bir tercih fakat bize geleceğini sanmıyorum. Sözleşmesi biten Samaras, Marica,Damiao ve Michu isimleri var. Bence en iyi isim Samaras fakat tek forvet oynayacaksak diğer üç isim daha öncelikli hatta takas yoluyla alınabilecekse Eren Derdiyok ve Kweuke isimleri de faydalı olacağı kanısındayım.

Bu tercihlerimi yazarken maddi durumumuzu göz önüne aldım bu seneyi kurtarma yoluna gidip şampiyon olabilirsek seneye daha iyi oyunculara kanca atma şansımız olur. İnşallah iyi bir sezon geçiririz.

Kadro Tercihim :

                                   Muslera(Satılırsa Mandanda)

Caceres  chedjou (Satılırsa Zapata)          Hakan     Carole (Telles açıkta oynayabilir)

                                         Song(Huddelstone)     Selçuk(Veloso)

Sinan                    Sneijder(Satılırsa Ben Arfa)                Bruma(Podolski)

                                  Eren Derdiyok(Alınamazsa Kweuke, Samaras)





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...