Makale Yaz
kutlugs43
Bu haberi yazdır
fb maçı analizi
 Mar
17
 2016

Evet çok önemli bir maça çıkacağız. Belki bir ölüm kalım maçı olmayabilir ama futbolu izlenmez hale getirmek için her türlü iğrençliğe başvurmuş bir başkanın takımının karşısına çıkacağımız bu maç belki bir daha ki seneler için umut aşılayıcı bir ilaç olur TÜRK futboluna ve o adını dahi kullanmak istemediğim başkanın futboldan uzaklaşması adına bir adım atılmış olacağı kanısındayım.

Fakat bu maçtaki kadro tercihleri çok önemli olduğu kanısındayım. Fb’nin organize bir atak futbolu yok aslında sadece Mehmet Topal ve Souza’nın ve arkalarında ki defans oyuncularının iyi olması nedeniyle gol yemeden maç bitirebilme özellikleri var ve en önemli özellikleri duran toplarla birlikte havadan yaptıkları ters toplar. Bundan dolayı defans kurgusunun kesinlikle uzun oyunculardan olması gerektiğini düşünüyorum. Buna istinaden en iyi defans dörtlüsü DENAYER-CHEDJOU-DONK-HAKAN olmalıdır. Önlerinde iyi top yapabilen BİLAL ve SELÇUK ikilisi ile birlikte geriden iyi top çıkarabilen Donk ve Chedjou da eklenince topla oynama yüzdesinin artacağı aşikar. Böylece topu kendisinde tutmaya çalışacak fb ye aynı güçle yanıt verebilmiş oluruz.

Öndeki üçlüye gelince bence burası çok önemli. Belki PODOLSKİ-SNEİJDER-YASİN üçlüsü hep sahaya çıkan üçlü ama EMRE ÇOLAK kesinlikle göz ardı edilmemeli. Emre, Podolski ve Sneijder ile birlikte topu sırtı dönük aldığında dönebilen tek oyuncumuz böylece ataklar hızlı olgunlaşıyor ve rakip defans yerine yerleşmeden pozisyon bulma ihtimali artıyor. Yasin yerine Emre Çolak ile maça başlanırsa ikinci yarı yorgun takıma karşı çıkacak Yasin de daha etkili olacaktır. Zaten dikkat edilirse Yasin sonradan girdiği maçlarda daha etkili oluyor.

Forvet için tek aday çok istemesem de UMUT var. Gerçi Umut büyük maçları her zaman sevmiştir hele de rakip fb ise. Yıpratıcı koşuları arkadaki üçlüyü de rahatlatırsa çok iyi olur. Babasının şehit olması kendisini derinden üzdüğü gibi biz TÜRK MİLLETİ’nide çok derinden üzmüştür. Rabbim mekanını cennet kılsın kendisine de sabr-ı cemil niyaz etsin. Belki bu maç kendisine de gelmesi adına bir basamak olur ve fb yi şampiyonluktan eden bir takımın parçası olarak Türk Futboluna bir katkı yapmış olur.

Sahaya gidecek olan taraftarlarımıza da eleştirilerini bir kenara bırakmaları ve varsa da eleştiri maç sonuna saklamaları tavsiyemizdir. Maç boyunca takımımızı destekleyelim yönetim için istifa çağrılarımızı maçtan sonra yapalım. GALATASARAYIMIZA başarılar dilerim bu sezonu kurtarma adına bu fırsatı değerlendiririz inşallah.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...