Makale Yaz
mehmet.ozveren.16
Bu haberi yazdır
Beklenti Revizyonu
 Eyl
16
 2015

Bugüne kadar çok güvendiğim Hamzaoğlunun mesajlarına güvenerek, Real Madrid hazırlık maçındaki iyi oyunumuzun da etkisiyle takımımızın iyi futbol oynayacağını, lig ve şampiyonlar liginde iyi işler yapacağımızı düşünmüştüm.

Ancak bugün iyimserliğimi kaybettim. Oynadığımız maçlarda görmezden geldiğim ve bugüne ertelediğim tespitler:

1.Yönetimin acemice hareketleri hepimizin malumu. Bana göre bu sezonki en büyük hataları "Finansal fairplay sebebiyle durumumuz kötü maliyetli transferler yapmayacağız." mesajını vermemeleri, taraftar aylardır beklenti içinde gerildi. Başkanın "Denayer 30 milyon pound" açıklamasından sonra futbol ekonomisi bilgileriyle ilgili de dehşete düşmüş durumdayım. Zaten Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'ün kovulduğu ya da bulunmak istemediği yönetimlerin ciddi sıkıntılı yönetimler olduğu tüm Galatasaraylıların bildiği su götürmez bir gerçek artık. Grosskreutz rezaleti yönetimin bardağını taşırdı ve bugünkü performans sonrası yönetim istifa sesleri yankılandı Arenada.

2.Hamzaoğlu acemice süpriz 11 ler çıkarıyor. Burakla atışması, takımımız yıldızlarla dolu teziyle basın ve taraftarın eleştirilerini kendine yönelendirmesi onu da yıprattı. Bugün yönetimden istenen istifa sonrası, işlerin yokuş aşağı gitmeye devam etmesi halinde birkaç hafta sonra tribünler Hamzaoğlunun istifasını isteyebilir.

3.Takımımız yaşlı, fizik olarak bugüne kadar oynadığımız tüm takımlardan gerideyiz. Son 10 dakikalarda skor istediğimiz gibi değilse çevirme ihtimalimiz ve takatimiz yok. Moraller bozuk işlerin kötüye gitme ihtimali de bu sebeple yükseliyor.

4.Takım analizi:

Muslera kaliteli ama formsuz. Cenk iyi bir transfer bence.

Savunmanın sağında Sabri lig için yeterli belki ama avrupada bugünkü performansından sonra mutlaka Denayer oynamalı. Tarık'tan bahsetmiyorum bile. Chedjou'yu beğeniyorum konsantrasyon eksikliği sebebiyle hata yapmasa üst düzey bir oyuncu. Hakan Balta sezona iyi başladı, ama bugün alışık olmadığı pozisyonda uyudu ve ilk golü yememize sebep oldu. Semih henüz yetersiz,güçsüz. Carole bugün yetiştiği topun kornere çıkmasını önlemeyerek?? 2. gole sebep oldu. Henüz yeterli değil ama iyi olacağını düşünüyorum. Zaten olmazsa arkasında Olcan var malesef.

Selçuk formda ancak fizik olarak bir Gerard ya da Lampard gibi değil, bu yüzden hücuma gidince geride güçsüz kalıyoruz. Zaten genelde savunmada yorulup bir süre sonra kayboluyor. Rodriguez'in kumaşı iyi ama ön libero gibi değil iki yönlü ortasaha oynaması lazım, kalitesi hücum yönünde ortaya çıkıyor. Bilal Selçuk'un yedeği olabilir. Jem Karacan Galatasaray seviyesinde değil. Emre Çolak bir türlü 11 e giremedi,sanırım Galatasaray'da özellikle bugünkü tepkilerden sonra barınması çok daha zor olacak(Hamzaoğlu Emre'yi malesef bugün bitirdi). Göbekteki alternatifsizlik ve sert savunma ihtiyacı bugün Hakan Balta hatasına yol açtı malesef.

Yasinin hucümu yine etkili savunmada güçsüz olması sebebiyle ve Podolskinin de geri desteğinin az olması sebebiyle Hamzaoğlu Yasini sürekli kesiyor ama bence şu Podolskidense Yasin oynamalı.Podolski beklediğimiz kuvvette değil, yavaş, savunma desteği çok az. Umarım kısa zamanda toparlar.Sneijder iyi ki var, savunmaya en az katkı yapması beklenen oyuncu olmasına rağmen ileri dörtlüden en çok destek sağlayanı o belki de. Takım toparlanırsa yine bizi sırtlar. Burak iyi bir oyuncu ama kapasitesinin çok altında keşke avrupalı olsaydı da onun nerelere gelebileceğini görseydik. "Adeta bilerek" gol attırmıyor, hava topu indirmiyor, savunma hamlelerinin %90'ı faul, mental olarak bu sezon çok kötü. İleri dörtlüye ilk alternatif olacak isim malesef Umut Bulut. Hatta birçok maça Yasinin yerinde 11 başladı. Bugünkü maçta da oyuna ilk girecek kenar ismi yine Umut oldu. Savunma yönü iyi olmasa değil Galatasaray ligdeki birçok takımda tercih edilmeyecek olan Umut'un takımımızdaki bu kilit rolü sanırım kadro kalitemizi özetliyor. Sinan Gümüş yüksek potansiyelli bir oyuncu. Artık lütfen Umut yerine o oynasın lütfen belki yeni bir yetenek kazanırız.

Artık ligde ikincilik, olmazsa üçüncülük,şampiyonlar liginde grup 3. lüğü olarak beklentilerimi düşürdüm, umarım daha da düşmek zorunda kalmam.

Ve umarım Hamzaoğlu ve yönetim de gerçekçi beklentiler sunmaya başlarlar yoksa bu sezon sonunu göremezler. Böylece Beşiktaş gibi en azından önümüzdeki yıllar için Carole, Rodriguez, Sinan Gümüş gibi oyuncuları kazanırız.Yine de çok fazla transfer ihtiyacımız olacak. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
 
Eylül (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...