Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Doğru Hamleler
 Ara
23
 2011

Lig 15 gün sonra başlıyor ve bizim acilen kaliteli bir sol kanat ile Baroş'a alternatif olacak santrafora ihtiyacımız var.

Aksi takdirde bu kadro ile ikinci yarıda çoğu maçta 0-0 lık skorlara şimdiden hazırlanmalıyız. Çünkü sol kanatımızdan hiç atak yapamıyoruz ve Baroş çok ağır bir futbolcu olduğundan bence artık eskisi gibi takıma ayak uyduramıyor. Gene Baroş ile başlayalım ama Baroş'un nefesi artık 45 dk. lık veya 60-70 den sonra alırsın Baroş'u daha etkilii olur. Riera talibi çıkarsa yollanacak. Emre Çolak şu anlık yetersiz ve daha kırk fırın ekmek yemesi lazım,yedeğimiz bile olmamalı ama Fatih Terim bu çocuğu çok tutuyor. Engin çok yetenekli olsa da sorunlu bir oyuncu yane sol kanatı emanet edeceğimiz bir oyuncu değil ama iyi bir yedek olur.

Görüldüğü gibi sol kanatta da büyük sorun var. Öncelikle kaliteli sol kanat ve santrafor diyorum. İmkanlar el verirse sağ kanata da kaliteli bir oyuncu alınabilir ama evvela bu iki mevki güçlendirilmeli. Şu anda Anadolu takımlarından topçu almak zor görünüyor. Artık bir moda var;Anadolu takımında hangi oyuncu patlama yaparsa değeri otomatik olarak 10 m euro oluyor. Zaten Anadolu takımlarından 3 büyüklere gelen oyuncuların genelinin başarısız olduğunu da hesaba katarsak Anadoludan oyuncu almaya bence gerek yok. Şu 15 gün içinde Yiğitler, Amrabat, Alper gibi astronomik rakam istenen oyuncularla zaman kabedeceğimize daha ekonomik ve daha kaliteli oyuncular alabiliriz;Sol kanata Mervan Çelik'i alırsak bence ligin en iyi sol kanatı bizim olur,en azından Yiğit'ten de,Olcan'dan da daha yetenekli ve fizik olarak da daha iyi bir oyuncu, İsveç altyapısından yetiştiği için mücadeleci oyuncu seviyor ve sert futbola eğilimli bir yapısı var.

Elimizi de çabuk tutmalıyız çünkü Westham Utd ile Fulham da bu oyuncuyu istiyor. Santrafor içinde Santos'un Brezilya gol kralı Borges ile geçen sene elimizden kaçırdığımız Cenk Tosun'u alırsak çok kaliteli iki santraforumuz olur ve santrafor kalitesi artar.. Borges'in bonservisi taş patlasa 3 m euro dur ki fener bu oyuncu icin 1.5 m euro önermişti.Cenk Tosun için Sercan Yıldırım+Aydın Yılmaz ikilisi verilebilir.Mervan Çelik içinde gene max. 3 m euro ya anlaşabiliriz. Yane maliyette bizi zorlamazlar ki zaten hem kaliteli hem maliyette bizi zorlamayacaları icin bu oyuncuları seçtim.Tabi önemli olan yönetimin bunları görebilmesi veya bu kalitede ve düşük maliyette oyuncuları görebilmesi,İmkanlar el verirse demiştim;sağ kanata bir Gökhan Töre veya Hamit süper olur gene ortasaha göbeğine alternatif olarak ve benim bu ligde alınması gerektiğini düşündüğüm 3 topçudan(Cenk,Muhammet,Alper) biri olan Alper Poduk süper olur ama Öncelikle sol kanat ve santrafor mevkileri halledilmeli.Saygılarımla





Etiketler : Galatasaray
Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
 
Şubat (1)
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...