Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Kendimize Gelmeliyiz !!
 Nis
01
 2012

Stancu,Culio,Gosso..3’ü bir Orduspor ediyor.İkisi zaten maç kadrosuna alınmamış ve diğeride 30.dk.da oyundan alınmış.Böyle bir orduspor’a karşı 90 dakika boyunca çok sıkıcı bir futbol,özellikle 2.yarıda 2.golümüze kadar orduspor ağırlıklı bir oyun ve diken üstünde bir maç. Sivas maçında kötü oynadık ben yorgunluğa verdim çoğu taraftar melo ve elmander’İn olmayısına verdi.Trabzon maçında kötü oynadık,ben kafaların hala daha fener maçında daha doğrusu fener maçından sonraki florya kutlamalarında kaldığını ve elmander’in eksikligini dile getirdim,taraftarda genel olarak Elmander dedi.

Peki Ordu maçındaki etkisiz futbolun sorumlusu kim ? Ordu’ya oranla iyiydik ama bırakında iyi olalım çünkü en iyi 3 topçusu daha doğrusu 3’ü bir Ordu yapan oyuncuları yoktu.Böyle bir Orduspor’a sahayı dar etmeliydik ama futbolcular sanki lig bitmişte formalite icabı maça çıkmışlar gibiydi. 10.000 taraftarın floryaya gidişi ve Galatasaray’ın bir anda 180 derece dönüşü.Son 3 maçtaki vasat futbolun başka bir açıklaması bence yok.Anlıcağınız topçular rehavete kapıldılar.

Ordu maçı şu süreçte ilaç oldu ve haftaya iddasız bir Manisa deplasmanı da keza öyle olacak.Son 2 maçımızın iddasız iki takıma karşı oynamamız büyük bir şans oldu.Manisa maçı henüz bitmedi ama ölümüz Manisa’yı  yener.Yani extra’dan 6 puan almış olacağız, Extra 6 puan;çünkü son 2 hafta iddalı takımlarla oynasaydık işimiz gerçekten çok zor olurdu.

Extra 6 puan ile takımda bu süreçte  kendine gelmiş olur,aksi takdirde play-offlarda  sıkıntı yaşayabiliriz.Düşünce olarak;fener zaten top oynamıyor,Beşiktaş’ın ahı gitmiş vahı kalmış,Trabzon son haftalarda çıkışta ama aradaki puan farkını kapatması imkansız diyebiliriz.Benim böyle düşünenlere tavsiyemde geçen senenin Belçika ligine bir göz atsınlar.6 tane derbi oynayacağız ve derbi maçlarında kadrolar ile ligde oynanan kötü futbolun bir önemi yoktur.3 rakibimizde play-offlar’a lig sıfırdan başlıyor mantığı ile başlıcak ve 6 maçımızda kıran kırana geçecek.Artık toparlanma zamanı çocuklar,bir an önce kendinize gelin ve ciddiyeti sakın elden bırakmayın.

Dünkü maçta birkaç oyuncuyuda değerlendirmek gerekirse;

Necati Ateş;Baroş’mu – Necati’mi kıyaslamaları artık bitmeli,tabiki Necati.Attığı golden dolayı Necati demiyorum.Hem süper bir gol attı hemde uzatan kaleyi sağlam şutlarla yokladı,Ordu defansını karıştıran tek isimdi,golde kaçırdı ama en azından gol posizyonuna girebiliyor ve dediğim gibi uzaktan kaleye sağlam şutlar çıkartabiliyor.Bir Antep,Mersin,Sivas maçlarını nerdeyse Necati tek başına aldı,takımın geneline haksızlık yapmak istemiyorum ama bana göre durum böyle,dünkü ordu maçınıda tek başına alan isim Necatiydi.Gençler-Fener-Sivas-Trabzon maçlarında istediğimiz verimi alamasakta Necati her zaman rakip savunma için tehlikedir .Şu anki Baroş için aynı şeyleri söyleyebilirmiyiz ?

Selçuk İnan:Stresi en çok yaşayan oyuncuların başında geliyor.Medyada sürekli övülmesi ve Galatasaray şampiyonluğa giderken en çok güvenilen oyucuların başında gelmesi onu büyük bir strese sokmuş,Selçuk son 3 maçtır hiçbişe oynayamadı.Selçuk ile derhal konuşulmalı,psikolojik olarak büyük bir desteğe ihtiyacı var.Play-offlar’da mental olarak hazır hale getirilmeli.Gerci takımın geneli için psikolojik bir desteğe ihtiyaç var ama Selçuk’u aşırı stresli gördüm.

Kanatlarımız;Emre Çolak ve Engin Baytar bütün iyi niyetleri ile oynuyorlar,90 dakika koşuyor,pres yapıyorlar.Özellikle bir Emre Çolak dün akşam sahanın en çok koşan oyuncusuydu ama buna rağmen etkisizler diyorum,Engin gene kanatlardan akım yapabiliyor ama Emre Çolak ben kanat oyuncusu değil göbek oyucusuyum diyor.Tabi kanat oyuncularımızın savaşcı nitelikte olmaları derbi maçlarda çok işimize yarıcaktır,çünkü rakiplerin kanatları bizimkilere nazaran geriye fazla gelmeyen oyuncular.

Genel olarak durum bu,

Tekrarlamakta fayda var;Kafalar sahada değil.Lig bitmişte formalite icabı maçlara çıkıyoruz gibiyiz.Derhal kendimize gelmeliyiz.Fatih Terim ve ekibine şu süreçte büyük iş düşüyor,takımı mental olarak rahatlatmalılar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
 
Şubat (1)
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...