Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Nokta Atış Transferleri
 May
15
 2012

Galatasaray'ın bu sezonki kadrosunun analizi yapıldığında herkesin ortak görüşü olan 3 temel sorun ortaya çıkıyor;

1-Süratli ve son vuruş ustası bir santraforumuz yok..

2-Teknik kapasitesi yüksek,sürekli hücumu düşünen,rakip cezasahası içine dalabilen bir kanat oyuncumuz yok..

3-Kadro Derinliğimiz yani yedeklerimiz çok zayıf..

İlk önce kanat transferinden başlayalım,çünkü taraftarların ısrar ile istediği 3 tane kanat var,kim bunlar;

1-Gökhan Töre..22 maç..6 asist..

2-Amrabat..26 maç..6 gol..8 asist

3-Hamit Altıntop..5 maç..1 gol

Genel Toplam=53 maç;7 gol,14 asist.

3 tanesine karşılık benim favori kanat oyuncumda;

Luciano Narsingh(21):39 maç;12 gol,26 asist..Heeveren'de oynaması nedeniyle bu transfer max.8 m euro'ya biter diyorum.

Az transfer yap ama Öz transfer yap mantığı ile 3 tane kanat oyuncusu 1 tane Luciano Narsingh etmez diyorum.

Gelelim Santrafor Bölgesine;

Elmander ve Necati ağır ve bitiricilikleri zayıf olan oyuncular,bu adamların özelliği nedir ? Çok koşarlar,Rakip savunmayı yıpratırlar ve rakip savunmayı üzerine çekerek,2.santraforlarlar ile kanat ve ortasahadan hücuma katılan oyunculara boş alan yaratıp,onları gol posizyonuna sokarlar.4-4-2'nin 1 tane santraforu evet böyle olmalıdır ama 2'side böyle olunca 28 şut çekeriz ama neticesinde 3 şut çeken takıma yeniliriz ve sinirden uyuyamayız.

Son vuruş ustası ve süratli bir santrafor şart dedik;Taraftarın çok istediği santraforlar;Matias Suarez ile Ola Toivonen gibi gözüküyor ama bu iki oyuncu maliyette bizi çok zorlar ve süper lige geleceklerinide sanmıyorum..

Yönetim kimi alır bilemem ama benim bu bölgeye adaylarım;

1-Artem Rudnev=fazla süratli değil ama çok fırsatçı,bitiriciliği yüksek ve akıllı bir golcü.Polanyada bu yılın en iyi futbolcusu seçildi.29 maçta 22 gol attı ve dortmund'un ısrar ile transfer etmek istediği bir oyuncu çünkü tarz olarak lewandowski'ye çok benziyor ve 2.bir lewandowski olması muhtemel,elimizi çabuk tutmakta fayda var.Max.6 m euro'ya biter.

2-Christian Benítez=Meksikada geçen yılın en iyi oyuncusuydu,futbol tarzı emenike'ye çok benziyor.Kolay yıkılmayan,güçlü,süratli bir santrafor ve bitirici bir santrafor.Süper ligdeki ağır savunmalar için tam bir canlı bomba olur.Gelişimini tamamlamış bir oyuncu ve bizde kariyer patlaması yapabilir.6-8 m euro arası bir değeri var.

 

Gelelim kadro derinliğine,yani yedek kalitesini biraz artıralım;

Yedek olarak düşündüğüm oyuncular ise;

1-Edin Visca=Bu sezon bence süper ligin en kaliteli kanat oyuncusuydu ama fazla gündeme gelemedi çünkü belediyespor'un oyuncusu.Süratli,teknik kapasitesi yüksek ve rakip cezasahası içine dalabilen bir oyuncu.Bence çok kaliteli bir yedek olur,bundan daha kalitelisini yani bir Luciano Narsingh,Mertens tarzı oyuncu alamassak ilk 11'in banko ismi olur.

2-Jaja Coelho=Tepkilerinizi duyabiliyorum,Jaja'mı :D diyorsunuz.Bende Jaja son 10 yılda Türkiye'ye gelen en kaliteli kanat oyuncusudur diyorum,evet Keita'ya rağmen.Engin Baytar bence bu sezonun en kaliteli sağ kanat oyuncusuydu,Engin Baytar'dan bahsediyoruz,nam-ı diyar piskobat engin.Demekki iş Fatih Hoca'da bitiyor.Engin'i adam eden,Jaja'yıda adam ederki sorunsuz bir Jaja'yı süper ligde tutabilecek savunma yok.Ne kaybederiz sizce ? max. 5 m euro bonservis ödicez ve gelip yedek oturacak,en kötü sene sonu gene katar kulüplerine aldıgımız paraya satarız,ama patlama yaparsa bize çok şey katar ve ilk 11'in değişmez oyuncusu olur.

3-Muhammet Demir=Teknik kapasitesi yüksek,rakip savunmayı üzerine çekebilen bir oyuncu,iyi top saklıyor ve şut tekniği müthiş.Anadolu'dan gelen topçular genelde verimsiz oluyor ama bu çocuk bence farklı,gelecek için büyük bir yatırım olabilir.

Alper-Soner-Hasan Ali'yide çok istiyoruz ama bu 3 oyuncunun hiçbir gelişim kaydedemeyeceğini düşünüyorum ve gereksiz diyorum.Bu bölgelere başka oyuncular aramakta fayda var.

 

Genel olarak hücum oyuncularından bahsettim çünkü savunmada büyük bir problemimiz olduğunu düşünmüyorum.Gelecek sezon için bir Ömer Toprak hamlesi tabiki güzel olur.Defans derinliğini artırmak için bir serdar aziz,eski Galatasaray'lı murat akça ve samsun'dan kemam tokak iyi olabilir.

 

Saygılarımla..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
 
Şubat (1)
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...