Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Kadro Derinliğimiz Zayıf
 Mar
22
 2012

Her 3.5 yılda bir aldığımız Türkiye kupasını 7 yıldır alamayışımız ve bu senede kupadan elenmemiz üzücü oldu.İlk yarı koşan,pres yapan,bol pas yapan Galatasaray ne olduda 2.yarıda tam tersi bir takım oldu ? tek bir açıklaması var;fizik-kondisyon olarak çok düştük.Lig başından beri tempolu futbol oynanayan Galatasaray ligin sonuna doğru yorulmaya ve haftada iki maç ağır gelmeye başladı.

Bir yönden elenmemiz iyi oldu çünkü maç trafiğinden kurtardık,yarın bigün fener ile play-off’ta oynayacağın maç öncesi bir türkiye kupası maçı takımı çok yorabilirdi ve fener’in önüne bitkin bir Galatasaray çıkabilirdi.Artık öyle bir derdimiz yok.Bu nasıl mantıktır kardeş,o zaman her sene maç trafiğinden kurtulmak için kupadanmı eleneceğiz ? bunu istemek hainliktir,böyle birşeyi kimse diyemez ama bu sene takımda sezonun getirmiş olduğu bir yorgunluk var ve yedek kadromuz kaliteli değil.Galatasaray kalan 9 maçta ne yapacaksa ilk 11’i ile yapacak,yedekten gelipte maçın kaderini değiştirebilecek bir adamımız yok,ondan ilk 11'in diri olması lazım.

Tekrar maça gelecek olursak takım ikinci yarıda resmen yürüyerek oynadı,10 metreye pas atmaktan aciz bir takım haline geldik.Bu maçın kaybedilmesinin tek nedeni dediğim gibi fizik-kondisyon olarak oyundan aşırı şekilde düşmemizdi.Yalnız bir küçük eleştiri yapmadanda geçemicem.Sabri bundan sonra oynasa ne olur oynamasa ne olur ? ısrar ile alınan ve uğrunda olcan’dan vazgeçilen bir Yiğit neden oynatılmadı ? ikinci yarı takım yorulduğundan hücum adamları defansa fazla gelemedi ve sivas’ın ortasahamızı her geçişi kalemizde tehlike oldu,peki bu dakikalarda neden altı tane hücumcu ile oynamaya devam ettik ? bir Ceyhun oyuna alınıpta defans sağlama alınabilirdi,en azından defansa yardım edecek bir adamımız olurdu.Ceyhun bu maçtada oynayamayacaksa başka hangi maçta oynayacak ?

Fatih hocaya saygımız sonsuz ama bazı kararlarını anlamaktada güçlük çekiyorum.Ben bu maç Sabri veya Fatih Terim yüzünden kaybedildi demiyorum.Yiğitte,Ceyhunda oyuna girse;iki oyuncu bütün takımın fizik-kondisyonunu artıramayacagından gene yenilebilirdik ama en azından Yiğit’i izleme fırsatımız olurdu ve Ceyhun ile dediğim gibi daha az atak verebilirdik ve iki oyuncununda özgüvenleri artardı.

Bu maç aslında gelecek sezon için bir işaretti.Bu kadro yapımız ile hem şampiyonlar ligi hem kendi ligimizi getirebilirmiyiz ? Avrupa maçlarından sonraki lig maçlarımız Sivas maçları gibi olabilir mi? Kadro derinliğimiz olmadığından Avrupa maçlarından sonraki lig maçlarımız malesef Sivas maçları gibi olur ,tıpkı bu seneki Beşiktaş gibi oluruz.Ondan bu sezondan önlemi alınmalı,hem ligde hem avrupada yolumuza başarı ile devam etmek istiyorsak ilk 11 ile yetinmemeliyiz ve yedeklerimizide güçlendirmeliyiz.Hemen her mevkinin sağlam iki adamı olmalıki,yarın Avrupa maçında takım çok yorulduğu zaman 5-6 oyuncuyu değiştirip lig maçına çıkabilmeliyiz.

Sivas maçında çok beğendiğim Murat Akça,bizim altyapımızdan yetişmiş ama meyvesini sivas yiyor.Bu çocuk için altyapı hocaları Galatasaray’ın banko topçusu olur diyorlardı ama ne olduda bu adamdan vazgeçildi.Adam beton gibi defans ya,bir Rio Ferdinand olsa ancak bu kadar oynardı.Galatasaray’ın yedekleri kötü diyoruz,ee o zaman neden bu yedeklerden vazgeçip altyapıdan topçu çıkartmıyoruz.Yazın bir G.Zan ile sözleşme yenilenmese bugün Murat Akça ilk 18’imizde olacaktı,Tıpkı Servet’in kırmızı kart görmesi ile ilk 11’in banko adamı olan Semih gibi.Servet Antep maçında kırmızı kart görmeseydi belki Semih’te bugün bizde değilde anadolunun herhangi bir takımında olacaktı.

Sabri-Servet-G.Zan-Serkan Kurtulus-Sercan-Çağlar v.s gibi adamlar bizim topçularımız değil ve bunlar bizde oldukça altyapıdaki oyuncuların önünü kesecekler.Bu yaz geçen yaz gibi kapsamlı bir revizyon daha yapılıp bu kez yedek kalitesi artırılmalı ve altyapıdaki çocuklara daha fazla şans verilmeli.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
 
Şubat (1)
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...