Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Kupa Galatasaray’ın
 May
07
 2014

Finalde Eskişehirspor’u 1-0 mağlup eden Galatasaray, 52. Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

Mancini, Umut dışında Gençlerbirliği maçının ikinci yarısındaki kadroyu bozmadan sahaya sürmüştü. Aslında bu çok tartışılacak bir şeydi. Çünkü, Semih sağ bek oynamak zorunda kaldı ve de oldukça zorlandı.

Gerçekten de Eskişehirspor, Galatasaray’ın sağ kanadını etkili kullandı. Bu anlamda Eboue’yi kenarda oturtup stoper Semih’ten sağ bek yaratmaya çalışmak çok saçma bir kumardı. Bu arada bir diğer sağ bek Sabri de Semih’in önünde oynadı, maçı ise sol kanatta tamamladı.

Maç bir final coşkusu içinde geçmedi. Mancini, klasik savunmacı yönlerini ön plana çıkarmıştı. Burak ileride çok yalnız kalıyordu.

Eskişehirspor ise kadro zafiyetinin sonucunu yaşadı ve özellikle ilk yarıda topa daha çok sahip olmasına rağmen etkili ataklarında bitirici hamleyi yapamadı.

Bu arada 9.dakikada Galatasaray’ın net bir penaltısı verilmedi.

İlk yarıda etkili olan takım Eskişehirspor’du. İkinci yarının ortalarına kadar ise ortada bir maç oldu. Fakat oyuncu kalitesi kendisini gösterdi ve Sneijder, yakaladığı pozisyonda golü atmayı bildi.

Sneijder’in attığı bu gol Galatasaray’a kupa için yetti. Galatasaray’da Burak ve Melo çok çalıştılar. Aynı şekilde Yekta da, özellikle ikinci yarıda can alıcı müdahalelerde bulundu.

Özetle Eskişehirspor daha iyi oynamasına rağmen Galatasaray kalitesini konuşturdu ve kupayı müzesine götürmeyi bildi.

Kupayı kazanan Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Ancak sarı- kırmızılıların işleri daha bitmedi. Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılabilmeleri için ikincilik mücadelesi devam ediyor. Bu anlamda Galatasaray’ın hafta sonu Trabzonspor ile oynayacağı karşılaşma büyük önem taşıyor.

Kazanılan bu kupa zannediyorum Mancini’nin de seneye devam etme ihtimalini iyice güçlendirdi. İtalyan hoca, bu kupayla koleksiyonuna bir kupa daha eklemiş oldu.

Galatasaray’ın kötü geçirdiği sezonda kupa kazanması önemlidir. Ama daha da önemli olan önümüzdeki yıl aynı sıkıntıları yaşamamak için şimdiden çalışmalara başlamaktır.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

 

https://www.facebook.com/tolgaersari





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...