Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Deplasman Kâbusu Sürüyor
 Mar
02
 2014

Bu sezon deplasmanlarda bir türlü yüzü gülmeyen Galatasaray, Çaykur Rizespor deplasmanında da iki puan bıraktı.

Galatasaray bütün deplasmanlarda olduğu gibi Rize deplasmanında da maça tutuk başladı. Çaykur Rizespor, geriyi ve orta alanı kalabalık tuttuğu için sarı- kırmızılılar ileride top yapmakta sıkıntı yaşadılar. Bu nedenle de ilk yarı Galatasaray açısından çok sıkıntılı geçti.

İkinci yarıda da durum değişmedi. Fakat 61.dakikada Sneijder’in sağdan kullandığı korner atışında Chedjou, sarı- kırmızılıları 1-0 öne geçirdi. Esasen Chelsea maçında da kornerden gol atan Chedjou, Galatasaray adına sahanın en iyilerindendi.

Galatasaray golden sonra iyi oynamaya başladı. Çaykur Rizespor ise yavaş yavaş oyundan düşmeye ve risk almaya başladı. Galatasaray bu bölümde önce Umut, ardından da Sneijder ile mutlak iki net pozisyondan yararlanamadı. İşte bu kaçan pozisyonlar Galatasaray adına maçın kırılma anlarıydı. Bu pozisyonların gol olmaması Çaykur Rizespor’u oyunda tuttu.

Nitekim Muslera’nın zamanlama hatasıyla yaptığı net penaltı ile Çaykur Rizespor 85.dakikada beraberliği yakaladı.

Galatasaray bu beraberlikle deplasmandaki 20.puanını kaybetti. Sarı- kırmızılılar T.T. Arena’da belli bir coşku yaşıyorlar ama deplasmanda bu coşku yok oluyor. Sarı- kırmızı futbolcular Rize karşısında da oldukça coşkusuzdular.

Galatasaray’ın bir diğer sorunun da kadro tercihleri olduğunu düşünüyorum. Sarı- kırmızılılar Telles ile sol kanadı etkili bir şekilde kullanıyorlar ama sağ kanattan bu verimi alamıyorlar. Elde ise Eboue gibi bir silah var. Eboue’yi sadece Şampiyonlar Ligi’ne saklamak doğru bir tercih değil. Yabancı kontenjanı başka bir mevkiden kısılmalı ama Eboue oynamalı.

Galatasaray’ın Çaykur Rizespor maçındaki yedek kulübesi de bana göre oldukça zayıftı. Drogba’nın hafta içinde oynanan Chelsea maçından dolayı ilk on birde oynatılmaması mantıklı olabilir. Ama Drogba’nın kulübede olması gerekiyordu. Drogba, ikinci yarının son bölümünde oyuna girip topun ileride tutulmasını sağlayabilir ve rakip üzerinde ciddi bir baskı yaratırdı. Üstelik hava toplarının hepsini alırdı.

Mancini’nin yaptığı değişiklikler de tartışmaya açıktır. Çıkardığı futbolcular en önemli silahın Sneijder, durum 1-1 iken duran top kullanabilecek Selçuk ve yine etkili duran top kullanan, sol kanadı işlevsel hale getiren Telles.

Fenerbahçe, kaybettiği puanlarla Galatasaray’a çok avantaj sağladı. Ancak Galatasaray inatla kendini zora sokmaya devam ediyor. Galatasaray kaybettiği bu puanlarla Fenerbahçe’nin de rahatlamasını ve daha motive olmasını sağlıyor.

Galatasaray’ın yukarıda saydığım faktörleri iyice değerlendirmesi gerekiyor. Galatasaray, deplasmandaki puan kayıpları sürdüğü ve hatalı kadrolarla sistemde ısrar edildiği sürece şampiyonluk şansını zora sokmaya devam eder.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...