Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Galatasaray’dan Önemli Kayıp
 Şub
17
 2014

Galatasaray, rakiplerinin kazandığı haftada bu sezon bir türlü şansı tutmadığı M.P. Antalyaspor karşısında iki puan kaybetti.

Galatasaray maça iyi başladı ve Burak Yılmaz’la 7.dakikada 1-0 öne geçti. Fakat sarı- kırmızılılar bu golden kısa bir süre sonra anlaşılmaz bir şekilde oyundan düştüler. Maçın kontrolü tamamen ev sahibi M.P. Antalyaspor’a geçti. Kırmızı- beyazlılar istedikleri gibi top çevirmeye, oyun oynamaya başladılar ve net gol pozisyonları yakaladılar. Özellikle Galatasaray defansında Sabri’nin olduğu sağ kanat sürekli açık verdi.

M.P. Antalyaspor bu oyununun karşılığını aldı ve önce beraberliği yakaladı, ilk yarının son anlarında da ilginç bir golle öne geçti.

Galatasaray, ikinci yarının başında da tutuk görüntüsünü devam ettirdi. Mancini, 65.dakikaya kadar 4-3-3’ü devam ettirmekle ve oyuncu değişikliği yapmamakla hata yaptı. Sarı- Kırmızılılar, Ceyhun- Umut ve Drogba- Veysel değişikliklerinden sonra ancak 65.dakikada 4-4-2’ye döndüler.

Galatasaray ikinci yarının son anlarında biraz hareketlendi ve oyunu rakip kaleye daha ciddi olarak yıkmaya başladı. Cim Bom, 83.dakikadaki Burdisso- Emre değişikliğinden sonra 3-5-2’ye döndü ve esasen bu andan sonra daha tehlikeli oldu. Nitekim bu biraz toparlanma 85.dakikada Umut Bulut’la beraberlik golünü getirdi. Birkaç dakika sonra galibiyet golü de kaçırıldı.

Galatasaray, M.P. Antalyaspor karşısında çok önemli iki puan kaybetti. Sarı- kırmızılılar böylece ligde üçüncü sırada kaldılar ve lider Fenerbahçe’nin altı, ikinci Beşiktaş’ın da bir puan gerisine düştüler.

M.P. Antalyaspor iyi bir takım. Mancini, bu kadar tehlikeli silahı olan bir ekibin karşısına ilk defa bir arada oynayacak bir defans dörtlüsü ile sahaya çıkarak hata yaptı. Öte yandan sarı- kırmızılı futbolcularda akıllar haftaya oynanacak Beşiktaş derbisindeydi. Örneğin sarı kart sınırında olan Melo ve Selçuk hiç mücadele etmediler. Oysa şampiyonluk yolunda ligi maç maç düşünmelisiniz. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. Galatasaray da mücadele etmediği M.P. Antalyaspor maçını kazanamadı. Oysa M.P. Antalyaspor maçı kazanılsa Galatasaray, Beşiktaş maçına daha avantajlı bir durumda çıkacaktı.

Galatasaray genel anlamda kötüydü. Top belki ileride tutulamadı ama buna rağmen Drogba da kötüydü. Fildişi Sahilli futbolcu oyunda kaldığı süre içinde hiçbir şey yapmadı, çıkarken de tafra yaptı.

Mancini, iki haftadır iyi bir ritm tutturmuştu. İtalyan teknik adam şampiyonluk yarışını devam ettirmek istiyorsa defans hattıyla artık oynamamalı. Futbolu az çok bilen herkes kabul eder ki, futbolda oyuncularla en az oynanacak yer defans hattıdır.

tolgaersari@hotmail.com
https://twitter.com/tolgaersari





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...