Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Galatasaray Büyük Avantaj Kaybetti
 Kas
06
 2013

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Kopenhag deplasmanında aldığı 1-0’lık mağlubiyetle çok büyük avantaj kaybetti.

Galatasaray, Muslera ve Sneijder’in yokluğunda sahaya 4-4-2 dizilişiyle çıktı. Aydın sol kanatta, Bruma ise sağ kanatta maça başladılar.

Galatasaray maça fena başlamadı ancak ilk dakikalarda ev sahibi takımın doğal baskısı karşısında iyi direnilemedi. Nitekim 6.dakikada çok basit bir kademe hatasından çok basit bir gol yenildi. Kopenhaglı futbolcu, üç Galatasaraylı oyuncunun arasından topu sarı- kırmızılı filelere gönderdi.

Bu golden sonra oyunun hakimi tamamen Kopenhag’daydı. Galatasaray oyundan çok düştü. Sarı- kırmızılılar kendi sahalarından top çıkaramadılar. Ev sahibi takım ilk 18 dakikada bir gol ve iki net pozisyon buldu.

20.dakikadan sonra Galatasaray oyunu rakip sahaya yıkmayı başardı ve büyük baskı kurdu. Ancak defansın arkasına atılan toplar sorun yarattı. Örneğin 42.dakikada Eray, karşı karşıya pozisyonda golü kurtardı. Özetle, 20.dakikadan sonra oyunun hakimi Galatasaray’dı. Sarı- kırmızılılar en az dört net pozisyona girdiler.

İlk yarının son bölümündeki baskılı oyun bizi ikinci yarı için umutlandırdı. Ancak ikinci yarının başlamasıyla bu umutlar suya düştü. Cim Bom, ikinci yarıda ilk yarıyı mumla arattı ve koca bir 45 dakika pozisyona bile giremedi.

Elbette Mancini’nin ikinci yarıdaki tercihleri ciddi anlamda tartışılacaktır. Çünkü İtalyan teknik direktör, ikinci yarıya Burak’ı sola, Bruma’yı da ortaya çekerek ve 4-2-3-1’e dönerek başladı. 62.dakikada Aydın Yılmaz’ı çıkarıp Ceyhun’u oyuna aldı. Bu değişikle orta alan Melo- Ceyhun ikilisine dönerken, Selçuk öne geçti. 76.dakikada ise Semih- Umut değişikliğini yapan Mancini, bu sefer Ceyhun’u stopere çekti ve Selçuk’u yeniden Melo’nun yanına aldı. Son anlarda ise golcü Burak Yılmaz’ı çıkarıp Amrabat’ı oyuna aldı. Mancini’nin takımla bu kadar uğraşması çok doğru olmadı. Çünkü bu değişikliklerden sonra Galatasaray tanınmayacak kadar kötü bir hal aldı.

Galatasaray kötü oynadı ve kaybetti. Sarı- kırmızılılar kadro kalitesi olarak açık ara önde olduğu Kopenhag’ın sistemli oyununa mağlup oldular.

Galatasaraylı futbolcuları da, oyunlarını da beğenmedim. Oysa bu maçta alınacak bir galibiyet grupta çok şeyi değiştirecekti. O nedenle Galatasaray üç puanın dışında ayağına gelen çok büyük bir avantajı da kaybetti.

Sarı- kırmızılıların bu futbolla Şampiyonlar Ligi’nde de, Türkiye Ligi’nde de başarılı olmaları çok zor. Sneijder’in bir an önce iyileşmesini, Mancini’nin de takım içinden bazı alternatifleri bulup çıkarmasını dilemekten başka yol gözükmüyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...