Makale Yaz
hakan-girgin
Bu haberi yazdır
G.Saray'ın Transfer Başarıları (!)
 Eyl
15
 2013

Sizlerin Galatasaray’ın bu transfer politikalarından bıkıp bıkmadığınızı bilmiyorum ama bana gerçekten gına geldi artık.

Hani halk arasında argo da bir cümle vardır “BU AYAKLAR KOKTU” diye, gerçekten de transferleri sezon açılışına yetiştireceğiz, geliyor, geldi derken ligin ilk haftalarına gereken transferleri yapmadan girmeye, yapılan transferlerin de defolu çıkmasının biz Galatasaraylıları sinir etmeye başladı diye düşünüyorum. Bilmem yanılıyor muyum?....

Üstelik de sezon sonunda ne durumda olacağımız belli olmuşken ve de takımın eksiklerini ülkede herkes biliyorken gereken transferlerin yapılmaması ya da yapılamaması kabul edilebilecek bir durum  değildir bana göre….

Ve bizler, yıllardır, ama yıllardır hep aynı masalları dinlediğimiz için, yılardır aynı transfer fiyaskolarını yaşadığımız, pek çok ederi ÜÇ kuruş olan futbolculara milyonlarca vererek yediğimiz büyük transfer kazıkları bıktırdı artık bizleri…..

Gerçekten de bırakın eskileri sadece şu yakın dönemde yaptığımız transfer hataları ile Galatasaray’ın milyonlarca lirasının çar çur edildiği gibi bir gerçek var ortada….

Mesela en basitinden Ali Adnan gibi bir futbolcuyu kaçırdığımız için bence her Galatasaraylının hayıflanması gerekmektedir. Kaldı ki o futbolcunun kaliteli Galatasaray kadrosu içinde çok daha iyi bir performans göstermesi son derece yüksek bir olasılık iken…..

Galiba Ali Adnan Iraklı değil de Brezilya’dan bir futbolcu olsaydı aynı kalitesine milyonlar sayardı bizimkiler….

Böyle bir futbolcu nasıl kaçırılabilir ki veya neden alınmaz?....

…………………………………………………………………..

Evet, Şampiyon oluyoruz, milyonlarca Euro-Dolar-TL ne derseniz deyin pek çok para kazanıyoruz ama kulübümüzün borçları artıyor.

Kulübümüz sadece bu yıl her zamankinden fazla forma ve ürün satışı gerçekleştirip Store’lerden rekor gelir elde ediyor ama kulübümüz zarar ediyor.

Yurt dışına ARDA’yı satıyoruz tam 12 milyon Euro gelir elde ediyoruz ama kulübümüz yine zarar ediyor.

İnanın, gülüyoruz ama hepimiz acı acı gülüyoruz ortadaki duruma….

Ortada bir gerçek var ki maalesef transferlerde çok ama çok hata yapılıyor ve Galatasaray’ın milyonları çarçur ediliyor. Artık bu hatalar bilerek ve isteyerek mi yapılıyor, yoksa bilmeden mi yapılıyor onu Allah bilir artık. Ama transferlerde çok bariz hatalar yapıldığı ve kulübümüzün çok büyük zararlara uğradığı çok açık ve net biçimde ortada….

Düşünebiliyormusunuz, mesela bir Stancu transferi var ortada ve herkes ÜÇ maymunu oynadı onunla ilgili transfer dedikodularında. Ama Galatasaray’ın milyonlarının iç edildiği, çöpe gittiği bir gerçek….

Bunun gibi o kadar çok örnek var ki.

Bir ARDA’yı sattık 12 milyon Euro’ya ama bir türlü onun yerini dolduramadık.

Çiçek’ti, böcek’ti, meyve, sebze derken ARDA’nın yerini doldurmak için harcanan paralar akıl sınırlarını zorlar oldu ve hala da ARDA’nın yeri dolmadı, doldurulamadı….

Düşünün ki bir Riera alındı, bir Ambrabat alındı, bir Sneijder alındı ve son olarak da Bruma alındı kanada. Hep o boşluğu doldurmak için…..

Bonservisleri ile birlikte kendilerine yapılan ödemeleri de hesap ederseniz düşünün kaç para harcamışız o pek çok kişinin burun kıvırdığı Arda’nın boşluğunu doldurmak için….

Bugün Kayserispor’u çağırsak ve Ambrabat’ı geri vermek istesek acaba 4 (DÖRT) milyon Euro’ya geri, alır mı Kayseri Ambrabat’ı?....

Tabi ki almazlar…..

Hatta “Bize verin bizde oynasın ama ücretini de siz ödeyin” gibi saçma bir teklifte bile bulunabilirler utanmazca….

Mesela bir Riera’ya verdiğimiz paranın büyüklüğünü düşünün ki adam’a bonservisini eline veriyoruz da gitmiyor adam.

Kaldı ki normal şartlarda biz onun gibi adamları getirdiğimizde, yani bonservisi elinde olanlara imza parası veriyoruz değil mi?

Bu durumda onun da yıllık ücreti yanında bir de “İMZA PARASI” alma ihtimali var ortada ama hal böyleyken adam gitmiyor.

Yani, adama İmza parası+Yıllık ücret toplamı olarak Galatasaraydan aldığı parayı alamıyor, alamayacak. Düşünün yani biz kaç paralık oyuncuya kaç lira veriyoruz……

 

Bu takımın yıllardır (En azından son 2 sezondur) bir sol bek sorunu var ve artık bu işten kim veya kimler sorumlu ise biz hala bir sol bek almadık ve bu sezonu da Hakan Balta ile geçirmek zorunda kalacağız…..

Kimse kusura bakmasın ama çok başarısız ve de futboldan zerre kadar anlamayan bir Başkanımız var…..

Bakmayın siz 2 yıldır şampiyon olduk da Ünal Aysal Ticari Deha olarak karşımızda duruyor.

Ama eğer onda birazcık FUTBOL bilgisi olsaydı, futboldan biraz anlasaydı Galatasaray (İDDİA EDİYORUM) bir adım daha önde olurdu, bu sezonu da şampiyon olarak bitirmeyi daha şimdiden peşin peşin garantilerdi diye düşünüyorum….

Çünkü o kadronun ona göre şekillendirilmesi gerekirdi….

Evet, avrupada başarı tabi ki hepimizin isteği ama Türkiye’de başarılı olamazsan avrupa’ya gidemiyorsun. Yani asıl hedef Türkiye’de başarılı olmalı idi……

İşte bizler hep bundan kaybettik…

Ezeli rakibimizin, Ebedi dostumuzun(!!!!!) kazıklarını yemekten bıkmayan bir yönetimimiz oldu hep…..

Aslında Galatasaray’ın başında her zaman ağırlığını koyacak, gerektiğinde masaya yumruğunu vuracak, sözünü dinletecek, lafını esirgemeyecek bir başkana ihtiyacımız var bizim….

Devir, öyle “Bir tokat atarlarsa öbür yanağını da çevir” devri değil artık….

Devir rakiplerinin silahları ile savaşma(!) devri. Yoksa şampiyon olamazsın bu alemde…..

Senin danışmanların var ama Terim ile uğraşmaktan Ligin bu sezon 6+0+4 kuralı ile oynanacağını unutup ona göre bir politika izlemekten, gerekli girişimlerde bulunmaktan bile aciz…..

Ya kulüpler Birliğinde ağırlığını koyar bu işi düzeltirsin, ya da hazırlığını buna göre yaparsın…..

Eğer ileriyi gören birileri olsaydınız çoktan ARDA’yı getirir, olmadı başka oyuncularla takımı takviye ederdiniz….

Bu takımı küstürdüğünüz bir Engin’e, buradan bir adım ileriye gidemeyecek olan Emre Çolak ile Aydın Yılmaz’a mahkum etmezdiniz…..

Eğer hedefiniz dört dörtlük takım olsaydı Chedjou ‘dan önce sol bek transferini bitirirdiniz. Sonrasında Chedjou’ya bakardınız…..

Eğer sizler gerçekten çilek ile pasta ile uğraşacağınıza Sneijder yerine bir kanat oyuncusu alırdınız….

Sizler Türkiye liginde özellikle fizik gücü yüksek, hele hele hızlı oyuncuların çok iş yaptığını çoktan öğrenip Ambrabat gibi düşmeye, kendini yere atmaya dünden hazır kız gibi top oynayan futbolcuları almakta ısrar etmezdiniz….

Bildiğim bir tek şey var ki hma içeriden, ama dışarıdan birileri biz Galatasaraylıları çok fena kandırıyor, çok kötü kazıklıyor…..

İyi çıkarsa bahtımıza diye transferler yapıyoruz.

Boş atıp dolu tutmaya çalışıyoruz.

Başkaları kulüplerinin bünyesinden olmayan Teknik Direktörlerinin bile arkasında dururken bizimkiler kulübüne gerçekten bağlı ve üstelik de genel anlamda çok başarılı olan bir Teknik Direktörlerini “TERİM BU KULÜPTE İSTEDİĞİ KADAR ÇALIŞIR, O BU KULÜBÜN FERGUSON’U DUR” diyerek ONORE etmeyi bile beceremiyorlar.

Sadece arkasındayMIŞ gibi yapıyorlar….

Ama onu takımdan uzaklaştırmak için ona ayak oyunları yapıyorlar.

Evet, Yanlış transferler takımın kadro yapısını da bozdu, oyun sistemini de bozdu. Taktikler değişti ama kaybeden sadece Galatasaray oldu……

Sevgili hocamız da her sezon başı olduğu gibi biraz varyeteye kaçıp bir takım değişik varyasyonlar denemeye kalkınca üzerine koyarak gitmesi gereken takım ne gariptir ki her sene biraz daha kötüye gider oldu…

En kötü şey de rakiplerin Galatasaray’ın aslında korkulduğu gibi bir takım olmadığına inanmaları….

İşte bu durum işleri daha da içinden çıkılmaz hale sokar…….

Galatasaray o korkuyu rakiplerine tekrar yaşatmalı.

Rakipleri Galatasaray’dan korkmalı ve o saygıyı göstermeli…..

Bunun içinde Real Madrid, Beşiktaş maçlarını başarılı bir sonuçla geçmek şart.

Yoksa her şey çok daha kötüye gider……

 

Saygılarımla,

Hakan GİRGİN





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...