Makale Yaz
maiev
Bu haberi yazdır
Şanssızlık değil Beceriksizlik!
 Eyl
15
 2013

Öncelikle bence bu sonuçların Fatih Terimin Milli takımıda çalıştırması ile alakası yok.. FT milli takımı çalıştırmasa ne olacaktı ki? Burak en az harcadığı 2-3 pozisyonda 1 adım daha hızlı olup boş kaleye atabilicekmiydi yani golü? Diceksiniz daha iyi hazırlardı, takım zaten kötü değildi. Takımın içler acısı hali yok. İlk 25 dk resmen tek kale oynadık sezon başı olduğu halde. Bu adamlar form tutacak o 25 dkyı 50,70 dk yapacak. Sakatlıkları, eksik oyuncuları saymıyorum geçen maçtaki..

Burak konusunda ise neden bukadar berbat oynadı anlamıyorum. Hepimizin bildiği adam çok üst düzey top süremez, adam geçemez, mükemmel bitiriciliğide yok. Ama ne olduğu tam açıklanamayan golcü içgüdüsü var. Üst düzey özellikleri yok ama gol atıyor(du) Burak Antalya maçında 1 saniye daha önce düşünüp haraket etse Hattrick yapardı, varmı yapamazdı diyen? Acaba aklı başka biryerdemiydi demeden geçemiyorum..

Beceriksizlik ile başladığıma göre oyunculara devam etmem gerek. Sırada hepimizin mağlumu Emre. Bu adamın özellikleri nedir? Teknik yani beceri. Peki bir insan neden bu özelliğini sahada gösteremez? Yanlış mevkidenmi, vücudunun beynine ayak uyduramamasımı, yoksa sandığımız kadar beceri sahibi değilmi? Emre bunların cevabını kendi veriyor.. GÜÇSÜZÜM DİYOR! Demekki aklındakileri bu sebepden uygulayamıyor sahada. Peki Emre sen en az 4 senedir bu takımdasın hala güçlenemedinmi? O zaman kusura bakma ama senin işin yok burada.

Drogba, eh nasıl başlasam.. Sahanın heryerinde diyor birçoğunuz. Olabilir ama forvetin görevi sahanın heryerinde olmak değildir. Drogbaya top geldiğinde haraketlenmesi kaç saniye sürüyor lütfen dikkat edin. Günümüzde hızlı oyun herşey, Drogbanın ise hızlı oyunda yeri yok. Kimse kusura bakmasın Drogba nekadar iyi niyetli olsada artık gerçekden yaşlanmış. Sadece kafa ve top tutma özelliğini kullanabiliyoruz. Galatasaray gibi bir takımın forvetide sadece 2 özellikden ibaret olamaz. Devre arasında Amerikaya yollanması ve her yönden iyi bir forvet alınması taraftarıyım. Eğer alınırsa tek komple bir forvetle çok daha üstün bir takım olabiliriz.

Son olarak kanatlarada değineyim. Engin, Emre, Hamit, bazen Selçuğuda koyuyor bunlar yetersiz. Amrabat oynamalı. Nekadar kötü olsa bile düzenli oynatılırsa ben çok daha iyi olacağına inanıyorum. Madrid maçında Amrabat kesin oynamalı. AB statüsüde kabul edilirse Amrabat sürekli ilk 11 oynamalı. Bu adama biraz güvenelim.. Son transferimiz Bruma ise bu adam hakkında ön yargılarım vardı. Özellikle fiyatından dolayı. Antalya maçında izleyince formsuz bir adamın böyle oynadığını görmek rahatlattı beni. Yeni Ronaldomu? Hayır ama yeni Riberymiz belki:)

Her yorumun altında Madrid kadrosu görüyorum. Evet hepimizi o maçın heyecanı sardı bende bi kadro atayım:) Muslera, Chedjou Semih Riera Eboue, Melo Selçuk Amrabat Bruma Sneijder, Drogba. Kadro ile ilgili geçen sezon FT hoca ile toplantıda geride kaldığımız sezonda hata yaptığınızı düşündüğünüz maç varmı diye soru geldiğinde Madride karşı biraz daha güvenli oynayabilirdik demişti. Bence bu sefer o yorumdanda yola çıkarak tek forvetli daha güvenli ve sağlam ortasahalı bir oyun bekliyorum. Umarım herşey dilediğimiz gibi olur. Okuyanlara teşekkürler.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...