Makale Yaz
buaskbaska
Bu haberi yazdır
Teknik Taktik
 Şub
26
 2013

Değerli Renktaşlarım;

 

Öncelikle amacımın taktik vermek olmadığını sadece kafamdaki düşüncelerin olup olmama ihtimalini sizlerden gelen yorumlara göre şekillendirmek istediğimi belirtmek isterim.

 

Geçen sene bizi şampiyonluğa götüren 4-4-2 sistemi idi. Fatih Terim ilk haftalarda denediği 4-3-3 ve ya 4 2 3 1 taktiğinden vazgeçip bu sistemi entegre ettiğinde Kadiköy'de kupayı kaldırmıştık. Fakat bu seneden farklı olarak geçen sene forvetlerimizden Necati'nin top tutma yeteneğinden ve Engin Baytar'ın zaman zaman orta da ve kanatlarda etkili oyunundan sonuca gitmiştik. Umut, Elmander ve Burak'in top teknikleri kısıtlı olduğundan ileri atılan her top geri dönüyordu, üstelik buna sırtı dönük oynayıp kanatları kullanamayan Hamit eklenince Galatasaray'ın tüm yükü Selçuk ve defans üzerine biniyordu. Fatih Terim'in forvet seçerken yaptığı hatayı yönetim düzeltip Drogba'yı transfer etti, son maçlarda oynadığı futbolla göz dolduran Fildişili oyuncu şimdiden rakip camiaları üzmeye başladı.

Galatasaray'ın maçlarını izleyenleriniz görmüştür, topu oyuna sokması planlanan Danny ve Semih topla her buluştuklarında ortasahada rakip takım oyuncularının bizimkilerden hep daha fazla. Bir dahaki maçta dikkatle izleyin; kanatta oynayan oyuncularla defansın göbeği arasındaki mesafe inanılmaz açık üstelik orta sahaya top almaya gelen yok.

 

Bütün bu olumsuzlukara bir de Dany 'nin Eboue'ye kademeye gelmesi ( Semih'in kademe adamıdır normalde Eboue) arkaya atılan toplarla gol yememize sebebiyet vermekte. 

Fatih Terim'i çok severim ama bu sene formsuz olduğu da bir gerçek. Hamit bütün kluplerinde kanat adamı oynadı fakat klup kariyeri Schalke hariç başarısız, Hamit yaptığı bütün transferleri Milli Takım performansıyla yaptı ve Milli takımda genellikle sağ bek ve ya orta da oynuyordu. Hamit'i sırtı dönük kanatta oynatmak futbola yapılan bir ihanettir. Hamit Melo'nun yokluğunda pek ala onun yerini doldurabilir.

Amrabat'ın soldan topu içeri çekip Stoch gibi şut çekmesi ve Cluj maçında olduğu gibi orta yapması beklenmekte fakat sol ayağını yalnızca yürümek için kullanan Amrabat kanata inip topu sağa ayağına çekene kadar defans yerleşmekte, 

Renktaşlarıma sormak istediğim soru ise şu:

 

4 3 1 2taktiğiyle oynayıp

 

Selcuk ve Hamiti ( atılmadığında Melo ) ortada oynatıp önlerinde Sneijder

 

kanatlarda ise Engin , Emre Çolak ve ya Amrabat  

 

Önde Drogba& Burak

 

şeklinde çıksak sizce handikaplar size göre ne olur

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...