Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Ağır-Hızlı Futbol Farkı
 Şub
16
 2013

 

60 dakika tek kale oynayan bir Galatasaray,buna  karşı kaç posizyonumuz var ? 2-3 tane,oda uzaktan çekilen şutlar.60 dakika tek kale oynayan bir Galatasaray’ın 1 tane kaleci ile karsı karsıya posizyonu yok.

Drogba oyuna dahil olunca ne oldu ? Savunma arkasına,sağına,soluna yaptıgı kosular ile savunma oyuncularının başını döndürdü,ee böyle bir oyuncun olduğu zamanda bu kez Sneijder’in paslarının kıymeti ortaya cıktı.Neymiş ? Pası atan kadar,Pasa koşanda çok önemliymiş.Drogba  sürekli hareket halinde olup,bosluklara kaçarak kendisine pas alanı yarattı.

Sneijder-Drogba uyumu aslında hızlı futbol oynamayı ilke edinmis iki oyuncunun uyumu.Hızlı futbol oynayamama bizim bu seneki en büyük sorunumuz.Sezon basından bu yana çoğu maçı tek kale oynamamıza rağmen,tehlikeli bölgede topla hızlı oynayamamız yüzünden bircok macta puanlar kaybettik.

Tek kale oynuyorsun ama son bölgede ağır hareket ediyorsun,sonucunda;rakip savunmalar rahatca hamle yapabiliyor.Drogba’nın oyuna girisi bir anlamda rakip savunmaların hamlelerini bozdu.Hızlı hareket eden bir Drogba ile rakip savunmaların bir anlamda ezberi bozuldu.Dengeleri alt-üst oldu.

Birkaç oyuncu analizi;

Sabri;Antalya macının uzagındaydı,

Semih-Danny;Bu ikilinin birbirlerinin kademelerine girmek gibi bir alıskanlıgı var heralde.Gekas’ın direkten dönen topunun 2-3 saniye gerisine gidersek.Kenan’ın topuna hem Semih hem Danny dalıyor ve Gekas bom boş kalıyor.Bu hatayı,Gekas’ın bir posizyonunda daha yaptılar ve kaleci ile karsı karsıya kaldı,soldaki sertana cıkartsa gol.Semih-Danny,antreman sonlarında lütfen extra kademe dersi alın.Bir oyucuya iki kişi dalmaktan vazgeçin lütfen.

Yekta;Oyunda kaldığı süre icinde sahanın en kötüsüydü,

Umut;Aslında Umut’ta sürekli hareket halinde olan ve rakip savunmanın basını döndürebilecek bir oyuncu ama son maçlarda Umut’u tanımak zor.Büyük bir form düşüklüğü var.Umut ‘un bir takım sorunlarıda olabilir.Mesela Galatasaray sezon sonun da bonservisi mi alırmı diye kafası karısmıs olabilir.Bence Umut’un mental desteğe ihtiyacı var.Yekta’dan sonra sahanın en etkisizlerindendi

Hamit;Son dönemlerde en beğendiğim performanslarından birisini sergiledi.Müdafalarda bir takım sorunu var,bu sorunu giderirse,Hamit yerli bazında acık ara en iyi MC’dir.MC dedim,çünkü dün Hamit ben kanat değil merkez oyuncusuyum dedi.

Trt Spor’a sitem;

Spor programı izlemeyi çok saçma buluyorum,cünkü futbolu biliyorum,kendi analizimi kendim yapabiliyorum ama sırf bazı kanalların Galatasaray’a karşı olan niyetlerini öğrenmek için tartısmalı posizyonlardaki yorumcuların değerlendirmelerine bakıyorum.

Burak Yılmaz’ın kaval kemiğine taban giren bir oyuncu ve buna karsılık,Burak bilerek faule müsaade etti,isteseydi ayağını kacırabilirdi diyen Trt Spor yorumcuları ve yayına telefon ile katılan eski fifa kokartlı bir hakem.Kaval Kemiği kırılsa,futbol hayatı bitecek,iyileşme gibi bir ihtimali yok.Burak futbol hayatı bitme pahasına,sırf rakip kırmızı kart yesin diye,rakibin kaval kemiğine taban girmesine müsaade ediyor.Bu nasıl bir taraf tutmaktır ?

Devam ediyorum.Semih’in son dakikalarda omuzu ile çeldiği topa topluca penaltı diyorlar.Adamlar simdi bizi haksız cıkaracak ya,ısrar ile Semih’in omzunu,el olarak gösteriyorlar.Son dakikalarda Drogba,çelme takılarak düşürülüyor,posizyon gayet temiz diyorlar.

Dikkat Diyorum;Hakemler bazı yayıncı kuruluslar tarafından bize karsı kıskırtılıyor.

Riera’ya Sitem;

Adamın üstüne tabanla basmışsın,git bari özür dile.Yarın Avrupa’da aynı hareketi,aynı rahatlıkla yapabilecekmisin ? Düşünce nedir ? Akhisar ligin en gariban takımı,bassam ne olacak,hakem kırmızımı verecek ? Riera bu hareketinden dolayı sert bir dil ile uyarılmalı.Gerçekten çok ağrıma giden bir hareketti.

Hakem Riera’yı neden atamadı ? İlk yarı sonunda büyük ihtimal Burak’a yapılan sert faulu monitörden gördü ve hata yaptıgının farkına vardı.Dolayısıyla Riera’nın bu hareketi karsısında eli kolu baglanmıs oldu.  

Kendine gel Riera diyorum.Son haftalar rakiplerine sert müdahale etmeye basladın,bu sende refleks haline gelirse,yarın Schalke macında anlamadan basarsın tekmeyi,yersin kırmızı kartı,yakarsın takımın başını.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
 
Şubat (1)
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...