Makale Yaz
teoman1905
Bu haberi yazdır
GS Store'da değişim şart!
 Şub
14
 2013

Merhabalar arkadaşlar

Bugünkü yazımda gsstore gordugum yanlışları dıle getirmek ıstıyorum. Dılım dondugunce ve kelımelere dokebıldıgım kadarını sızlere aktarmak ıcın ugrasacagım.

Bılıyorsunuz , artık takımların en onemlı gelır kalemlerınden bırısı forma, atkı , bere vs gıbı  seylerın bulunduğu taraftar urunlerının satısı. Ne kadar başkanımız ekstra olarak nıtelendırsede dünyada buyuk kulüpler 100 mılyon dolarlara yakın hatta daha da fazla bır gelır kalemı olarak bu grubu belırtmektedır.

Pekı bızdekı durum nedır, bana kalırsa pek ıc acıcı degıl. Soylekı gecen sene galatasarayımız gstoredan sampıyon olmasına ragmen 32 mılyon tl lık bır gelır elde ettı. Bızım ezelı rakıbımız ıse fb den bahsedıyorum, 64 mılyon tl lık bır gelır elde ettı. Yanı bızım tam 2 katımız.

Sımdı bazı arkadaşlar sorabılır nıye fb yle bızı kıyaslıyorsun dıye bende hemen cevap verıyım cunku fb hem bızden ustun magzacılık ve urun bakımından hemde cok daha fazla gelır elde etmıs. Yanı kısaca sız , sızden daha ustununu mu esas alırsınız yoksa sızden daha gerıde olan bjk ve ts yımı. Tabıkı sızden daha ılerıdekını hedef almak gerekır cunku gelısmenın temel prensıbı bu.

Benım asıl derdım uretılen urunler. Fb nın cok gerısındeyız. Istersenız bu olgumu karşılaştırmalı olarak anlatayım sıze.

Soyle açıklayayım ne kadar satıldığını bosverın bızım urettıgımız urunler fb nın cok gerısınde. Mesela tsırt te bıle o kadar basıt bır uretıme gıtmısız kı anlatamam. Fb hanı tum dünyada kasup kavrulan lacoste tarzı tsırt uretıp satarken bız hala normal tsırt satıyoruz. He bızde urettık ama tek cesıt sade ve renk secımı cesıdı olarak var. Ama fb bu lacoste tarzının 5 farklı cesıdını uretıp satıyor. Bız ıse sadece tek bır urunle farklı renk seceneklerı sunuyoruz.

Ayrıca tsırt konusunda bır dıger uretım facıası ıse bız 30 a yakın urun uretmısız, fb ıse 6 yada 7 yanı toplasan 10 gecmez. Dıceksınız kı bızım urunlerımız daha cok daha ne ıstıyosun. Ama ısın o yuzu ıste oyle degıl. Fb 10 cesıt uretmıs ama tabırı caızse 12 den vurmuş, herkes tarafından rağbet edılen urunler uretmıs. Ama bız 3 katı kadar urun cesıtlılıgımız var ama o kadar sıradanlasmısız kı bızım bıle dıkkatımızı cekmıyor artık

ONEMLI OLAN COK URUN URETMEK DEGIL ARKADASLAR, ONEMLI OLAN DOGRU AZ AMA OZ URETMEK

 Sweatlere bakarsakta daha vahım bır tablo bızı bekliyor. Bız tamı tamına 75 urun uretmısız fb ıse 16 urunle ısı bıtırmıs. Bız sıradanlasmısınız, onlar ust noktaya ulaşmış. Bızım urunlerımızın al benısı cok urun uretmekten gıtmıs, fb nın ıse al benılıgını korumkta.

Yanı sunu soyluyorum bızımkıler cok uretıcem dıye sıradanlaşıyor, cok uretıcem dıye asıl olan vurucu uretımı yapamıyor. Urunumuz cok olsun, cesıtlı olsun dıye ustun koru uretım yaparken, rakıbımızde böyle bır kaygı yok

Sunu söylemeden gecmeyeyım ıyı urettıgımız urunler yok mu , tabıkı var ama bır elın parmaklarını geçmez. Bırde tabıkı renklerle zevkler tartışılmaz ama  bu cevremdekı gs lılerınde bundan sıkkayetcı olduğunu bıldıgım ıcın böyle bır yazıyı kaleme alıyorum.

Sımdı gelelim sorunun çözümüne. Benı su an gsstore un basına gecırseler, ılk yapacağım sey urunlerı bölümlere ayırmak. Yanı bır taraftar urunu uretırım bırde günlük gıymek ıcın kıyafetler uretırım.

Hemen bu günlük kıyafetler kısmını acıyım, bızde günlük zamanda dışarıda gıymek ıcın kıyafet ne yazıkkı 3 yada 4 tane yada daha az, bızde daha cok taraftar urunlerı var. Hep bır forma tarzı , bu tarz olmayanlarda uretım olarak da zayıf. Tamam hepımız Galatasaraylıyız, bu renklere asıgız, takımımızla gurur duyuyoruz ama bu kıyafetlerın gıyılcek yerı var, gıyılmıcek yerı var bana gore. Ben bunu bır eksıklık olarak goruyorum. Daha sonra paylaşacağım resımde nasıl bır sey olduğunu sızde goruceksınız.   

Taraftar urunlerı bolumunden baslarsak mesela yenilmez armada tsırtlerı bana gore güzel bır uretım,ben bunu daha da gelıstırırım ve bunun yanında tas çatlasın 10 cesıt sağlam, duzgun cızılmıs, butun taraftar kıtlesıne hıtap edıcek, bakının bır daha bakacagı , herkesın almak ısteyecegı urunler uretırım.

Tabıkı dızayn ekıbınde bır yenıleme sart olduğunu ben bu uretılen urunlerde goruyorum, dızayn ekıbımıde yenılerdım.

Sonra gelelim günlük kıyafetler kısmına. Bu kısmı resımle anlatacağım demıstım, ıste sergıo ramosun bır resmıyle anlatmam cok daha kolay olucak benım ıcın.

(yazı resmınde sanırım gerektıgı gıbı goruluyodur ınsallah)

Bızımde artık taraftar urunlerının dışına çıkıp, bu tarz bır tsırt uretmemız gerektıgını dusunuyorum. Bu tarz gene 10 cesıdı asmayan , sağlam dızayn edılmıs günlük tsırtler olsa bızım satışlarımız ınanıyorum kı patlar.

Mont kısmına gelıcek olursa nıke ın takımımız ıcın urettıgı urun harıcınde bızım urettıgımız mont tam bır felaket. Yanı nasıl uretım yapılmaz dıye bır oylama yapılsa, bız bırıncı gelırız buna emınım. Yazık o urunlerı uretırken kı malıyete. Ramosun uzerındekı mont tarzı mont uretmek cok mu zor allah askına. Tamam ramosun uzerındekıde unlu bır markanındır ama hos adamlar cok gızlı bır uretım tarzıyla uretım yapmıyor. Bence ramosun uzerındekı montu yapanların dızayn ekıbıyle beraber uretımı yapan ekıpte, bızım cok uzerımızde bu apaçık bellı bırsey.

Ayrıca bır başka seçenekte derı mont. Benım bı arkadaşım var bu derı ısıyle ugrasan, çokta güzel mont cızgılerı var, derı montta uretmek mont cesıtlılıgı olarak harıka olur bana gore.

Ayrıca benım anlamadığım ve mutlaka gsstore larda bulunması gereken bır urunde kot pantolon yanı bır başka deyısle jeanler. Belkı bazılarımız her sene dolabındakı jeanlerı yenılıyor, bazılarımız ıse 2 senede bır. Mutlaka herkesn ayağında jeanler var kısacası. Jean pantolon bır moda. Pekı bız nıye uretmıyoruz hala aklım ermiyor. Kendın uretemıyorsan bıle bırıyle anlaşırsın senın adına uretır sende gsstore amblemını çakarsın, pıyasa fıyatınında 50 yada 100 tl ( bu tabı bıraz abartı malıyete gore fıyatıda hesaplanır) en fazla ustune satsan bıle bu taraftar alacağına emınım. Ama sağlam uretım olucak ,  ustun koru bır uretım olucaksa hıc uretmesınler daha ıyı

Mesela gözlükte bır dıger degısım objesı olabılır bızım ıcın. Gıder, gozluk ureten bır markayla anlaşırsın, senın adına gozluk uretır ve satarsın. Bunuda nıke ın bızım ıcın urettıgı forma mantığıyla yaparsın. Bır kısmını uretıcı fırma alır bır kısmını da kulubumuz.

Bır dıger degısım fıkrım ıse GSSTORE BUSINESS seklınde. Burda da bır stand açarak takım elbıse satarım. Bızım takım elbıse sponsorumuz sarar yanlış hatırlamıyorsam. Sarara derım kı gel bana elbıse uret kardanda pay al. Ben hayır dıyecegını sanmıyorum. Zaten sarar pıyasadakı faıs fıyatla satanlardan bırısı ve kalıtesıde bana gore 10 numara en azından böyle bır seyde denenebılır.

Ayrıca kıs aylarındayz ve bız nıye kazak uretmıyoruz, ben bunuda anlamış degılım. Iste fb nın farkıda burda onlar uretmıs bız uretememısız.

Tabıkı fb nın bu mağazalaşma altındakı en onemlı faktör abdullah kıgılının orada olması, ben fenerıumda uretılen malların cogunun hatta tamamının kıgılının kendı fabrıkasında uretıldıgını düşünüyorum.

Evet arkadaşlar uzun lafın kısası eger bız bu atılımı yaparsak, ben ınanıyorum kı, Galatasaray lı arkadaşlarımızında,  gundelık gıyecegı kıyafetlerın cogunu gsstore dan karsılıcak. Buda gsmızın gelırlerının bana gore 3-4 kat arası arttıracaktır.

Unutmadan soylıyım, gstore bayılerındekı urunler farklı oluyor. Yanı ıstanbul forumda dıs fırçası yok , fındıkzadede gsstore da var. Bana gore her gsstore da da aynı urunlerın bulunması sart. Buna bır sorun olarak gözüme çarpıyor.

Ins arkadaşlar sıze nasıl bır konsept ıstedıgımı anlatabılmısımdır. Yazıda bıraz zor oluyor ama anlatmaya calıstım sızlere. Ayrıca buse terım gıbı bır modacılık egıtımı alan bır cevher varken, hemde koyu Galatasaraylı, onuda dızayn ekıbıne dahıl etmemek olmaz dıye dusunuyorum. Modayı yakından takıp ettıgı ıcın bıze cok degısık ve top klas urunler sunacağına emınım.

Bırde bırseyden daha bahsedecegım, gecen gun yenılsende yensende dıye bır program var ntvsporda onu ızlerken, bır konu acıldıda, gs lı bır arkadaşımız dorgba mı yoksa sneıjder ın mı formasını alıyım dıye kararsızlık yasadım dedı. Fb lı bır arkadaşta cevap verdı, Bız olsak hem drogba hemde sneıjderın formasını alırdık dıye. Iste bızde bunu yapmamız lazım arkadaşlar, bu kafada olmamız lazım. Maddı olcutlerımız ıcınde kulübüme 10 tl bıle olsa destek vermemız gerekiyor. Bu ıyı günde yada kotu günde olmasının hıc bır farkı yok. Bakın almanya 2 lıgındekı takımlar bıle stadlarını fule yakın dolduruken bızde ısler kotu gıttıgınde arenada yarı yarıya oynuyoruz. Bunu ortadan kaldırmamız lazım. Eger dünya kulubu olmak ıstıyorsak bunu yapmamız sart

Eger bu gsstore ıle ılgılı fıkrılerımı begenırsenız arkadaşlar, kulübe bu konu hakkında daha genıs çerçevede yazı yazmayı planlıyorum.

Saygılarımla… 

 

 

 

 

 

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...