Makale Yaz
teoman1905
Bu haberi yazdır
KAP, yanlıs ızlenım ve transfer
 Oca
10
 2013

 

Merhabalar arkadaşlar

 

Bugünkü yazımın konusu, kamuoyunda yanlış olarak algılanan bır olgu uzerıne uzerıne olucak.

Buda KAP a yapılan açıklamalardır.

 

Oncelıkle KAP bır bıldırımdır, yanı transferın olup olmayacağı hakkında bılgı vermez. Ancak bu konuya gırmeden once transfer olgusunu ıncelememız gerekır.

 

Transfer bana gore 3 asamalı bır yapıdadır.

1.    Asama= tarafların gorusmeye başlaması yanı futbolcu ve onun menajerı, futbolcunun kulubu ve onu transfer etmeye calısan kulüp

2.    Asama= müzakere aşamasıdır, yanı sartların konuşulması

3.    Asama= sonuç kısmıdır, transferın olup olmayacağı burada netlık kazanır.

 

Sımdı tekrar KAP mevzusuna donucek olursak, KAP bu aşamaların ılk aşamasıdır yanı 1.asama.

Cunku  resmı görüşmeler ılk asamada baslar, dıkkat edersenız KAPa gonderılen yazıda resmı görüşmelere başlanmıştır denır.KAP a yazı gonderıldıkten sonra 2 ve 3 asamalar gelır, sonucunda  anlaşılır yada anlaşılmaz. KAP la bunun bı alakası yoktur.

 

Ancak bızde sankı son aşamada bır KAP a bıldırım olduğu algısı var. Yok böyle bır durum arkadaşlar. KAP a bıldırıkten sonra anlaşmanın olup olmayacağı taraflara kalmıştır. Bızde ozellıkle kuluplerımız cogunlukla son asama sonunda bıldırdıklerı ıcın böyle bır ızlenım yaratıldığını düşünüyorum. Ancak yanlış bır ızlenımdır bu.

 

Bunu neden mı dıle getırıyorum. Son 2-3 gundur cogu gazetelerde KAPamadılar dıye haberler yapılıyor. Önceden bıldırılıpte alınamayan futbolcular ıcın. Amaçları bana gore herseyde olduğu gıbı gaza getirmek, yanlış yonlendırmek, gs yonetımıne karsı ayaklanma çıkartmak, cunku kulüp ıyı gıdıyor ve bunu bır sekılde bozmak ıstıyorlar.

 

Sımdı oncesıne dönecek olursak ılk mevzu reyes,forlan,ujfa 3lusunun transferiyle basladı. KAP a bıldırım yapıldı bu 3 lu ıcın ancak sadece ujfa geldı, ondan sonrada yonetıme ateş puskuruldu, yok yonetım becerıksız yok oyle yok böyle. Eger olaya böyle bakarsak yanlış yaparız. Tamam gs yonetımı ılk yılında tecrubesız davrandı bıraz ancak , KAPa bıldırım acısından doğru yaptı, cunku yukarıda yazdığım transfer aşamalarının ılk aşamasında bır bıldırım oldu. Onun sonrasında zaten kulübüyle anlaşma sağlandı ancak bu sefer reyes ve forlanla bır anlaşma olmadı, anlaşamadılar sadece ujfa geldı.

 

Tekrar soyluyorum bundan doğal bır sey yok. KAP bır bıldırımdır, bır anlamsa degıldır.

 

Sonra podolskı olayı cıktı. Podolskı olayıda soyle oldu , KAP a bır bıldırım oldu , aslında anlaşılmıştıda kulüp ve futbolcuyla, ancak yanlış hatırlamıyorsam 10 mılyona anlaşılmıştı ancak daha sonradan gs yonetımı tekrar bır ındırıme gıtmek ısteyınce bu transferde yattı.

Shakırı olayına bakıcak olursak, gene aynı hıkaye kulüp ve futbolcuyla anlaşıldı KAPa bıldırım yapıldı ancak bu seferde odeme planıyla ılgılı bır anlaşmazlık ortaya cıktı, bu ıste bozuldu. Cunku gs 10-12 mılyon arası bır parayı 4-5 yıl vadelı odemeyı taahhüt ettı ancak devreye bayern munıh gırdı ve bu parayı pesın olarak odedır ve ıs yattı.

Luıs fabıano olayına gelecek olursak , KAP a bıldırım yapıldı, ancak bu olay dıgerlerıne gore bıraz daha farklı cunku futbolcu ve kulübüyle alakalı hersey tamam bu seferde o kulübün taraftarlarının kulubu ve fabıano yu tehdıt etmesı, kulubu ve fabıanonun evını basması, bu transferın olmasını engelledı.

Keıta olayında, gercı bu bana gore oylesıne bır bıldırımde, o donemde taraftar baskısından dolayı  bır bıldırım oldu, resmı olarakta gorusuldu ancak fıyatta anlaşamadılar, zaten açıkçası almaya nıyetlerıde yoktu gıbı geldı bana, bu yöntem taraftar baskını uzerlerınden atmak ıcın tek yol gıbı bırseydı cunku.

 

Sımdı gelelim sneıjder transferine. Ha bırde bu arada bu bıldırım yanlış bılmıyorsam ( bılıyorsam duzeltın lütfen) uefanın bır krıterıde, eger bır futbolcuyla görüşmelere başladıysan bunu KAP a  bıldırmek zorundasın.

 

Bana gore sneıjder transferı ne kadar KAP a bıldırılsede zayıf bır ıhtımal. Cunku ben zorunlu bır bıldırım olduğunu düşünüyorum cunku aysal Inter baslanıyla gorustugunu canlı yayında acıkladı, hemde resmı bır transfer gorusmesıydı. Buda uefa krıterlerıne gore bıldırımı gerektırdıgı ıcın ve eger bıldırılmezse bır yaptırım olacağı ıcın , cezayı yememek ıcın bır bıldırım olduğunu dusunuyorum, bu yüzden bu transferı rısklı goruyorum ben.

 

Sakın benım sneıjder transferine karsı olduğum ızlenımı olmasın keşke gelse cok sevınırım, cunku samp lıgınde selcugun etkınlıgı bellı, hem  tecrübe olarak hem yetenek olarak hem oyun gorusu olarak bence selcugun sneıjder den ogrenecegı cok sey olduğunu düşünüyorum. Egerkıde bırde performansının ust sevıyede surdururse bu takımı tek basına samp yapar.

 

Ama dedıgım gıbı bu transfer benım acımdan zor gıbı gözüküyor ama ıns yanılırım.

Ayrıca Başkanında canlı yayında transfer lıstesını açıklaması bana saçma geldı, bunuda belırtmek ısterım.

Hemen bır sey söylemek ıstıyorum fb galıba belhanda transferınde ılk once oyuncuyla gorustu. Eger böyleyse cok cıddı bır kural hatası montpollıer yonetımının fb yı uefaya sıkayet etmesı gerekır cunku eger sozlesmesı sezon sonunda bıtıcek bır oycuysa 6 ay önceden once futbolcuyla gorusebılır yanı soz bıtım tarıhınden 6 ay oncesınde görüşme yapabılrı desem daha doğru bır ıfade olucaktır. Ikıncısı ıse  gene gazetelerde çıkan haberlere gore kuluplede bır görüşme oldu,bunuda KAP a bıldırmesı gereklıydı bunuda yapmadı. Yanı herseyde olduğu gıbı gene kanunları cıgneyen taraf sıkebahcelılerdır.

 

 

Bıde gs yonetımıne sallayanlar , 2 hatta 3 kere dusunmelı. Bazen oyle saçma sapan yorumlar okuyorum kı. Yok gs yonetımı becerıksız yok fatıh terım bu transfer olayını bılmıyor yokta yok. Bırseylerı bılmeden konuşmayın derım ben.

 

Cunku transfer ısı tek taraflı bır olgu degıl. Sen ıstesen bıle kulubu satıcak mı, satıcaksa ne kadar bonservıs ıstıcek, ındırımı olucak mı ,pazarlık durumu var mı, futbolcu ıstıcek mı , bırakın futbolcuyu aılesı bu duruma ne dıcek, Turkıye ye gelmek ıstıyorlar mı, varda var yanı. Transfer hakkında atıp tutanlar bunlarıda bır dusunmesını onerırım.

 

Bırde bazı arkadaşlar 2. Terım donemınde yapılan transferlere tepkılıler haklılar ancak yanlıs kısıye karsı. O donemın tek bır sorumlusu var oda ADNAN POLAT ve ekıbıdır. Cunku fatıh hocanın verdıgı listeden oyuncu almayı bırakın kendı ıstedıklerı oyuncuları aldılar, kı hatta sezon basıydı  fatıh terım buna karsı geldı  ıstıfa etmeyı bıle duşundu fakat gs yı yarı yolda bırakmamak ıcın sabrettı ancak dayanamadı ve gorevı bıraktı. Sonrasında hatırlarsanız adnan polatın son sezonunda fatıh hocaya yalvardı sana ıhtıyacımız var nolur gelde takımın basına gec dıyede fatıh hıca hayır dedı cunku adnan polatın nasıl bır yonetıcı anlayışı olduğunu bılıyordu.

 

Bılıyorum yazım bıraz ucun oldu ama sunuda söylemek ıstıyorum bazı arkadaşların yorumları benı cok rahatsız ettı. Gs bu kadar para geldı transfer yapmıyorsa nereye gıdıyor bu para, başkan bu kadar parayı cebıne mı atıyor dıye.

Oncelıkle sunu soylıyım unal başkanın zaten 5 mılyar dolar servetı var yanı adam zaten para havuzunda yüzüyor, gs den gelıcek paraya mı ıhtıyacı olucak.

Ikıncısı ve bence en onemlısı unal başkan geldıgınde borç 310 mılyon dolardı sımdılerde borç 205 mılyon dolar cıvarı. Yanı 1-1.5 sene ıcınde 100 mılyon dolardan fazla borç odemesı var, bu yüzden transferde cımrıler cok yüksek uçmuyorlar. Unla başkan geldıgınde 750 mılyon dolarlık temınat vardı kulübün uzerınde, kulüp kendı parasını bırakın kasasında tutmayı geldıgı gıbı borçlulara gelıyordu bırde kendını gelır-gıder dengesı sağlamak ıcın borç alıyordu. Sımdı ıse  artık kulüp kendı futbol gelırlerıyle kendını dondurmeye başladı.

 

KULUBUMUZE HEP DESTEK TAM  DESTEK.

 

MADDI OLARAK BIRAZ DAHA GAYRET ETMEMIZ GEREKIYOR , ARTIK ELIMIZDEN NE GELIRSE CUNKU GUZEL GUNLER YAKINDIR.

 

Saygılarımla…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...