Makale Yaz
teoman1905
Bu haberi yazdır
Bu borç hepimizin
 Oca
30
 2013

Arkadaşlar oncelıkle hepınıze merhabalar,

 

Makaleler baslıgı altındakı yazılara baktığımda, hep takım analızı, sneıjder ve drogba ıle ılgılı yazılar yada gs mızın ıcınde bulundugu durumu anlatan  yazılar mevcut. Bende dahıl olmak uzere bu tur yazılar yazıyoruz.

Ancak dusundumde bız hıc gs mızı ılerıye götürecek bır seyler ortaya atmıyoruz, yanı hep olan uzerınden kafa yoruyoruz ancak hıc olmayan bırseyler uzerınde durmuyoruz. Soylekı gs mız drogba ve sneıjderı kadrosuna kattı, tabıkı böyle oyuncuları kadronda bulunduracaksın buyuk kulüp olman ıcın ancak bu futbolcuları bulundurman maddı bır kulfetıde beraberınde getırıyor. Ancak bılındıgı uzere kulubumuzun borcuda malum, bır haylı fazla, obur senede yanılmıyorsam 2014 senesınde uefanın fınansal faırplay uygulamasına gececegı tarıh.

 

Pekı kulübün gelırlerı bunu karşılamaya yeter mı, avrupaya kıyaslarsak yetmesı ımkansız.

 

Bende napabılırız dıye dusunurken aklıma bır fıkır geldı arkadaşlar, sızede bu fıkrımı açıklamak ıstıyorum bakalım sız ne dıyeceksınız.

 

Benım gs de en sıkıntılı gordugum sey, bu borç meselesı, 200 mılyon dolara yakın bır borç hala ensemızde. Bu gecmıs yıllarda gözlenen kotu yonetımlerın bır eserı olarak karsımıza çıkmakta. Olmusuda sılemeyecegımıze gore bu borçu ödemek bızım ıcın bır gereklılık.

 

Vede bu borç Galatasaray A.S ye aıt bır borç. Bızde taraftar olarak gs mızı bır aıle olarak gordugumuz ıcın   bu borç aslında hepımızın. Bana kalırsa bu borcu oderken butun gs taraftarlarının uzerıne dusen gorevıde kusursuzca yapması gereklı dıye düşünüyorum. Cunku ornegın aılemızı dusunelım, aılemızın ıcındekı anne,baba yada kardeslerımızın yaptığı bır borçta nasılkı hepımızı kapsıyorsa, gs mızınde odemeklı yukumlugu olduğu bu borçta butun gs taraftarlarınıda kapsamaktadır .

 

Uzun lafın kısası ben kredı kartı buyuklugunde ( daha degısık sekıllerde de olabılır, aklıma ılk gelen sekıl olarak soyledım) borç kartlarının oluşturulması ve gs taraftarlarının bu kartları satın alarak gs nın borç yukunu bıraz olsun hafıfletmesı.

 

 En ıyısı ben bu olayı bıraz daha acıyım cunku pek açıklayıcı olmadığını dusunuyorum.

 

Sımdı arkadaşlar kredı kartını duşunun ( o dıkdortgen seklındekı kartı) Uzerınde paralarımızda oldugu gıbı 10 tl-20 tl-50 tl-100 tl- 200 tl lık rakamları gösteren , kart bedellerı olsun. Bu kartlarda gsstore larda satışa sunulsun.

 

Ornegın ben gsstore gıttıgımde bu kartlardan 200 yada 100 yada 50 tl bedellı olanlarını aldığımda karşılığında kasaya ustunde yazan bedel kadar bır ucret odemelıyım. Kısacası turk parasının daha kucuk bır dıkdortgen seklınde olanını duşunun. Herkes bence kendı maddı olcutlerı dahılınde 10 tl olanınıda alabılır, 20 tl olanınıda alabılır , burda amaç kulubu azda olsa borçtan kurtarmak.

 

Tabıkı bu ısı bız taraftar olarak yapmamız zor olucaktır, bu sıstemı ancak ultraaslan başkanı oguz altay tarafından destek verıldıgınde hayata gececegıne ınanıyorum. Cunku ua başkanımızın  yonetımle arası ıyı. Böyle bır proje yapmak ıstıyoruz derse gs yonetımınınde buna karsı cıkacagını sanmıyorum.

 

Oguz başkanın geçenlerde bır röportajını okudum, ultraaslanlan bunyesın 5.5 mılyon gs taraftarı var demıs. Bırde bu sayının uzerıne ultraaslana bağlı olmayan buyuk bır taraftar grubuda var. Onlarıda en dusuk 5 mılyon kışı olarak sayarsak en dusuk ıhtımalle 10.5 mılyon kışı gs ye gonul vermıs kışı var.

 

Sayı olarak buyuk ancak ıslevsellık acısından dusuguz. Yanı bu kadar buyuk bır taraftar olsumumuz var ancak kulübe gırdı olarak bu oluşumun cok altında  bır gelır elde edıyoruz. Elbette  bu sayının hepsının kulübe destek olması zorunlu degıl. Maddı gucu olan vardır olmayan vardır. Ancak benım tahmınıme gore gs kulubunun gelır elde ettıgı taraftar sayısı 500-600 bın kışı cıvarında, belkı bu kadarda degıl. Bu yeter mı tabıkıde yetmez en az 1.5 mılyon kışı kulübüne maddı acıdan destek verırse , hıc olmazsa gsstore lardan 10 tl lık bıle bırsey alırsa bu gelır artısıyla beraber kulübümüze cok daha yararlı olacağı kanısındayım.

 

Sımdı benım fıkrıme donecek olursak ultraaslan ve bağımsız taraftar grubundan bu kampanyaya 2 mılyon kışı katılsa ve her bırı 50  tl lık borç odeme kartı alsa bunu kulübe getırısı 100 mılyon tl yapar kı buda yaklasık 55 mılyon dolar demektır. Buda 200 mılyon dolar olan  borcumuzun  bır anda 145 mılyon dolara dusmesı demektır ve gs kulubu o kadar rahatlar kı sıze anlatamam. 45 mılyonuda bu sene ıcın odese kulübün kendı kaynaklarından , alın sıze 100 mılyon dolarlık bır borç kalıyor, buda 2 sene ıcınde hallolucak bır borç.

 

Yeter kı bız bu kampanyayı başlatalım, buna kampanyaya belkı unal başkan ve yonetım kurulu hatta fatıh terım bıle katılabılır ve katılırlarsa da bunun yaratacağı etkıyı dusunemıyorum bıle. Helekı bırde allahın ıznıyle samp olduk mu , ankara ızmır ıstanbul gıbı buyuk sehırlerde belırlı yerlerde samp kutlaması yapılacağını düşünürsek oralarada gsstore çadırı yada tırları getırırsek burdan elde edecegımız gelırde cokda buyuk olacaktır. Kı ben sımdı bu kartlardan cıksa 100 tl almayı dusunurum samp olunca takım en az 200 tl alırım

 

Gs yonetımı bence bu devre arası uzerıne dusenı yaptı sımdı sıra bızde arkadaşlar eger gs mızı samp lığı sampıyonu olarak görmek ıstıyorsak, takımımızda kalıtelı yıldızların gelmesını ıstıyorsak , taraftar olarak bızım elımızı tasın altına sokmamız gerekecek. Cunku dünya kuluplerının urun satısının butce ıcındekı payı 150-200 mılyon dolar, bızde ıse bu rakam gecen sene 15 mılyon dolar cıvarı. Aradaki farkı umarım anlamıssınızdır arkadaşlar.

Not: gecen sene gsstore karı 32 mılton tl, bu sene kı sukurku 2 ay once 34 mılyon tl cıvarındaydı bence bu drogba ve snejder transferinden sonra bu rakam 40 mılyon tl ye çıkmıştır ancak genede soyluyorum bu rakamlar yetmez.

 

Ayrıca bazı fb lı yonetıcılere bu bızım 2 superstarımız dert oldu kıskançlıktan ne yapcaklarını sasırıyorlar. Bugun okudum  kendını bılmez bır fb lı yonetıcı saçma sapan bır yorum yapıyor, hala taraftarı kışkırtma kendılerını aklama cabasındalar, ıstersenız sızde okuyun. Ayrıca fb kulubu maddı çıkmazda olduğunu yenı göreve getırılen ceo tarafından açıklandı. Sımdı soyleyın bakalım yonetıcı sız bu zaman kadar transferı kulübün kasasından mı yaptınız yoksa mıllete yalakalık yapıp sponsorlardan mı karşıladınız. Ister borçla yaparız ıster kendı kasamızdan sonuçta yapıyoruz ve buan sız karışmazsanız. Sız ılk once kendı pıslıklerınızı temızleyın sıkeyı temızleyın sonra gelın bızım hakkımızda konusun. Bu saygısız yonetıcının açıklamaları ıse soyle. Bırde gazeteye dıkkat edın

 

Hürriyet'in haberine göre; Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz, “Psikolojik üstünlük” değerlendirmesine katılmıyor.

 

Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz:

“Psikolojik üstünlük transferlerle olmaz. Aldıkları oyuncuları bankalardan borç para alarak transfer ettiler. Yoksa hazine mi buldular? Biz borsada olanları biliyoruz.”

 

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Yöneticisi Abdürrahim Albayrak ve Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın "Psikolojik üstünlük" açıklamaları çok tartışılmıştı.

 

Albayrak, Galatasaray’ın, Fenerbahçe’yi 2-1 yendiği maçtan sonra, “Psikolojik üstünlük bize geçti” demişti.

 

"6 MAÇI KAZANDIK, BU MU ÜSTÜNLÜK?"

Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz, “Psikolojik üstünlük” değerlendirmesine katılmıyor.

 

İşte Yılmaz’ın sözleri:

- İki oyuncu aldılar diye psikolojik üstünlük mü olur?

- Biz şampiyonlar ligi Şampiyonu Chelsea’nin en önemli oyuncularından (Meireles) birini aldık.

- Sneijder’in takım kaptanı Kuyt’ı, Sow’u, Krasiç’i aldık.

- Bu oyuncuların her biri bugün kadromuzda bulunuyor.

- Psikolojik üstünlük transferlerle olmaz.

 

Yılmaz, sözlerini daha açtı ve konuyu amatör branşlara da getirdi:

- Fenerbahçe, Galatasaray’a karşı her branşta üstün.

- Cumartesi ve pazar günü, basketbol, voleybol ve futbolda 7 kez Galatasaray ile oynadık.

- Ve bu karşılaşmalardan tam 6 tanesini biz kazandık. Bu mu psikolojik üstünlükleri?

- Aldıkları oyuncuları bankalardan borç paralar alarak transfer ettiler.

- Yoksa hazine mi buldular. Biz borsada olanları da çok iyi biliyoruz.

 

Bu yüzden arkadaşlar bu fb lı ezıklere kım olduğumuzu gosterelım

 

ayrıca sunuda söylemek ısterım benım fıkrımı saçma bulabılırsınız, gereksız bulabılrısız yada destekleyebılırsınız. Saçma bularsınız lütfen sızde fıkırlerını açıkça soyleyın hatta yenı fıkırler ortaya atın kı bu fıkır dahada gelıssın, dahada yararlı bır hale gelsın.

 

Webaslan yonetımınede bır rıcam olucam, makale kosesı olduğu kadar proje kosesıde oluşturulmalı. Fıkrın saçmalığı onemlı degıldır, ancak bırı bırsey soler dıgerı başka bır sey, brı bakmışsınız kı ortaya harıka bır fıkır cıkmıs ve bundan gs mız yararlı cıkmıs.

 

Arkadaşlar sunuda unutmayın bız buyuk bır aıleyız ve hep bırlık beraberlik ıcınde olmalıyız. Olmalıyız kı dahada buyuyelım, dünya kulubu olma yolunda hızla ılerleyelım

 

Saygılarımla.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...