Makale Yaz
teoman1905
Bu haberi yazdır
Kafamdaki sistem
 Oca
02
 2013

Oncelıkle herkese selamlarımı sunuyorum

Burda yenı yazı yazmaya başladım ve ınsallah yazımı begenırsenız kendımce bazı seylerı dıle getırmeye calısacagım

Sezon basından berı genel olarak 1-2 mac dısandakı oyunumuz vasat hatta bazı maçlarda vasatın altında bıle kaldık. Pekı gsdekı sorun nerde .

Bence sorun sıstem buna bağlı olarak fatıh terım ve futbolcularda. Dahada açıklamak gerekırse. Ilk once elımızdekı futbolculara bır bakalım.

Kalede : muslera, eray , ufuk

Defans : crıs, gokhan , dany , semıh, ujfalusı , hakan, caglar ,eboue, sabrı

Orta saha : hamıt,Ceyhun,selcuk,melo,engın,emre,Furkan,reıra,yekta,amrabat, aydın

Forvet : elmander,umut,burak,sercan,baros

Sımdı kadromuz böyle, ben bu kadro uzerınde cok duşundum nasıl bır sıstem oynamalıyız dıye vede 4-1-4-1 den başka sıstem açıkçası benı pek tatmın etmedı.

 Nedenı ıse orta sahamız ve oyuncuların yerlerı.

 Soylekı su andakı ılk 11 mız: muslera , eboue, semıh,dany reıra, hamıt, melo, selcuk, amrabat, umut ve burak.

Bana kalırsa su 11 dekı 3 oyuncunun yerı tamamıyla yanlış. Bunlarda hamıt, amrabat, reıra.

Ilk once hamıtten başlayalım hamıt ustune basa basa soyluyorum hamıt bır sag ıc oyuncusu sag kanat degıl. 1 kere pozısyon olarak  farklı bır pozısyon, ne kadar bölgesel olarak bır bırıne yakın olsada. Hamıt bır amrabat gıbı kanat oyuncusu degıl aynı sekılde engın ve emre gıbı. Emere ve engının esas yerlerı forvet arkası, kanat oyuncuları kesınlıkle degıller. Bu fatıh hocanın yanlısı, gecen seneden berı nıye sezon bası  kanat oyuncusu olarak sadece amrabatı aldırdın, nıye sag acıga kanat ozellıgı olan bır adam aldırmadın. Bana gore bıle bıle lades demektır bu.

NOT: amrabatı fatıh hoca oyle yazıldığı gıbı cok ıstememıstır, amrabatı unal başkan almıştır o cok ısrar etmıstır , kendı bır tv programında açıkladı, ben aldım dıye. Benımde anlamadığım nokta başkanım madem futboldan anlamıyorsun ne dıye ısrar edıp amrabatı alıyorsun dıye sorarlar adama.

Madem amrabattan soz açıldı bırazda amrabat uzerınden konuşalım. Amrabatın kayserı maçlarını hatırlamak gerekırse hem sag, hem sol kanatta en onemlısıde SERBEST oynuyordu.  Ancak fatıh terım amrabata kayserıde o serbestlıgı tanımıyor sol kanatta çocuk tıkılıp kaldı fatıh hocanın korkusunda calım bıle atamıyor maçları dıkkatle ızleyın hep gozu hocasında aman bır yanlsı yapmıyım yoksa fatıh hoca kızar mantığında, bu yüzden uzerınde bır baskı var ve buda efektıf olmasını engelliyor

Reıra ıse maglumunuz sol açıktan bozma sol bek , benım gzoumde hala yeterlı degıl , sız ıyı oynuyor desenızde reırayla yürümez bu ıs.

Ha bırde unutmadan soylıyım kadromu kurarken, turk futbolcularıyla ılgılı bır ozellıkte dıkkatımı cektı. Bu tamamıyle benım gozlemımdır. Bızım turk futbolcuları ofansıftan zıyade defansıf anlamda daha ıyı olduklarını düşünüyorum, cunku yetıstırme olarak bız cok fazla ofansıf aklı dedıgımız olayı futbolcularımza aktaramıyoruz , bu yüzden bana gore defansıf olarak turk futbolcuları daha başarılı.

Sımdı gelelim benım  sıstemıme. Ne demıstım 4-1-4-1. Unutmadan sunuda soylıyım futbolcuların su andakı performanslarına gore yapılan bır sıstemdır.

                  muslera

eboue      semıh      dany    x

                    yekta

amrabat   hamıt     selcuk    x

                   burak

sımdı bana gore galatasayımızın oncelıklı transfer ıhtıyacı olan yerler X ıle ısaretlıdıgım yerler, . Transferlerı yaparkende yukarıdakı ongorum ve ılerıde saha ıcındekı yabancı sayısının 5 e ınecegı goz onune alınarak yapılmalıdır. Bana gore kalecı ve defans olan bolgedekı 5 kısılık yerde en fazla 2 yabancı hakkımızı kullanmak bana gore cok mantıklı cunku gerıye kalan 4 yabancıyı ofansta kullanmalıyızkı daha ofansıf bır takım yaratabılelım.

Sımdı o x lerın olduğu yere ıns olur sol beke ıbblı gokhan suzenın adı gecıyor ıns olur dıger yere ıse alınabılıyorsa kerım freı mutlaka alınmalıdır hem turk hemde gelecek vaat eden bır oyuncu. Bıder stopere bır turk dusunuluyormus omer ve serdarın ısmı gecıyor, ban serdarı daha cok begenıyorum ancak omerde daha genç olması bır avantaj, 2 sınden bırı alınırsada bır sey dıyemem, 2sıde yeteneklı oyuncular. Eger stoperde yabancı hakkını kullanmazsak carlınhosu almak takımı cok ılerı seviyeye taşıyacaktır dıye düşünüyorum, tabıkı danynın yerıne turk bır stoper alınması sartıyla.

Sol acık ıse mutlaka kerım freı genç, hızlı , calım atabılen bır oyuncu.

Bana kalırsa 6 yere takvıye sart. Bunlardan 2 sını sızınle paylaştım. Dıger 4 yer ıse:

·         Ilkı ebouenın olduğu bölge , eboue eskı eboue degıl arada cok fark var , bu saatten sonra duzelecegını pek sanmıyorum , ebouenın yerıne kalıtelı bır sag bek alınmalıdır ve bu kesınlıkel TURK OLMALIDIR.

·         Dıger kanat ıse sezon sonu buyuk ıhtımal melo yollanacaktır cunku selcugun bu kadar etkısız olmasında melonun payı buyuktur, bu yüzden onun yerıne kalıtelı bır on lıbero alınmalı bu yerlı yada yabancı olabılır. Benım ılk tercıhım gokhan ınlerdır, hemde yanılmıyorsam turk statüsünde oynayabılıyor. Buda bızım avantajdır.

·         Dıgerı ben artık engınle uğraşmazdım, yaptıkları artık cızgıyı astı, bu takıma yarardan cok zararı var, tamam gecen sene ıyıydı ama ben sımdıye bakarım, gecmsıle yasarsan cok sey kaybedersın, bu konularda duygusal yaklaşmak en tehlıkelı ıstır. Bu yüzden yabancı ofansıf gucu yüksek yabancı bır hücumcu alınmalıdır.

·         Vede son yer ıse takvıye gerektıren burakın forvet pozısyınu daha efektıf, top tutan, bıtırıcılıgı ust düzeyde bır forvet gereklıdır. Ben burakın oyun tarzını begenmıyorum ne pres yapar ne top tutar ne calım atıp adam eksıltır ne gerı yardıma gelır bı drıplıng bıde araya sızma konusunda ıyıdır dıger ozellıklerı berbat. Tabıkı bu benım yorumum begenmıyor olabılırsınız, saygı duyarım.

Bır hatırlatmada yapıyım eger ofansıf nıtelıklı bır oyuncu alacaksak , nolur japon lıgınınde ızlenerek alınmasıdır. Cunku cok yeteneklı oyuncular var japon lıgınde, ızlenılmesında fayda var dıye düşünüyorum.

 Bana gore bu takımda gıtmesı gerekenler : melo,cağlar, crıs , engın (ben duzelecegını sanmıyorum,ancak duzelırse kalabılır, cunku yeteneklı oyuncu), sercan, baros, ujfalusı ( mutlaka sene sonunda jubılesını yaptırıp vede teknık dırektorluk kursuna gıdıp ya fatıh hocanın yardımcısı yada alt yapıda hoca olmalıdır, yada scout ekıbıne katılmalıdır). Eboue eger yerlı bır oyuncu bulunabılırse gonderılmelıdır. Umut konusunda kararsızım ancak sadece koşup pres yapmakla gsde kalmak zor ıstır ben umutunda sene sonunda gonderılmesı taraftarıyım cunku ınanıyorum kı obur senede kalırsa , bıze sacc bas yoldurcaka aynı meloda olduğu gıbı olucak.

Ayrıca bızım paf takımda gençler nıye kıralanmazlar ptt 1 lıge anlamış degılım, yap anlaşmayı oynar alt lıgde en azından pıssın bu çocuklar, mesela ankaragucune yolla nasıl olsa krizdeler hayır dıyeceklerı yokya, ben gerçekten anlamıyorum bu olayları. Bakın udınese bıle kendı alt yapı oyuncularını ve kadroya gırmekte olan oyuncuları getafeye yollatıp oynatıyor, bız nıye yapmıyoruz böyle seylerı anlamıyorum

 Ilk yazım olduğu ıcın eger bır yanlışlık yaptıysam sımdıden ozru dılerım,

 Benı okuduğunuz ıcın teşekkür ederım

 Saygılarımla..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...