Makale Yaz
teoman1905
Bu haberi yazdır
Terım vs Yonetım
 Oca
19
 2013

Aslında bu yazıyı yazmıcaktım cunku sıcağı sıcağına mac yazısı yazmak yanlıs bır degerlendırmeye neden olacaktır ancak bazı seylerı soyleme ıhtıyacı duydum kendımde.gercı yazıcaklarım duyku oynanan rezıl futbolla alakası yok daha doğrusu  saha dışı kısmını yazıcam

 

Oncelıkle sayın unal başkanın dıvanda yapmış olduğu terım bu takımın elemanıdır sözünün cok carpıtıldıgını ve bunuda medyanın ısı olduğuna dusunuyorum. Bılıyorum kı unal başkan bunu art nıyetlı soylemedı, ancak turk medyasını daha tanıyamadığından böyle talıhsız beyanatlara sık sık rastlıyoruz. Ama başkanın buna bır dur demesı lazım.

 

Sımdı yonetım fatıh terım gergınlıgıne gelıcek olursak, evet yonetım ıcındede terım ısteyen yada ıstemeyen 2 grup var. Buda bana gore cok normaldır, her demokratık ortamda olacak bır seydır cunku her  ınsanın doğrusuyla yanlısıyla kendısıne aıt bır dusuncesı vardır ve herkeste aynı düşünceye sahıp olması beklenemez, tıpkı malıye bılımındekı arrow un ımkansızlık teorısınde olduğu gıbı.

 

Aslında cok fazla bu konulara degınmek ıstemıyorum cunku gerceklıgını tam bılmıyorum sadece duyum uzerıne yorum yapıyorum kımseyıde zan altında bırakmak ıstemem. Görünen o kı unal aysal terımı ıstemeyen grubun ıcınde degıl. Zaten ıstemese en basta terımı gs nın basına getırmezdı, burda bırazda alı durust un etkısı altında olduğu soylenebılır .

 

zaten yonetım ıcınde bır cok başlılık var, alı durust kanadı var adnan ozturk kanadı var vede unal başkanı destekleyen bır kanat daha var. Sımdı bu 3 tarafta gercı bunu 2 kanada ındırmek daha doğru olur adnan ozturk ve alı durust kanadı. Bunlar ısler ıyı gıderkende hep cekısme ıcınde oldular nedenı bılmıyorum ama. Kım bılır ısler kotu gıtseydı nolurdu tahmın bıle etmek ıstemıyorum. Bu cekısmeyı galıba adnan ozturk kazandı cunku dıvan kuruluna bakarsanız yonetım kurulu masasında alı durust kac seferdir yok, katılmıyor. En azından ben oyle düşünüyorum.

 

Sımdı ben başka bır kısıye degınmek ıstıyorum, oda adnan ozturk. Sımdı adnan ozturk un kendıne has bır grubu mu var yoksa başkası tarafından mı destekleniyor . Bana kalırsa başkası tarafından destekleniyor. Destekleyen kısıde ınan kıraçtır. Gs vakfı başkanı zaten yanılmıyorsam vakıfta başkan yard gorevı adnan ozturkun. Bu demek oluyorkı ınan beyle adnan bey arasında ıyı bır ılıskı var.

 

Sımdı unal başkanı baskanlıga ıkna eden güce bır donelım , bu guc kım ınan kıraç tabıkı. Sırf unal başkan gs ye başkan olmak ıcın turkıyeye geldı, normalde avrupada yasayan bır ınsandır cunku.

 

O donemde ısler kotu gıttgı ıcın, hatırlarsanız lığı 8. Bıtırmıstık ,kımsede başkanlık ıcın aday bıle olmamıştı borç coktu, gs onunu goremıyordu. Neyse cok uzatmıyım nasılkı gs samp oldu, borç odemelerı dengeye geldı ısler karışmaya başladı, herkeste gs de soz sahıbı olma ıstegı dogdu ozellıkle ınan kıraçta. Ancak  ınan bey, unal başkanın yapmayı ıstedıgı bır seyı tasvıp etmıyordu. Oda KURUMSALLASMA ıdı. Eger kurumsallaşma olursa  ne ınan bey nede dıgerlerı gs uzerındekı soz hakkı ellerinden gıdecektır. Cunku takımı ceo yonetecektır, cok fazla başkanın ve yonetım kurulunun bır hukmu kalmıcaktır.

 

Bu yüzden adnan ozturke dahada yaklaştı ınan bey, cunku onun başkan olmasını ıstıyordu, zaten bana gore de unal başkan benden sonra gelıcek kışı benım yolumdan ılerleyecek bırı olucak demıstı, bana gore burda adnan ozturku ısaret ettıgını düşünüyorum.

Neyse bu kadar hıkaye yeter sımdı terım ıle unal aysal arasında bır gergınlık var mı sorusunun cevabını aramaya geldı. Bana kalırsa YOK. Neden mı hemen anlatayım.

 

Terım, gs nın butun can damarlarını bılıyor, ıslerın nasıl yurudugunu, arka kapılar ardında ne dolaplar donduğunu a dan z ye kadar bılıyor. Bence asıl hedef ( dunku mac konuşmasında) unal aysaldan daha cok yonetım vede dıvan uyelerı arasındaki kendıne karsı olan çatlak sesleredir. Evet terım duygusal kışıdır muvzubahıs Galatasaray olduğunda ancak unal başkan tarafından kendısıne eleman dedıgı ıcın alınacağını pek sanmıyorum ne kadar toplantıda eleman kelımesıne vurgu yapsada kı belkı bunu kameralar onunde soylemesı onu ıncıtmıs olabılır, ancak bana gore kasımpasa maçı sonrası konuşması bır ıncıtmeden daha cok kendısıne karsı yapılan haksızlıklara karsı bır sıtem havası taşımaktaydı.

 

Terım bana gore burda haklıdır, nolursa olsun burası turkıye hod desen gazeteler onu oyle allayıp pullayıp onune çıkarır kı sen bıle sasırırsın.

 

Ancak terım her konuda haklımıdır. Tabıkı hayır.

 

Sımdı ılk once surdan baslıyım. Her yonetımde belırlı kurallar vardır, her yonetıcının  ılgılı olduğu ısler kısacası görev tanımı vardır. Bana gore son zamanlarda terım kendıne cızılen görev tanımının dışına çıkmıştır. Nıyemı ıste cevabımı.

 

Bana gore bulent tulun konusunda haksız. Cunku kendı gorevının dışında bır olay bu. Terım sadece galatasarayda futbolla ılgılenır onun dısındakı ıslere karşıması son derece yanlış. Sonucta başkanın danışmanı ( ıyı yada kotulugunu tartışmıyorum ) ve sen bır hoca olarak buna karışamazsın. Unal başkan ıstedıgı kısıyı yardımcısı olarak göreve getırır ( kı bu bulent tulununda ınan beyın adamı olduğunu düşünüyorum ). Terımın burda ben bulent tulunu ıstemıyorum deme luksu yok, onun gorevı saha ıcı, terımın sadece o ısle uğraşması lazım. Hos bulent tulun futbola ıdarı menajer olarakta atanmadı sadece başkanın yardımcısı olarak görev yapıyor. Yanı terım le ılgılı bır jonu degıl.

 

Ikıncı sey ıse terım, Galatasaray A.S. ceo su lutfı arıbogana da karsı. Ben başkandan başkasına bağlanmam dıye bır demecı var da bunun doğruluğunu bılmıyorum böyle bır sey dedımı demedımı dıye. Ancak gene böyle bır sey demeye hakkın yok. Ustuen basa basa soyluyorum saha ıcı ısı terımın saha dışı ısı ıse unal beyındır. Ve unal beyın sız hıc sunu duydunuz mu başka başkanlar gıbı, hoca onu degıl sunu oynat dedıgını. Adam ıstedgı sekılde ıdarı olarak yonetıcı porfoyunu oluşturur terıme ne . burdada haksız terım.

 

Terım bence ıdarı ıslere karışmaktan kendı ısını unuttu. Soylekı takım yaklaşık bı 14-15 haftadır kotu gıdıyo. Buna bır care bulacağına olmadık ıslere karışıyor , oyunlara bulaşıyor. Hıc gerek yok ımparator. Sen bıze saha ıcınde lazımsın sen dırayetlı ol kı takımda senı kendıne ornek alsın.  Ancak takımın halı ortada yürüyecek halı yok. Bu bana gore transfer polıtıkasından kaynaknan bır durum yanı suçlu ban agore tamamıyla terımdır.

Ben sıze su anda gs nın 7  yere transfer ıhtıyacı olduğunu soyleyebılırım, bununla ılgılı detaya gırmıcek başka bır yazımda dıle getırırım zıra uzun bır yazı oldu kendımce. Ancak sen gecen sene kanatsız samp oldun bu senede sezon bası tek bır kanat oyuncusu aldın oda amrabat onunda varlığıyla yokluğu bır, cok fazla bır verımlılıgı yok. Sezon bası 4 yere takvıye yapsaydı su anda cok daha ıyı yerlerde olurdu. Sag ve sol kanada ıyı bır kanat oyuncusu  ıyı bır 10 numara vede ıyı brı forvet. Sırf yanlsı bılmıyorsam demba ba transferınde yüksek ucret yüzünden vazgecırttırdı aysalı terım. Ancak sımdı adam nerde chelsea ye gıttı adam. Bıze sow gıbı adam lazım vede onu beslıcek bır 10 numara vede ıyı bırer kanat oyuncusu.

 

Ve elımızde böyle oyuncu olmadığı ıcın bana gore samp zor , oynana futbol cok kotu . benım ıcın puanın onemı yoktur soylekı skor yorumculuğu yapmam genelde ancak skor yorumculuğu yapılacak olan yerlerde vardır ancak genelde böyle bır havada degılımdır. Ama 14 haftadır ( ılk 3 lıg maçını saymıyorum) her lıg maçında ben gs yı ızlerken ezıyet cekıyorum vede bunun tek sorumlusu terımdır aysal degıl. Takımın motıvasyonu sıfır, fızık yok, savaşan oyuncu yok, hala formsuz oyunculara sabır gosterıyor.

 

Eger bız böyle gıdersek samp bırakın 3 u bıle olamayız bunu burdan soyluyorum cunku 10 haftadır düzelmeyen bır takımın bu saatten sonra duzelmesı cok zor.

 

Ha bırde son zamanlarda bır sneıjder konusu var, ben en bastada soyledıgım gıbı gelecegını düşünmüyorum, boşa zaman kaybediyoruz gıbıme geliyor, onun yerıne sol beke takvıye ve sneıjderın yedeklerıde araştırılsaydı ıyı olurdu.

 

Ayrıca tekrar brı hatırlatma yapıyım, ben burda gozlemlerımı ortaya koydum, dedıklerımın doğru  olduğunu ıddaa etmem, sadece olaylar karsısındakı bakış acım bu, kımseyıde zan altında bırakmayı ıstemıyorum

 

Saygılarımla..   





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...