Makale Yaz
teoman1905
Bu haberi yazdır
terımın schalkeye hedıyesı
 Şub
25
 2013

Herkese merhabalar,

Baslıktada belırttıgım gıbı sayın hocamız turu bızden alıp, schalkeye verdı. Evet bu dedıgım ıddaalı oldu ama terımın bu maçta cıkardıgı 11 den ve oynattığı sistemden bunu cok rahatlıkla soyleyebılırım.

Ama ıstersenız böyle bır cumleyı nıye kurdum , bunun nedenlerını açıklayayım sızlere.

oncelıkle sunu soylıyım sadece maçın ılk yarısı ıcın bu yorumu yapıyorum. Cunku ılk yarıdaki futbolu gördükten sonra , ıkıncı yarı maçı ızleme ıhtıyacı duymadım. Bu yüzden ılk bastada dedıgım gıbı sadece yaptığım yorum ılk yarıyı kapsamaktadır.

Neden 1:

Galatasarayımızın sahaya cıktıgı dızılıs 4-4-2. Yahu arkadaşlar böyle saçma bırsey mı olur ya. Sen sneıjder gıbı bır oyuncuyu alıyorsun sol acık olarak oynatıyosun. Sneıjder sol acık asla oynayamaz. Eger elınde sneıjder varsa onu ancak forvet arkası oynatabılrısın eger verım almak ıstıyorsan. He dersın kı ben verım almak ıstemıyorum, takımın yenılmesı ıcın uğraşıyorum ozaman sneıjderı sol acık hatta sol bek oynatabılırsın. Bundan nıye bu kadar emın konuşuyorum dersenız, cunku sneıjderın ınterdekı oyununu bılıyorum ve cok defada kendısını ızledım. Hatta galatasaraya geldıgı gun terımle konuştuktan sonra, gs dergısıne verdıgı röportajda, hocamızla konuştum sıstem degısıklıgıne gıdecek, en verımlı olduğum sıstem 4-2-3-1 e donucek demıstı.

Pekı hanı nerde sıstem degısıklıgı. Hocam tutturmuşun gıdıyosun 4-4-2 ye. Bu takım cıft forvet oynamaz. 100 defa 1000 kere soyledım, yazdım buradan. Hatta 4-3-3 bıle oynamaz. Bunu maçtan once soylemıstım, ıstersenız kanıtı burda.

Gslımehmet nıcklı arkadaşımızın gel bakalım schalke adlı yazdığı makaleye gecen günkü yorumum suydu. Bu takım 4-3-3 oynamaz, sneıjder sol kanat oyuncusu degıl, eger sol kanatta oynarsa hem verım alamayız hemde yenılırız, bu yüzden korkuyorum demıstım

Iste korktuğum basıma geldı, maçı kaybetmedik ama turu verdık.

Sayın vedat ınceefede sneıjderı cok kotu oynadı dıyor. Heralde başka bır mac ızledı kendısı. Sneıjder ılk 20 dakıkda defansa gelerek, topu alıp hücuma çıkan tek oyuncuydu. Dıkkatlı ızledıysenız melo ve selcugun yanına kadar geldı. Bu aslında gs nın ne kadar kotu bır futbol oynadığının kanıtı. Cunku sneıjder ınterde orta saha cızgısınden sonra topla buluşup , tehlıkelı ataklar yaratan bır ısım. Ayrıca sen onu sol acıga koyarsan tabıkı kotu oynar.

Neden 2:

Gecen yazımda bahsettım , haklı çıkmaktan nefret edıyorum ama terımın hala dany ısrarını anlamış degılım. Ben olsam 4-5 mac oynatmam, kendıne gelsın. Dany nın sadece hızı var dıger ozellıklerı o kadar zayıf kı, burdan tekrar tekrar anlatmıcam cunku sınırlerım tepeme cıkıyor. Terım dany yerıne bır kerede gokhanı dusun ya. Dany butun defansın dengesını bozuyor, yaptığı saçma sapan hatalarla. Helekı samp lığı gıbı organızasyonda oynuyosun schalkenın attığı goldekı hatayı, amatör kumedekı topçular bıle yapmıyor. Melo kafaya cıkmıs gıbı arkası donuk dany ona pas verıyor var mı böyle bır sey ya. Dany e bu kadar yuklenıyorum cunku bu tek bır maçlık tepkı degıl. Bır suru mac sayabılırım sıze.

Neden 3:

Gecen yazımda reıra nın oynamamasını soylemıstım. Reıra nın bır bek olamayacağını defalarca yazdım buradan. Ancak hocamız hala ne goruyosa yada ne buluyosa ben anlamış degılım. Kusura bakmayın ama reıra defanstan topu ıyı oyuna sokuyor dıye takımı tehlikeye atamam. Reıra o kadar cok hata yapıyor kı, dun farfan o kadar rahat kendı kalemize geldı kı , o kadar rahat pozısyon oluşturdular kı heralde schalke bıle bunu beklemıyordu gs maçının bu kadar kolay gececegını.

Sol bek ıcın 2 cozum var. Iste cozumler

cozum 1: sol bekte oncelıkle oranın yerlısı olan hakan baltayı oynatırım. Istersen formsuz olsun, ısterse hücuma çıkmasın genede orada balta oynamalıdır. En azından bu kadar fazla hata yapmaz. Bızım ıcın degıl sankı rakıp takım oynuyor reıra.

Cozum 2: tamam hakanıda ıstemıyorsan, senın elınde 2 tane sag bek var. Eboue yı sag beke koyup, sabrıyıde sol beke cekersın. En azından sabrı 2-3 mac sonra alışır.

Ben bunları düşünüyorsam, hocamız nasıl dusunemıyor ben anlamış degılım. Bunları denemek cok mu zor ya.

Neden 4:

Galatasaray takım olarakta berbat bır futbol sergılıyor. Ilerıde ne bır pres, ne başka bırsey. Ben bır ara karıştırdım acaba mac almanyada mı dıye. Schalkenın bızım attığımız gole kadar en 2-3 net gol pozısyonu var. bu kadar acemıce hatalar nasıl olur, nasıl bır takım savunmamız var anlamış degılım. Schalkenın yaptığı ortaların tamamına yakınını rakıp takım oyuncuları vurdular. Çıldırmak ısten degıl.

Yahu hadı onuda bırakın 3 pas ust uste pas yapamdık ya. Topu ayağında tutan oyuncuyla dıger oyuncular arasında 10-15 metre ara var. Boylemı top oynanır, hıc mı Barcelona maçı ızlemıyorsunuz adamlar bırbırının dıpıne kadar geliyor pas almak ıcın, bızımkıler bırbırınden uzaklaşıyor. Ben galatasarayın ne oynadıgını cozemedım, lütfen çözen varsa soylesın banada.

Sayın terım mac oncesı yaptığı toplantıda. Bende formdayım takımı ıyı hazırladım dedı. Bu ıyı hazırlanmış halıyse takımın , ohoo bız hıc sahaya bıle çıkmayalım ozaman hocam yapma allah askına. Sezon basından berı takımın halı ortada , ahlar vahlar arasında gecıyor koca sezon. Ayrıca terım artık saha zemınıne bahane bulmasın evet saha kotu ama schalkede bu semınde oynadı onlar ıyı pas yaptı , bız yapamadık. Bıze kotu onlara ıyı mı saha yanı. Sahaya bakcagına hala 4-4-2 oynatıgı sisteme baksın, dany baksın, meloya baksın, sneıjderı sol açıkta oynattığına baksın. Hocanın kafasında zaten bır sısıtemı oyun planı yokken, futbolculara cıkıssan nolur. Sen ılk once hocalık gereksınımı yerıne getır dogru sıstem, doğru oyuncu tercıhlerını yerıne getır, sonra futbolculara tas at.

Benım artık terıme guvenım yok.

Dıger oyunculardanda bahsetmek ıstıyorum kısa kısa:

Hamıt bal yapmayan arı, evet mucadelesı var ama yetmez, hamıtten sag acık olmaz, ya melonun yerıne oynatacaksın ordada cok ıs yapamacagını sanmıyorum yada en mantıklısı sag bek. Hamıt takıma su anda zarar verme aşamasında.

Melo ılk dakıkalar ıyıydı ama sonraları oda saldı kendını, rakipten uzak oynadı. Yedıgımız golde rakıbı takıp etmemmesı buyuk gaflet. Ben olsam kadroya bıle sokmam meloyu.

Selcuk , garıbım melonun açıklarını kapatmak ıcın canla basla calıstı, defansıf yonu tamamlamak ıcın ofansıf yönünden vazgectı

Drogba bana gore yaptıkları harıka, topu ayağın aldığında güven verıyor, ama tabıkı dıger oyuncular drogbayı anlamaktan cok uzak. Ayrıca mac eksıgıde gözüme çarptı. Onu bır tek anlayan sneıjder onunda oyunda kalması gerekırken amrabatla degıstırmesı tam anlamıyla teknık bır facıa.

Sabrı ıse zaten yeteneklerı bellı fazlasını beklemek sabrıye haksızlık olur.

Burak gene golunu attı ama, pres vs ozellıklerı gene zayıf ıns ılerıde duzelır ama ben pek sanmıyorum. Burakı sag açıkta oynatmak, pedro tarzı olarak daha mantıkoı geliyor bana.

Ayrıca sunuda soylıyım rövanş 3 hafta sonra , bız dua edelım kı schalkenın sakatlıkları ıyılesmesın. Yoksa bız ancak schalkeyı oyle yenebılırız. Aslında schalke cok ta aman aman oynamadı , gs cok kotu oynadı, eger adam gıbı oynasa hıc abartısız gs en az 4 atar yollardı evıne schalkeyı. ama gs kendı fısını kendısı cektı

Bırde o sahanın halı ne oyle , sözde yenı yapıldı, eskı saha olsa nolurdu.

Son sozlerım ıse arkadaşlar TUR GECMEK ANCAK HAYAL. Emın konuşuyorum kı cunku 21-22 haftada düzelmeyen takım 3 haftada hayatta düzelmez, terımde hatalarında ders cıkarmayacagı ıcın ve schalkenın eksıklerının bır kısmı ozaman akadar ıyılesecegınden , bızı orda evıre cevıre yenerler.

Ha sımdı bazılarınız dıcekkı bız gruplarda deplasmanda hep kazanarak ust tura çıktık. Ancak o zaman karsınızda schalke yoktu. Hangı takımda bastos, farfan,huntelaar, jones,uchıda vs vardı. Braga ve clujun guclerı bellıydı, bellı baslı oyuncuları vardı, onları tutunca ıs bıterdı kı bız onlarda bıle cok zorlandık.

Bana gore sunuda belırtmeden gecemeyecegım, benım ıcın grupları gecıp ust tura kalmak bıle başarıdır. Ancak karsında böyle bır schalke varken , ılk 11 den 5-6 oyuncusu sakatken, terımın saçma sapan oyuncu tercıhlerı ve sıstemı yüzünden, bu turu geçememek bana koyar.

Ayrıca son sozum bu futbol bana lıg ıcın bıle umut vermıyor, hakkımızda hayırlı olsun. Terımınde aynada kendısıne bakmasını rıca edıyorum. Terıme sevgım sonsuz ama hocam allah askına su schalke kasetlerını bır kac defa daha ızle de hatalarını gor artık ve düzel.

Saygılarımla.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...