Makale Yaz
hulutime
Bu haberi yazdır
Şimdi ve Gelecek
 Kas
22
 2012

Son yıllarda takımımız tam iyi bir yerlere geliyor derken yönetim başarısızlıkları ve istikrarsızlıklar yüzünden hep sıfırdan başlamak zorunda kaldık iyi olanı koruyup üstüne dahada iyi şeyler katma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Şu an iskelet olarak iyi bir kadromuz var eğer şl den elenseydik bu kadroyla devam etmemizde bir sakınca olmayacaktı ama şimdi eğer bi yerlere gelmek istiyorsak takıma sınıf atlatacak transferler yapmamız şart ve geleceğin takımınıda kurmalıyız yabancı kontenjanını göz önünde bulundurarak. 

Şu an ideal kadroya baktığımızda Muslera-Semih-Dany-Eboue-Riera-Melo-Selçuk-Hamit-Amrabat-Umut-Burak şu durumda 6 yabancıyla oynuyoruz ve bu seneye 5'e düşecek bu durumda transferlerimizi de bu yönde yapmalıyız. Defansa Serdar Taşcı-Ömer Toprak-Serdar Aziz den birisini devre arası alıp takıma monte edebilirsek çok güzel olur. Piyasada elle tutulur bir Türk sol bek bulunmadığından bu bölgeye yabancı ve kaliteli bir sol bek almalıyız evet şu an Riera bu bögeyi idere edeiyor ama bir yere kadar güvenebiliriz gerçek bir sol bek şart. Sağ bekte ise Eboue'yle devam etmeliyiz asla ve asla Eboue'yi bırakmamlıyız onun yerini dolduracak bir oyuncu bulmakta çok büyük sıkıntı yaşarız. Cris'i de devre arasında gözünün yaşına bakmadan direk postalamalıyız.

Ortasahaya baktığımızda değişmez isim Selçuk İnan. Partneri kim olacak? Olabilecek en iyi isim Gökhan İnler hem kontenjana takılmaz hemde gerçekten kaliteli bir oyuncu maliyetten kaçınmayıp transfer edebilirsek çok güzel olur. Alternatifide Nuri Şahin olabilir. Piyasaya baktığımda Melo nun yerini dolduracak(Geçen seneki Melo) başka Türk oyuncular Oğuzhan Özyakup ancak BJK bırakmaz zor Emre'yi taraftar istemez  ha birde Alper Potuk var alabilirsek çok iyi olur bu mevkide kaliteli Türk futbolcular var bu yüzden yabancı oyuncu hakkımızı burda kullanmamalıyız. Elimizdede Yekta gibi kaliteli bir alternatif var.  

Kanatlara baktığımızda şu an elimizde bulunan kanat oyuncularından Amrabat-Her ne kadar tam olarak beğenmsemde güçlü ve hızlı bir oyuncu iyi koşuları var ancak üretken olması lazım skora katkı yapması lazım- ve Hamit(yavaş yavaş kendini buluyor) haricinde yeterli kanat oyuncusu yok. Emre Çolak aslen kanat değil zaten topla ilerleme özelliği sınırlı olan bir oyuncu bir kanat oyuncusunun olmazsa olmazı mevcut değil zten aslen ofansif ortasaha oyuncusu ancak o konudada yeterli özelliklere sahip olduğunu söylemek zor kendini geliştirmesi lazım. Bir de Aydın Yılmaz vardı şu ana kadar hiç bişe veremeyen bir şeyde veremeyecek olan Aydın'ı göndermemiz lazım artık. Kanatlara Kerim Frei ve Gökhan Töre takviyelerini yaparsak çok iyi olur. 

Forvete geldiğimizde elimizde en kaliteli Türk forvetler var: Burak ve Umut. Ancak ikiside tam anlamıyla yeterli değil. Elmander geçen senenin uzağında takım oyununa katkısı çok iyi ancak üretkenlik konusunda sorunları var. Bizim ihtiyacımız olan yaratıcı kapalı defansları açabilecek yetenekli ve teknik bir forvet oyuncusu almamız lazım. 

Özetle gelecekte olmasını istediğim kadroyu yazacak olursak: 

 Fernando Muslera                                                                                  Ufuk Ceylan

 Semih Kaya                                                                                            Serdar Taşçı (Serdar Aziz veya Ömer Toprak olabilir)                                Dany Nounkeu                                                                                        Gökhan Zan (Bir işe yaramasada durmasında zarar yok)                  Emmanuel Eboue                                                                            Sabri Sarıoğlu (Alternatif sağ bek bulamazsak kalmak zorunda)                Yabancı Solbek (Adriano, Armeo, Tiene vs. olabilir)                              Hakan Balta (Alternatif bulamazsak kalır)                                               

 Ceyhun Gülselam (Bir işe yaramıyor ama dursun)                              Yekta Kurtuluş                                                                                        Selçuk İnan                                                                                            Yeni Ortasaha (Gökhan İnler ilk tercihim Alper Potuk alternatif olabilir)        Emre Çolak                                                                                      Engin Baytar                                                                                        Hamit Altıntop                                                                               Nordin Amrabat                                                                                    Kerim Frei*                                                                                            Gökhan Töre                                                                                          

 Umut Bulut                                                                                            Burak Yılmaz                                                                                      Yeni Transfer (Demba Ba, Roberto Soldado vs.) 

 Şu durumda kadroda 6 yabancı oyuncu bulunuyor.

 Elmander ve Ujfalusi yi yazmadım çünkü artık yerlerine daha iyilerini  almamız gerekiyor.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Etiketler : Futbol, Galatasaray
Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...