Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Dünyadaki son Sol Açık
 Haz
21
 2012

Geçen seneden bu yana taraftarın ve yönetimin(bizza Fatih Terim'in) ısrar ile istedigi ama kayserinin ısrar ile satmayıp üstüne üstlük Galatasaray'a sürekli hakaret etmesine rağmen,Galatasaray'ın bunları görmezden gelip,dün astronomik bir teklif ile tekrar kayseri'nin kapısını çalması..

Amrabat Dünyanın en iyi sol açıklarından birisimidir ? diye sorsam ne derdiniz,deliler gibi istenilen bir oyuncu olduguna göre bende şöyle düşünüyorum,bizde 1 sezonda en az 15 gol 15 asist yapacak ve Galatasaray'ı tek başına uçuracak,ee öyle ya,bir adamı yedigimiz hakaretlere rağmen bu kadar çok istiyorsak bende bu manayı cıkartırım..Bu adam dediğiniz kadar mükemmel ise,e buyrun istatistiklerine bakalım;

3 kanat oyuncusu Amrabat'ı Keita ve Kewel'ın süper lig performansı ile kıyaslıcam,bunun icin gol ve asist sayısını toplayarak,süper ligde oynadıkları maç sayısına bölüp,maç başına skora katkılarını bulacağm

Amrabat..6 gol+14 asist=20..20/38=0.52

Keita...5 gol+12 asist=17..17/27=0.62

Kewel..22+11=33..33/63=0.52

Bu istatistiklere göre amrabat'ın maç başına skora katkısı kewel ile aynı,keita'dan ise düşük..

İstatistikler bir oyuncunun kalitesini belirlemede fazla kullanılmaz ama Amrabat mücadele etmeyen bir oyuncu oldugundan mecbur skora katkı yapmalıdır,yoksa hiç çekilmez.Amrabat maç başına 0.52 skora katkı sayısına kayserispor'da ulasmıs ama Galatasaray'da oynadıgı zaman rakip oyuncular ona daha az geniş alan verecek.Herhangi bir anadolu takımı,anadolu maçlarında genelde fazla basmıyor ama 3 büyüklere sıra geldimi sahada basmadık yer bırakmıyorlar,dolayısı ile Amrabat kayseri'de oynarken buldugu boş alanları Galatasaray forması altında zor bulur ve bu istatistikleri dahada düşer..

Keita ve Kewel ise Galatasaray'da bu istatistikleri yapmıs ise Amrabat'tan kesinlikle daha kaliteli oyunculardır.

Kardes dediginde lafmı,Keita ve Kewel tabiki amrabat'tan daha kaliteli oyuncu diyenleri duyuyorum..İyide kardesim neden ısrar ile amrabat'ta amrabat diyorsunuz.Dünyada sol açık kıtlıgımı var,yani son sol açıklardan birisimi bu adam..7.5 m euro'ya dünyada amrabat'tan daha kaliteli sol açık oyuncusu bulunamaz mı ?

Biz Keita ile Kewel'ı gördük,Amrabat'ta kim oluyor ? Benim mantıgımda budur.Amrabat Psv'den kovulmus ve kayseri gelip bence normal bir seviyede oynamıs bir oyuncudur,yani kayseri'yi ucurmamıstır..ara sıra 2-3 çalım atınca bizim Galatasaray taraftarıda bu adamı Messi ilan etmistir..Olay bundan ibaret..Tıpki Assaidi'nin sadece video görüntülerini izleyip,birkaç çalımına ve birkaç golüne hayran kalarak,bu adam bizi uçurur dedikleri gibii..

Genel olarak,süper ligden yerli oyuncu alınmasına birşey diyemem çünkü yerli oyuncuların büyük kısmı süper ligde bulunuyor ve süper lig yerli piyasası icin önemli bir merkez ama yabancı oyuncular içinde Dünya piyasası gibi dev bir merkez varken neden anadolu takımının yabancı topcularının peşinde  koşuyoruz ? Bugün Brezilya'nın en kötü takımının sol açık oyuncusunu alıp anadolu'nun herhangi bir takımına koyun,birkaç çalım birkaç gol atsın,seneye Galatasaray'ın veya diğer büyüklerin transfer listesine girer,evet girer,çünkü biz dünya piyasasını bilmiyoruz,Zannediyoruzki,süper ligdeki yabancı oyuncuların üstüne oyuncu yok.

Bu düşüncenin olması bence normal,çünkü herkesin bir işi vardır;misal,bugün bize oyuncu bulmak ile yetkili olan Ali Dürüst-Tulun-Albayrak-Ali Gürsoy gibi adamlar,belli işleri olan işadamları yani bir Scout kadar geniş çaplı araştırma yapmaları çok zor,Keza bir Fatih Terim'de böyle,onun işide takım ile ilgilenmek yani elindeki mevcut oyuncuları sisteme monte etmek ve oyuncuların motivasyonunu yüksek tutmak..Şimdi böyle olunca Yöneticiler ve Fatih Hoca'da taraftar zihniyeti ile hareket eder;yani ya süper ligden oyuncu bakar yada taraftarların ısrar ile istedigi yabancı oyuncuları gündeme alırlar..

Ünal Aysal'ın seçimlerden önce verdigi Galataray'ı prof. insanlar yönetecek sözü ne kadar tutuldu ? ee artık bundan sonra tutulsun ve futbolu,futbola uzun zamanını arıyacak kişiler yönetsin..Oyuncuyu yönetici veya hoca  bulmasın,prof. bir Scout ekibimiz olsun ve 1 yıllık raporlarını Fatih Terim'e sunsunlar,Fatih Hocada o rapordaki isimlerden birkaçını seçsin..Bu transfer işi yöneticiler ile ve Fatih Terim ile gitmez.40 m euro'luk süper bir bütcemiz var ve bu kafalar ile görünen oki sıradan topcular alınacak ve para gereksiz adamlara yatırılmıs olacak,Galatasaray'da böylece basamak atlamak yerine yerinde sayacak.

Geçen seneki takımı kuran kimdi ? Şampiyonuz ve bundaki en büyük payda transfer ettigimiz oyunculara ait diyebilirsiniz ama bence en büyük pay Fatih Terim'e ait,genel olarak basit oyunculardan olusan bir takımı,sisteme monte etti,takımın motivasyonunu sürekli yüksek tuttu ve çok iyi takım oyunu oynayarak şampiyon olduk..

Galatasaray'ın ihtiyacı olan 3 mevki var ve takım oyununun yanında birde bu 3 mevkiye kaliteli oyuncular alırsak,uçarız;Santrafor-Sol açık-Merkez;

Bu 3 mevkiye giderde amrabat gibi Galatasaray icin sıradan oyuncular alırsak yerimizde sayarızz.Galatasaray'a keita-kewel gibi katkı sağlayacak genç bir kanat oyuncusuna 7.5 değil 12.5'da verilir,yani 1 tane al ama sağlamına al mantıgı ile gitmekte fayda var..3 mevki ve 40 m euro'luk bir transfer bütcesi,gerekirse 40 m euro'yu 3 mevki icin harcayalım ama aldıgımız 3 oyuncu Galatasaray'ı uçuracak oyuncular olsunlar..

Son olarak Kayseri Yönetimine Amrabat'ı bize satmadıkları icin Teşekkür Ediyorum.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
 
Şubat (1)
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...