Makale Yaz
cihat-baltaci
Bu haberi yazdır
Son Düzlük
 Nis
22
 2018

Yapılacak şey çok basit.

Haftaya tinercileri sahaya gömeceksin. Sonra Akhisar'dan kupanın rövanşını alacaksın ve Malatya'yı içerideki diğer maçlarda olduğu gibi puansız göndereceksin. Bu 3 haftada Başakşehir 1 kez mağlup olursa Göztepe'ye gitmeden şampiyonluğu kutlayacaksın. Averajın zaten fenerden iyi, önümüzdeki 3 maçta da galibiyet çıkaracaksak zaten hep artıya giden bir averajın olacak. Araya 4 puanlık fark koyamazsan mecbur Göztepe'yi de bir şekilde yeneceksin.

Alanya maçına değinecek olursak.. İlk 20 dakikada 2-0'lık skoru diğer şampiyonluk adayı takımlar yakalasaydı o maç 4-0 4-1 falan biterdi ama onlarda bizim kadar ruhsuz, beceriksiz oyuncular olmadığı için onlar bizim gibi 2-0'dan maç vermezler.

Tamam sezona çok erken başladık, hatta Maicon 1 buçuk senedir aralıksız futbol oynuyor. Fiziksel olarak düşmeniz normaldir diye düşünüyoruz ama mental olarak da bu kadar düşemez bir oyuncu. Normalde futbolcular son haftalar yaklaştıkça daha çok konsantre olurlar ama bizimkiler aksine olan konsantrasyonlarını da kaybediyorlar.

Zaten kabul edilemez bir sorunumuz var, özellikle hücum oyuncularımız olmak üzere takım deplasmanda maça konsantre olamıyor. Taraftar gazıyla içeride herşeyini veren yabancılar deplasmanda yokları oynuyor. Belhanda, Feghouli, Gomis, Rodrigues deplsamanda yoklar, zaten Belhanda'nın deplasmanda skora katkısı bile yok.

Yabancılarını deplasmanda iyi kullanamıyorsan demek ki yerlileri daha çok kullanacaksın. Her ne kadar yeterli olmasalar da Yasin, Sinan, Selçuk ve Eren'i deplsamanda daha çok kullanmak lazım. Çünkü yabancı bu ülkeyi bilmez ama yerli çok iyi bilir ve şampiyonluğa daha iyi konsantre olur ki Feghouli'nin sezon başından beri deplsamanlarda yapamadığını Sinan son 10 dakikada yaptı.

Serdar'ın cezalı olması çok kötü oldu. Başakşehir'e karşı işleyen Denayer_Serdar'lı plan bu maçta yerini Maicon_Denayer'e bırakacak ki Maicon Brezilya ligi devam ederken geldi ve burada da oynamaya devam etti, son haftalardaki ekstra düşüş de bu yüzden diye düşünüyorum. Hem yorgun hem ağır hem de yaptığı hatalardan dolayı üzerindeki baskı yüzünden konsantrasyonu da düşük son maçlarda ve bjk'nin hızlı oyuncularına karşı Serdar yerine Maicon'u oynatmak, isteyeceğiniz son şey olabilir. Defansta iki saatli bombayla oynayacağız Allah yardım etsin.

Denayer de 2 maçtır iyi oynamasına rağmen ne zaman ne yapacağı belli olmadığından güven vermiyor bana. Ama Serdar öyle mi? Boyu çok uzun olmamasına rağmen hava toplarında iyi, çabuk sayılır, tek hamleleri de sertliği de, pas arası yapması, diğer stoperlerimize göre daha sakin ve daha dengeli olması çok büyük artıydı ama malesef en zor maçta yok.

Fernando_Donk ikilisi hücumda çok kreatif olmasa da ortasaha üstünlüğünü ele almada bize çok yarar sağlıyor. Başakşehir maçında da buna şahit olduk. Hoca tinercileri yenmek için de bir plan belirlemiştir kafasında ama inşallah o plan Başakşehir maçında olduğu gibi tıkır tıkır işler.

Bizim tek bir seçeneğimiz var o da kalan 4 maçı kazanmak. İlki haftaya şampiyonluktaki doğrudan rakibimiz. Maçı kaybeden şampiyonluğu kaybedecek. Beraberlikte de şampiyon Başakşehir olacak. Yani kısaca kazanmaktan başka çaremiz yok. Tıpkı Başakşehir maçında olduğu gibi. Allah'ın izniyle kazanırız ve yolumuza daha sağlam adımlarla devam ederiz inşallah.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
  2017
  2016
  2015
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...