Makale Yaz
emre34
Bu haberi yazdır
Şampiyonluk Yolu
 Nis
05
 2018

Değerli Galatasaraylılar,

Hafta sonu oynanan Trabzonspor maçı ve önümüzdeki 7 maçlık periyod ile ilgili görüşlerimi yazmak istedim.

Trabzonspor maçına mükemmel başladık. Benim Galatasaray’dan beklentim bu! 50 Bin taraftarımızla beraber, ister fener beşiktaş olsun ister Real Madrid Barca olsun takımımız ev sahibi olduğunu hissettirecek şekilde önde baskılı oynamalı ve rakibi sindirmeli. Golü bulana kadar tam olarak bu istediğim oyunu sergiledik.

Gomis, Feghouli, Belhanda ve Garry Trabzon defansına, nagatomo, mariano, donk ve Selçuk ile orta saha oyuncularına nefes aldırmadan pres yaptık. Yaptığımız pres sayesinde golü de bulduk. Anlaşılan Mariano formayı Linnes’e bırakmak istemiyor. Yaptığı presin zamanlaması süperdi, sol ayağıyla yaptığı müthiş asiste feghouli’nin arkadan kopup dokunmasıyla hepimiz ayağa kalktık.

Golden sonra baskımız biraz daha hafifledi. Rakibi daha geride karşılamaya başladık. Fatih Terim’in daha önceki takımında bu güvenli oyunu oynamayı beceremiyorduk. Bence bu o dönemde yerli oyuncuların fazlalığından kaynaklanıyordu. Şu an takımda Serdar ve pozisyon almayı iyi bilen Selçuk hariç yerli oyuncunun bulunmayışı bu pozisyon oyununu daha iyi oynamamızı sağladı. Akan oyunda sadece 1 tane gol pozisyonu verdik onu da Muslera kurtardı. Bunun haricinde aman gol yiyeceğiz diye 1 dakika olsun düşünmedim. Bu güvenli oyunu oynamayı beceriyor olmamız bence çok büyük avantaj. İnşallah şampiyon olup önümüzdeki yıl şampiyonlar ligine katılırız ve bu oyun sistemi bize çok yardımcı olur şampiyonlar ligi maçlarında.

Savunma 4’lümüz, Donk ve Selçuk savunma görevlerini mükemmel şekilde yerine getirdiler. Maicon ve Serdar çok konsantre oynadılar, adete duvar gibiydiler. Ayrıca, Nagatomo ve Mariano hem hücumda hem savunmada müthiştiler.

Beni rahatsız eden konu ise Gomis’in kişisel becerisi ve iştahı ile attığı mükemmel gol dışında, hücumları hiç iyi değerlendiremedik. İkinci yarı başladığında Gomis’in golüne kadar oyun kafa kafaya hatta biraz da Trabzon’un eline geçmişti. Golün zamanlaması mükemmel oldu.

Rodrigues çok tutuktu. Şut/Pas tercihlerinde çok kötüydü.

Feghouli’yi çok iyi oynadı. Topu ayağına aldığında hep etkili oldu. Bir şutunu Onur çok iyi çıkardı.

Belhanda’ya hoca şut çek demiş ki bu maçta hiç olmadığı kadar şut denedi. Belhanda’ya gereğinden fazla yüklenildiğini düşünüyorum. Orta sahada top kazanıyor, her topa ayağını sokmaya çalışıyor, ayağındaki topu iyi saklıyor, oyunun yönünü iyi değiştiriyor, göbekten yaptığı driplinglerle rakipleri oyundan düşürüyor. Gol vuruşu çok kötü ve bence bu özgüven ile alakalı. Önümüzdeki sene hoca onun gol sayısını mutlaka yukarı çekecektir.

Gomis de attığı gol dışında hücum performansı olarak çok etkili olamadı.

Bu oyuncular Başakşehir ve Beşiktaş maçlarında bundan daha iyi oynamalılar. Yoksa sıkıntı yaşayabiliriz.

Ligi yakından takip eden biri olarak rakiplerimizin de maçlarını izliyorum ve ligin en iyi takımının Galatasaray olduğu aşikar. Bizden daha iştahlı hücum eden bir takım yok. Kaldı ki taraftar ve camia komple şampiyonluk havasına girdi. Bu saatten sonra şampiyonluğu vereceğimizi hiç sanmıyorum ve takıma güveniyorum.

Önümüzde bir Gençlerbirliği deplasmanı var. Küme düşmemek için can çekişen bir takım. Katı savunma yapıyorlar ve bu deplasman hep bize ters geliyor. O yüzden biraz çekiniyorum. Oyuncular Trabzon maçını geride bırakmalı ve ayaklarını yere basarak konsantrasyonu üst seviyede tutmalı. Fizik gücü yüksek ve iyi savunma yapan bir takımla oynayacağız. 2-0’ı bulana kadar önde baskıyı bırakmamalıyız.

Daha sonra Başakşehir maçı var. Kağıt üzerinde fikstürdeki en zor maçımız. Trabzonspor’a nasıl bir oyun sergilediysek aynısını yine sahaya yansıtmalıyız. Ama bu sefer hücumda pas/şut tercihlerimizi daha doğru kullanmalıyız. Şut atmaktan korkmadan kontra atakları iyi değerlendirerek iyi bir hücum performansı göstermeliyiz.

Alanya deplasmanı bizim için kolay bir deplasman olacak. Alanya golcü bir takım ama Vagner’i kaybettikten sonra gol yollarında da sıkıntı yaşamaya başladılar. Ayrıca yumuşak bir takım.

31. Hafta bence şampiyonluk turu için stadımızda 50 bin kişinin önünde sahaya çıkacağız. Beşiktaş maçı kazanmak için herşeyini verecektir. Takıma güvenim tam, taraftarımızın da desteğiyle tinercileri arenadan çıkarmayacağız. Öyle veya böyle arenada beşiktaşı yeneceğiz. Fatih Terim ile birlikte bu kaliteli kadronun derbi kaybedeceğini sanmıyorum.

Beşiktaş maçından sonra gelen 3 maçı bence formalite niyetine oynayacağız. Matematiksel olarak şampiyonluğu garantileyene kadar puan kaybedeceğimizi sanmıyorum.

Çünkü biz Galatasaray’ız, şampiyonluk potasına girdiğimiz zaman asla bırakmayız sonuna kadar gider ve kupayı alırız.

Allaha emanet.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...