Makale Yaz
emre34
Bu haberi yazdır
Sakata gelmeyelim
 Eki
22
 2018

Bu yıl hiç beklenmedik şekilde daha dokuzuncu haftada sakatlıklardan canımız sıkıldı. Hocanın eli daraldı. An itibariyle Feghouli, Fernando, Onyekuru, Emre Akbaba ve Serdar Aziz sakat. Belhanda kasığında ağrıyla Bursa maçını tamamlamış ve Schalke maçını düşünerek kendini zorlamamış. Elimizdeki tek forvet Eren de geçen haftaya kadar sakattı. Bu kadar sakatlık tesadüfi olamaz.

Sakatlıkların yanısıra, takım da kondisyon ve fizik gücü olarak beklentilerimin altında kaldı. Ndiaye gibi fizik kapasitesi çok yüksek bir oyuncumuz var. Sahanın heryerine yetişebilecek ve box to box oynayabilecek bir canavar, müthiş bir dinamo. O bile geçen yılki fizik gücünün aşağısında performans gösteriyor.

Bütün bunların tek sorumlusu Futbol A Takım Atletik Performans Antrenörü Yasin Küçük’tür.

2011 – 2012 sezonunu hatırlıyor musunuz? Size hemen ilk 11’i sayayım Necati Ateş (32) – Johan Elmander (31) – Emre Çolak (21) – Melo (29) – Selçuk (27) – Engin (29) – H.Balta (29) – Ujfalusi (34) – Semih (21) Eboue (29) – Muslera (26). Yaş ortalaması 28. olan bu takımın fizik gücünü ve yaptığı presi hatırlayabiliyor musunuz? 40 kiloluk Emre Çolak bile ne kadar kuvvetli görünüyordu, 3-1 kazandığımız fb maçında bir sürü top kazanmıştı. Başakşehir’e uzaktan goller atmıştı. Aydın Yılmaz’ın beşiktaşa attığı efsane golü hatırlayın, yanında kendisini bozmaya çalışan ve faulle karışık dalan quaresmaya rağmen roket gibi bir şut çıkarmıştı.  Elmander’den Ujfalusi’ye gelene kadar rakipler maruz kaldığı presten yılıyorlardı. Kazandığımız topları neredeyse rakip ceza sahasında kazanıyorduk. İleride top kazanan takım rakibi hataya mecbur eder ve golü atar. Fatih Hoca’nın en sevdiği oyun stilidir.

Peki 2011 – 2012’deki  Futbol A Takım Atletik Performans Antrenörü kimdi onu hatırlıyor musunuz?

Scott Piri !!

Bu Amerikalı kondisyoner işinin tam anlamıyla uzmanı. 2008’de Türkiye’nin katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da Türk Milli Takımı kondisyoneriydi. Yaptığımız geri dönüşler takımın 90 dakika boyunca yorulmadığının en somut ispatıdır. 2006 yılında Dünya Kupasında Alman Milli takımını çalıştırmıştır ve Almanya 3. olmuştur.

Bu adam tabi ki babamın oğlu değil veya ben onun menajeri falan değilim. Ancak görünen köy kılavuz istemez. Yasin Küçük daha önce Scott Piri’nin ekibinde yer almış ve şu an takımımızı çalıştırıyor. Sonuç ortada: vasat bir fizik performans ve bir sürü sakatlık.

Yasin Küçük gönderilsin veya gönderilmesin orası beni ilgilendirmez. Ancak derhal Scott Piri ile tekrar anlaşmalıyız ve takımı emin ellere emanet etmeliyiz. Bildiğim kadarıyla şu anda hiçbir yerle çalışmıyor.

Umarım Scott Piri geri gelir ve biz de sakata gelmeyiz.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...