Makale Yaz
emre34
Bu haberi yazdır
Yeniden Yapılanma
 Mar
27
 2017

Herkese selamlar arkadaşlar. Bu sezondan artık bir beklentimiz kalmadı, Türkiye Kupasından elendik, ligde havlu attık ve Avrupa kupalarında zaten yoktuk. Bu takım sene sonu 2. Olamasa bile 3. Olacaktır ve Avrupa kupalarına katılabilecektir, çünkü Trabzonspor hariç bizi zorlayabilecek alttan gelen herhangi bir takım bulunmuyor.

Her sabah işe geldiğimde spor haberlerini bir kurcalıyorum. Takımımız bu sene havlu attığı için seneye gerçekleşecek olan yeniden yapılanma ile ilgili gidecek oyuncular ve muhtemel transfer haberleri görüyorum. Anladığım kadarıyla yaşı geçgin ve yüksek ücret alan futbolcular gönderilecek. Gelecek diye haber yapılan isimlerin ise çoğu beni tatmin etmiyor(Tunay Torun, Serdar Gürler, Latovlevici, Ahmet Oğuz gibi saçma sapan isimler). Ben de biraz internetten araştırma yaptım beğendiğim oyuncuların istatistiklerine baktım ve bugün takımımıza getirebileceğimiz iyi futbolcular üzerine bir yazı yazmak istedim. Belki bir algı oluşur, yazımı görenler ve dikkate alanlar olur ve bir faydam dokunur. Futbolcuları isim isim yazmak istiyorum. Ben çoluk çocuk gibi menajerlik oyunu oynar gibi onu alalım bunu alalım diye acayip ücretler alan yıldız futbolcuların adını vermeyeceğim. Gerçekçi ve ciddi bir yazı yazdım herkesin dikkatle ve aynı ciddiyetle okumasını rica ederim.

Finansal Fair Play sebebiyle sözleşmesi biten oyunculara bir göz attım ve takıma kazandırabileceğimiz isimler üzerine yoğunlaştım. Jesus Navas, Yaya Toure, Clichy, Zabaleta, Santi Cazorla, Balotelli gibi oyuncular da var, fakat FFP’i düşününce ve bu oyuncuların talep edeceği yüksek maaşlar sebebiyle gerçekçi transferler olarak görmüyorum. Ayrıca bazılarının yaşı oldukça geçgin. Yapılabilecek gerçekçi transferler:

·         Dedé: Cruzerio takımında oynuyor 9 kez Brezilya milli takımına seçilmiş bir oyuncu. 88 doğumlu, 1.92 boyunda 88 kiloluk canavar. Stoper mevkinde oynuyor. Hava toplarındaki zafiyetimiz düşünüldüğünde takımımıza ilaç olabilecek bir oyuncu, en kuvvetli yönü hava topları, ayrıca defanstan topu çıkarabilme konusunda oldukça başarılı ve cüssesine göre insanı hayrete düşüren hızı ile topla çıkışları baya etkili. Sözleşmesi bitiyor düşünmeden transfer edilmeli.

·         Soudani: Dinamo Zagreb ve Cezayir milli takımında forma giyiyor. 87 doğumlu 1.82 boyunda 75 kilo ligimiz için yeterince size lı bir oyuncu. Mevkisi sağ kanat. Hırvat liginde 18 maçta 11 golü bulunuyor. Vahid Halilhodzic’in dünya kupasında beğeni toplayan Cezayir milli takımında en beğenilen futbolcuydu. Oldukça tempolu ve dinamik bir oyuncu. Tudor’un 3-4-3 sisteminde ortadaki 4 lünün sağ tarafında Juventus’ta oynayan Cuadrado etkisini ligimizde rahatlıkça gösterebilir. Takımının Şampiyonlar liginde oynadığı 5 maçta, maç başına 1,8 top çalma ve 0,8 pas arası istatistiği bulunuyor. Yani ofansif özelliklerinin yanında defansif özellikleri de var, fizik yapısı ile sağ tarafımızı kolaylıkla kapatabilecek bir oyuncu. Sözleşmesi bitiyor hemen harekete geçilmeli.

·         Charlie Adam: Stoke city takımında oynuyor. 85 doğumlu 185 boyunda 83 kiloluk İskoç orta saha oyuncusu. Blackpool takımını premier lige tabiri caizse tek başına çıkardı. Bu performansıyla Liverpool’un radarına girdi ve 8,5 € ya transfer oldu. Liverpoolda beklenen performansı gösteremedi ve Stoke City’e 6,2  € ya satıldı. BU yıl Stoke’ta premier ligde 19 maçta forma giydi 1 gol 3 asisti bulunuyor. El freni Selçuk İnan’ı düşündüğümüzde tam olarak onun yerini alabilecek bir oyuncu. En iyi özelliği müthiş sol ayağıyla attığı füze gibi şutları, müthiş duran topları (korner frikik) ve oyunun yönünü hızla değiştirebilecek isabetli kanatlara attığı uzun toplar. Premier ligin temposunu düşündüğümüzde ligimizde aşırı fark yaratacağına inandığım bir oyuncu. Orta sahada aldığı topları Selçuk gibi yana geriye oynamayan, topu aldığı gibi yüzünü kaleye dönen, alan kat eden, çok dinamik, müthiş şutları olan, yıllarca premier ligin tozunu yutmuş bir futbolcu. Dünyanın en tempolu ligi Premier ligde oynamış ve ligimize gelen futbolcuları düşündüğümüzde (kewell, drogba, baros, elmander, eboue, riera vs.) Charlie adam’ın tecrübesiyle başarılı olacağına adım gibi eminim. Sözleşmesi bitiyor şimdiden transferi bitirilmeli.

·         Lucas Leiva:  Geçen yıl transfer döneminden bildiğimiz gibi Leiva eski aşkımız. Liverpool’da oynuyor. 87 doğumlu 1.79 boyunda 74 kilo. Defansif orta saha olarak biçilmiş kaftan bu yıl premier ligde 16 maç oynamış, maç başına 1 top kapma ve 1,2 pas arası yapmış. Defansif olarak oldukça etkili bir orta saha ayrıca pas isabet yüzdesi de çok yüksek. 2007’den beri Premier ligde oynadığını düşündüğümüzde, tecrübesiyle ve temposuyla Türkiye Ligini rahatlıkla kaldırabilir. Charlie Adam ile birlikte orta sahada müthiş bir denge ve tempo tutturacaklarını düşünüyorum. Selçuk, De Jong, Tolga Ciğerci’den sonra bu ikili bize Modric-Vidal gibi gelecektir. Ligin de tozunu attıracaklardır.

·         Yevhen Khacheridi: Dynamo Kyiv takımında forma giyen 1.98 boyundaki 85 kiloluk devasa kule. Hava toplarında inanılmaz etkili, Beşiktaş’ın kiev ile oynadığı maçlardan bildiğimiz bir oyuncu. Dede, Serdar, Khaceridi 3 lüsü tabiri caizse adamı yerler. Havadan kuş bile uçamaz. Sözleşmesi biten bu futbolcuyu da derhal almalıyız.

Az önce saydığım 4 futbolcu gayet gerçekçi transfer hedefleri hepsi takımda direk 11 de rahatlıkça oynayabilecek isimler. Ayrıca dikkat ederseniz oyuncuların boylarını ve kilolarını da yazdım. Bu transferler gelirse takım fizik gücü olarak  2 katına çıkar. Gelelim bonservisi olan oyunculara. Eksik kalan bölgelerimiz Forvet ve 3-4-3 sisteminde 4’lünün solunda oynayacak oyuncu. Bu bölgeler için bonservis ücreti ödememiz gerekecek. Yine ödenebilecek bonservisi olan gerçekçi transferleri düşünerek yaptığım bir transfer listem var:

·         Christian Fuchs:  Tudor’un 3-4-3 sisteminde 4’lü orta sahanın sol kanadı için en ideal futbolcu. Schalke’yi elediğimiz şampiyonlar ligi maçlarından beri adama hayranım. 86 doğumlu, 186 boyunda 80 kiloluk futbolcu Leicester City ve Avusturya milli takımlarında forma giyiyor.  En önemli özellikleri sol ayağıyla çıkarttığı roket gibi şutları. Hemde Rakibe geçit vermeyen defansif özellikleri var, bu yıl oynadığı (7 şampiyonlar ligi maçı dahil) 43 maçta, maç başına 2,5 top çalma ve 1 pas arası istatistiği yapmış. İsabetli ortaları ve zamanında yaptığı bindirmeler ile sol tarafımızın ilacı, premier ligde 27 maçta 2 gol 3 asisti var. Oyunun her iki yönünü, hakkını helalinden vererek oynuyor. Premier ligin temposuna alışmış bir oyuncu. Galatasaray’a getirebileceğimiz, o bölge için en iyi futbolcu. İddia ediyorum daha faydalısını bulamayız. Transfermarkt bonservis değeri 6M€. 

·         Seydou Doumbia: 87 doğumlu 1.79 boyunda 74 kiloluk forvet. Şu an Basel takımında kiralık oynuyor ama Roma’nın futbolcusu aynı zamanda Fildişi Sahilleri milli futbolcusu. Trabzonspor’un CSKA Moskova takımıyla oynadığı şampiyonlar ligi maçlarından beri beğenerek izlediğim bir forvet. Basel’in 6M€’luk satın alma opsiyonu bulunuyor. Basel bonservisini almazsa rahatlıkla transfer edilebilir. İsviçre liginde bu yıl 16 maçta 12 golü var. Rakip savunmalar için oldukça yıpratıcı bir forvet. Defans arkasına topsuz koşuları çok iyi, aynı zamanda topla da müthiş driblingler yapabiliyor. Kilit pasları da oldukça iyi bir komple forvet. Bitiriciliği de üst düzeyde. Ligimizde siyahi ve güçlü forvetlerin başarısını düşündüğümde ve yeri geldiğinde Eren Derdiyok ile yan yana oynadığını düşündüğümde çok etkili olabilecek bir isim.

Göründüğü gibi sadece 2 isime bonservis ücreti ödenerek müthiş bir takım kurulabilir. Şu an kadromuzda bulunan ve gitmesini istediğim isimler için sadece aldıkları garanti ücretleri yazıyorum:  De jong (2.5€), Sneijder (4,5€), chedjou (2,2€), Podolski (3€), Selçuk İnan (2,85€), Sabri (1€), Cavanda (0,85€), Carole (0,7), Linnes (0,95), Tolga Ciğerci (2€). Bu oyuncuların bir çoğu gönderilmeyecek biliyorum ama sadece garanti ücretlerini topladığımda 20,55 MİLYON EURO yapıyor artı maç başıları var. Yıllık 65M€ maaş bütçe sınırımız var FFP için belirlenmiş olan. Gönderilmesini istediklerim oyuncular bir çoğu yaşı gelmiş eski iyi oyuncular, bazıları da oynamak için yaşları müsait ama GS forması için yetersiz kapasitede futbolcular. Bu garanti ücretleri yukarıda transfer etmemizi istediğim futbolculara böldüğümüzde kişi başına 3 milyon Euro yapıyor. Ki birçoğu daha azına ikna olabilecek isimler. FFP’i zorlamazlar. Takımda revizyon böyle yapılır sayın yöneticiler, umarım birileri dikkate alır fikirlerimizi ve hiç yoktan bu futbolculardan bir kaçı kadromuza dahil edilir. Saygılar.

Muslera

Serdar-Khacheridi-Dede

Soudani-Leiva-Charlie Adam-Fuchs

Bruma-Doumbia-Rodriguez





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...