Makale Yaz
emre34
Bu haberi yazdır
Devre Arası Operasyonu
 Oca
03
 2019

Selamlar arkadaşlar,

Bir devre arası transfer döneminde daha manşetler birbirini tetikliyor herkes geliyor herkes gidiyor. Mantıklı mantıksız bir sürü transfer yazılıp çiziliyor. Elimizdeki bazı oyuncuların gideceğinden bahsediliyor.

Fatih Hocamızın söylemlerinden asıl operasyonun yıl sonunda yapılacağını anlıyoruz. Ancak, şu anda da takımda bazı değişikliklere gidilmesi gerektiği aşikar.

Ben de naçizane fikirlerimi ve tavsiyelerimi yazmak istedim. Bunları bazı başlıklar altında inceleyebiliriz.

KONDİSYONER DEĞİŞİKLİĞİ:

Fatih Terim’in 2011 yılında geldiği zaman getirdiği Amerikalı Kondisyoner Scott Piri’nin kulübe geri kazandırılması gerekiyor. O dönemde özellikle lig maçlarında gösterdiğimiz fizik üstünlük bariz bir şekilde göze çarpıyordu. Maçları son dakikasına kadar tempolu şekilde götürebiliyorduk. Avrupa maçlarında keza rakiplerimizle kafa kafaya mücadele edebiliyorduk. Ancak, şimdiki Kondisyoner Yasin Küçük maalesef aynı etkiyi gösteremiyor. Aynı etkiyi bırakın, ligin ilk yarısında 11 futbolcumuzu sakatlıklara kurban verdik. Emre Akbaba gibi darbeye bağlı olanları bi kenara bırakırsak geri kalan sakatlıkların sorumlusu Yasin Küçük’tür. Fatih Terim bu konu hakkında bir basın toplantısında Yasin Küçük’ü korudu. İngiltere’de eğitim aldı falan dedi ama bence bunlar içi boş laflar. Daha önce denenmiş ve olumlu sonuç alınmış bir adam varken, bir adamın arkasında duracağım diye takımı yakmanın manası yok. Hocam lütfen duygusal davranma ve işi ehline bırak.

YÖNETİMİN SÖYLEMLERİ:

Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak: Bazı kesimlere şirin gözükeceğim diye kulübün hakkını savunmamazlık edemezsiniz. Sıvacılık yapmayın. Şu an Başakşehir’in 6 puan gerisindeyiz. Konya maçında 2 puanımız alenen gasp edildi. Beşiktaş maçında verilmeyen penaltılarımız sonucunda 3 puanımız gasp edildi. Fenerbahçe maçındaki ince doğramalar sonucunda 2 puanımız daha gasp edildi. Üstüne üstlük rekor cezalara muhatap olduk. İtin köpeğin diline düştük ama yönetimden gerekli tepki konulmadı. Bu tutumdan vazgeçin. Şahsi ve ticari ilişkilerinizi düşünerek kulüp yönetecekseniz bırakın yönetmeyin. Galatasaray kulübünü bırakın da gerçek Galatasaray’lılar yönetsin.

Bunun yanında, fenere karşı aldığımız basketbol galibiyetinden sonra GS tarihinin en büyük başarısı elde edilmiş gibi konuşulmasın. Veya Başakşehir’le berabere kaldıktan sonra puan farkını koruduk denmesin. Abuk subuk söylemlerle Galatasaray’ı küçültmeyin. Konuşmasını bilmiyorsanız da konuşmayın veya konuşmayı bilen biri konuşsun.

Sene başında hayallerimizle oynadınız ve sizin yüzünüzden ligde 6 puan gerideyiz ve tarihimizde düştüğümüz en kolay Şampiyonlar Ligi grubundan çıkamadık. 6 ay boyunca bizi Eren’e mecbur ettiniz. Dünyadaki lisanslı futbolcular içerisinde 1 tane sözleşmesi biten forvet oyuncusu bulamadıysanız yuh olsun size. Bari transferi beceremediniz üstüne çıkıp bir de mağdur edebiyatı yapmayın İCRAAT yapın İCRAAT! Gidin şu ara transfer dönemini alnınızın akıyla gerekli takviyeleri yaparak kapatın da ilk dönemizi acemiliğinize verelim.

SERDAR AZİZ OLAYI:

Öncelikle şunu söyleyeyim. İçinde bulunduğumuz şartlar göz önüne alındığında Serdar Aziz bu ligin en iyi 3 stoperinden 1’idir. Tekmeye kafa sokar, sert oynar, hava toplarına hakimdir vs vs. Aynı zamanda Türk oyuncudur. Gönderildiği zaman yeri doldurulması zor bir oyuncu. Kadro dışı kalmasının ve gönderilmek istenmesinin sebebi Sivasspor maçında hastalığını öne sürerek maçta oynamaması ve daha sonra Maldivler’e tatile gitmesi. Benim fikrim şu: eğer yerini dolduramıyorsan ve çok büyük bir disiplin problemi bulunmuyorsa Serdar’ın gönderilmesi ve özellikle bedelsiz olarak gönderilmesi dünyanın en saçma hamlesi olur. Serdar zaten Fatih Hoca’dan belli ki özür dilemeye niyetli. Umarım bu konu tatlıya bağlanır ve başka bir transfer hamlesi daha yapmak zorunda kalmayız. Serdar daha önceden burnu kırılmıştı ve ameliyat olması gerekiyordu, takımı yalnız bırakmamak için adam ameliyat olmamayı seçti. Bence Maldivler olayında bir yanlış anlaşılma var. Adam gerçekten midesinden rahatsızdır maça çıkarsa tam randımanlı oynayamayacağını hissedip söylemiştir. Sonra da tatilde dinlenmiştir. Bunda bence büyütecek hiçbir şey yok. Serdar affedilmelidir.

TRANSFER:

Geldik herkesin bayıldığı konuya. Takımımızın transfer ihtiyacı olan noktalar zaten herkes tarafından biliniyor. Hocanın sene başındaki Feghouli ve Belhanda takıntısını artık aştık gibi görünüyor. Bu sebeple kanatlara ve forvet arkasına herhangi bir transfer düşündüğümüzü sanmıyorum. Ancak, Garry Rodriguez gönderilirse geleceğe yatırım yapmak için belki genç bir oyuncu alınabilir veya Onyekuru’nun bonservisi satın alınabilir.

Temel ihtiyacımız olan FORVET pozisyonuna devamlı ismi geçen Alan Carvalho’nun alınacağını tahmin ediyorum. Gerçi imzalar atılmadan bu yönetime güvenmek mümkün değil ama neyse. Alan Carvalho bence bizim oyun sistemimize cuk oturacak bir oyuncu olacak. Bir maçını baştan aşağı hiç seyretmedim. Fikrimi tamamen izlediğim videolar ve istatistiklerine dayanarak söylüyorum. Gördüğüm kadarıyla defans boşluklarına koşular yapan ve tekniği iyi bir oyuncu. Gomis’ten daha fazla orta saha ile pas alışverişine gireceğini tahmin ediyorum. Ceza sahasındaki hareketliliği diğer gol silahlarımıza da boş alanlar yaratacaktır. Gol vuruşunu da beğendim. Takımı tamamlayacağını düşünüyorum. İnşallah hayırlısı olur.

Alan Carvalho’nun yanına eğer imkan varsa bir forvet daha alınmalı. Bu da Alan’ı tamamlayıcı olmalı. Çünkü alan yeri gelince kenarlarda da oynayabiliyor. Pivot forvet özellikleri olan bir oyuncu alınırsa bizim için harika olur. Llorente’nin ismi geçmişti eğer şartlar uyarsa 33 yaşına bakmadan transfer edilmeli. Burada yeniden kral olur. Adebayor gibi premier lig’den gelen oyuncular yaşı geçmiş de olsa müthiş katkı veriyor.

Demba Ba’nın beşiktaşla özdeşleşmiş olması sebebiyle transferini pek sıcak karşılamıyorum. Yaşı 33 ve kariyeri diğer ismi geçen oyuncuların aşağısında bence gereksiz bir transfer olur.

Hırvat liginde oynayan 21 yaşındaki Bayo isimli Fildişi’li forvet videolardan izlediğim kadarıyla fiziksel olarak çok güçlü ve yaşı da çok genç. Bence iyice takip edilip en azından sezon sonu transfer edilebilir.

Şu an yazıyı yazarken öğrendim ki Serdar Aziz gönderilmiş. Kendine kulüp bul denilmiş. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Adam şimdi kalkıp gidecek fenere beşiktaş’a taş gibi top oynayacak biz de aval aval izleyeceğiz. Ligin en iyi stoperini bedavaya ancak bizim gibi enayiler gönderebilirdi. Herkesi alkışlıyorum.

Bu saçmalıktan sonra 2 tane iyi stoper almamız farz oldu. İsmi geçenlerden Mangala ve Miranda süper transferler olur. Ama bunlar bana hiç de yönetimin başarabileceği türden transferler gibi gelmiyor. Hakkımızda hayırlısı olsun. Devre arası savunma göbeğini baştan aşağı değiştirmek ne denli mantıklı bana biri lütfen anlatsın. Adam ishalim dedi ve yalan söyledi diye bonservis almadan kovuyoruz. Burası bir anaokulu mu yoksa 25 milyon taraftarı olan bir spor kulübü mü yoksa çiftlik mi? Bana biri bunu anlatsın.

Allah kulübü yönetenlere ve hocaya akıl fikir versin.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...