Makale Yaz
emre34
Bu haberi yazdır
Galatasaray'da suçlu kim?
 Nis
24
 2017

Bu tablonun sorumlusu kim? Kendim soruyorum kendim cevaplıyorum.

Dursun Özbek: Duygun Yarsuvat’tan başkanlığı devralan tarihimizin en rezil başkanı. Yaptığı rezillikleri saymakla bitmez. Groskreutz ve sigthorson transferleri, dünya üzerinde futbolcu alıp 1 maç bile oynatamadan gönderen takım yoktur herhalde. Sözleşmesi yıl sonunda bitecek donk gibi bir futbolcuya 2,5 milyon Euro verip alan yine bunlar. Kadro dışı kalmış cavanda 1,8 € verip alan yine bunlar. Linnes ve carole gibi çapsız bekler alanlar yine bunlar. Serdar Aziz 4,5 €+3 futbolcu ve Ahmet çalık’a 2,5 € verip alan yine bunlar ve bu iki adam maalesef 1 stoper etmiyor. Vizyonu dar olan bu iğrenç yönetim iç pazardan ucuz diye kalitesiz futbolcu almaya bayılıyorlar. Eren Derdiyok’a 4 € verdiler  gs formasını kaldıramıyor kalas gibi bir forvet. Tolga ciğerci’ye yıllık 2 € garanti para veriyolar, galiba yabancı sınırı var da biz bilmiyoruz. 32 yaşında tank gibi ağır olmuş de jong transferi yılık 2,5 € alıyor. Rodriguez diye paoktan futbolcu alıyorlar 3,5 €,  Bu yönetimin yapmış olduğu tek iyi transfer  ise podolskiyi 2,5 € satıyoruz aklım ermiyor. Bedava gönderilen Emre Çolak deportivo da harikalar yaratıyor. Amrabatı 3,5 M€ ya satıyolar 6 ay sonra watford 8 M€ ya sattı. Telles 6,5 M € ya portoya gitti porto en az 15 e satar tellesi. Takımın bel kemiği meloyu 5 M € ya gönderdiniz. Transferi zaten beceremediniz bari hakkımızı savunun, hakemler bu yıl da geçen yıl da galatasarayı çatır çatır doğruyor, devlete borcumuz var bişey diyemiyoruz diyolar utanmadan. Galatasarayın hakkını bile savunamıyorlar. Arazi satışı yapıp borç ödedik diyorlar ama bu satıştan kazanılan paranın tamamını berbat transferler yaparak zaten batırdılar. Florya-Riva gitti elde var 0. Takımın başına getirip koydukları hocalar da evlere şenlik: Hamzaoğlu, Riekerink, Tudor.

Hamzaoğlu: Hamzaoğlu’nun takımın bu halde olmasında büyük payı var. Prandelli’den boşalan koltuğa geçince Hamzaoğlu eline bırakılan malzemeyi iyi kullanarak şampiyon oldu ama kendi takımını kurup başarıya koşturacak kadar vizyon sahibi değildi. Bilaller, jem paul karacanlar jose rodriguez gibi abuk subuk futbolcu müsveddelerini bu takıma Hamzaoğlu doldurdu. Kalinic ve konoplyanka gibi transflerler yapılabilecekken burağa ayıp olur dedi aldırmadı. Kendi ağzından söylüyor bu futbolcuları istemediğini. Kalinic şimdi fiorentina’da 30 maç 14 gol 2 asist le oynuyor. Ama burağa ayıp olurdu iyiki almadık. Melo telles gibi kaliteli oyuncular gönderildi. Yerlerine monte edilen isimler carole ve bilal olunca çöküş başladı. Bir önceki yıl 3 kupa aldık ama oynadığımız futbol hiç güçlü değildi. Oynadığımız bir sürü maç rakiple aramızda gidip geldi ama biz kazandık 1-0 larla gittik, başarıyı küçümsemek istemiyorum ama gerçek bu. Şampiyon olmuş takımımızın güçlü bir oyunu olmamasına rağmen ertesi yıl takım güçlendirileceğine güçsüzleştirildi. Hamzaoğlu’nun gidişi kaçınılmazdı zaten kötü oynayan takımı daha da rezil hale soktu. Denge dengeoğlu galatasaraya hem kupa aldıran hem de bu kadar zarar veren başka bir hoca yoktur.

Riekerink: Hamzaoğlu gönderildiğinde şampiyonluk treni çoktan kaçmıştı. Mecburen takım riekerink’e emanet edildi. Bu adam hamzaoğlu’ndan çok daha az zarar verdi riekerink’in suçu yok. Altyapı antrenörüne koskoca Galatasaray’ı emanet ederseniz bu armanın ağırlığı altında ezilir bu adam. Florya’da var olan futbolcuya dayalı düzen, düşük antreman temposu, yürüyerek oynayan yaşlı futbolcular, kötü transferler, disiplinsizlik, vurdumduymazlık, statik duran futbolcular ve gereksiz pas oyunu riekerink dönemini kısaca özetlemeye yeterli fazla üzerinde durmaya gerek yok. Riekerink’in de ömrü uzun olmadı.

Tudor: Twitter’da yazan futbol uleması GS taraftarı, tudor’u beğendiğini zikrede zikrede bu adamı takımın başına getirdiler. Levent Nazifoğlu Tudor’u takıma getirirken sosyal medyadan etkilendiklerini açıkça söyledi. Bu tudorcu taraftarı ayakta alkışlıyorum eserinizle gurur duyun. Bir tebrik de Twitter’da milletin yazdıklarından etkilenerek hoca alan GS yönetimine gelsin, size de alkışlar. Yetersiz kariyeri ve defansif oyun felsefesiyle öne çıkan tudor kız kaçırır gibi kaçırıldı ve takımın başına getirildi. Florya’da disiplini sağlayacağını zanneden bu Hırvat düldülü, daha gelir gelmez brumayı kadro dışı bıraktı. Küme düşecek rizeye gittik semihi sol beke aldı takımı tamamen geriye yasladı önde olduğumuz maçı berabere bitirdik. Sonraki maç arenada BJK maçıydı, antreman yapmaya gelmiş beşiktaşa karşı son yılların en ezik en defansif en silik oyunumuzu oynadık. Birden bire ortaya çıkan 3 lü savunma takımın kafasını karıştırdı, kimyasını bozdu sonuç malubiyet. Madem 3 lü diye tutturdun rize maçında dene de bjk maçında belki oynarsın. Rize maçından önce şampiyonluk umudumuz vardı BJK maçından sonra tamamen yok oldu. 3-2 lik skorlar ile son dakikalarda kazanılan Gençlerbirliği ve Antalya maçları sonrası 2. Lik umudumuz vardı şamp ligi için. Trabzon maçında çıkardığı 3 lü savunmaya hala inanamıyorum. Carole cavanda semih. Sonuç ezilerek mağlubiyet. Daha sonra 2. Lik için direk rakibimiz olan başakşehire karşı sahaya çıkan absürt kadro ve 4-0 lık hezimet. 2. Lik umutlarımız tamamen kayboldu. Başakşehirden sonra bu yıl bizden daha kötü futbol oynayan ve dalga geçtiğimiz fenerbahçeye karşı arenada mağlubiyet. Tudorcu taraftarlar size diyorum bana bu adamı savunmayın. İyi teknik adamlar elindeki malzemeyi en iyi şekilde kullanan teknik adamdır. Tudor naptı, elindeki en iyi sağ bek maalesef ki sabri, bu adamı kenara attın FB maçında oynatıyosun cavanda dan da linnes den de iyi top oynadı sabri. Sneijder podolski de jong tolga bir maç varlar bir maç yoklar bu kadroya bir istikrar getirmedin. Her maça farklı 11 olmaz tudor. Bir maç 3 lü bir maç 4 lü oynarsan takımın kimyası bozulur. Fener maçında Bruma kötü oynasa da belki bir şey yapar ve gol olur yasin sahada varlık gösteremezken sen brumayı çıkartıp rodriguezi oyuna alıyosun. Orada maçı kaybettin tudor, yasini çıkartıp eren oyuna i alacaktın podolskiyi kanada çekecektin. Yağtığın kenar ortaları gol olabilirdi o zaman. 80 de Ereni oyuna alıp Sneijderi sol kanada alınca orta sahada 1 kişi eksildin oyunu fenere verdin ve temposu çok düşük olan sneijder sol kanadı kapatamadı, şeneri takip edemedi, bruma da oyundan çıktığı için şener ileri çıkabildi, ortayı yaptı ve oradan golü yedin. Daha sayamayacağım bir çok hatan var ama seni eleştirmekten bıktım. Bir sürü yazı yazdım burada zaten anlamak isteyen okur. Bu adama seneye de bi şans verelim derseniz önümüzdeki sene de çöp olur gider.

Futbolcular:  Kaptan Selçuk; hoca seçiyorsun maç seçiyorsun işine gelirse oynuyorsun gelmezse oynamıyorsun trip yapıyorsun küsüyorsun sen ne biçim kaptansın. Yana geriye oynuyorsun, tudor geldikten sonra ve yoğun eleştirilerden sonra biraz toparlandın ama bıktırdın artık. Sneijder; de jongla beraber kucağında gezdirdiğiniz riekerinkle belli ki doğru dürüst idman yapmadınız ilerleyen yaşınla beraber gittikçe geriye gittin adana alanya gibi takımları denk getirince göstermelik top oynadın. Yıllık maliyetin 6 M€ yu buluyor ve takıma zarar veriyorsun gitme vaktin geldi. Sinan gümüş; geçen sene 3-5 gol attın genç futbolcu dedik bağrımıza bastık hemen şımardın, oyuna alınınca yürüyorsun defansa hiç gelmiyorsun hücumda top eziyorsun geçen seneki halinden bile geridesin halbuki genç futbolcusun üzerine koyman lazım. Futbolcuya dayalı düzen ve gece hayatı seni de bitirmiş, kiraya verilmelisin ki burnun sürtünsün gönderildiğin yerde de bu performansı gösterirsen yitip giden gençlerin arasına adını yazdıracaksın ya çalış ya da defol git. Sabri; Galatasaraylılığından şüphemiz yok ama kendi kendini madara ettin, kapasiten kısıtlı yaşın ilerliyor ve taraftar seni izlemekten bıktı artık git. Chedjou; gitmek için çaba sarfediyorsun devamlı bireysel hata yapıyorsun savunma oyuncusu gibi davranmıyorsun rakibine yakın oynamıyorsun yumuşak bir stopersin sene sonu gidiyorsun. Eren Derdiyok; sen galatasarayın santraforu değilsin bu saatten sonra da olamazsın ancak yedek oturabilirsin yıllık 2 M€ garanti ücretin var alıcın varsa hemen gönderilmelisin Statik vasat bir forvetsin. Bruma; bencil oynuyorsun seni eğitebilecek ehil bir hocaya ihityacın var bizim yöneticilerde de böyle bir hoca getirebilecek vizyon yok seni kesin satacaklar ve iyi bir hocanın eline gidince kendini geliştirecek iyi bir futbolcu olacaksın. Semih kaya; sana GS’lık olarak hakkımı helal etmiyorum bu takımda oynamaya başladığında 20 yaşındaydın ne fiziğini ne oyun anlayışını 1 gram geliştiremedin hatta geriye gittin. Kendini dev aynasında görüyorsun berbat bir stopersin ben olsam kapıya koyarım. Hakan balta; yaşın geldi tecrübenle idare ediyorsun, ağırsın yumuşaksın gitmelisin. Cavanda, linnes, carole, tolga, yasin size bu forma ağır gelir GS’da anca top toplayıcı olabilirsiniz. İşin özü kadroda revizyon şart ama Dursun Özbek yönetimi bu nası becerecek olmayan paramızı rezil rüsva futbolculara harcayacaklar. Takımı daha beter hale getirecekler bu kesin. Seneye 5 bin kişi ortalamaya oynar GS. Donk falan geri dönecek GS’a.

VİZYONSUZ DURSUN ÖZBEK VE YÖNETİMİ, ÇAKMA HOCA TUDOR ve KARAKTERSİZ TEMBEL FUTBOLCULAR, 25 MİLYON İNSANI ÜZMEYE NE HAKKINIZ VAR!!?!?? MİLLETE DALGA MALZEMESİ OLMAKTAN SIKILDI BU TARAFTAR YETER. YAPAMIYORSANIZ DEFOLUN GİDİN ISRAR ETMEYİN KÜFÜR YEMEK HOŞUNUZA MI GİDİYOR?!!?!

Sonuç: neresinden tutarsak elimizde kalan bir klüp yapımız var. Başta yönetim olmak üzere, futbol takımı ve teknik direktör değiştirilmelidir. Ali dürüst, Adnan Öztürk, Abdurrahim Albayrak, Haldun Üstünel gibi isimlerin yönetimde yer alması veya başkanlık yapması gerekiyor. Tudor’un gönderilmesi ve doğru düzgün bir teknik adamla anlaşmamız gerek. Futbolcu kadrosunda kapsamlı ciddi bir revizyona gidilmeli. Bunları hangi parayla yapacaz bilmiyorum çok karamsarım. İnşallah herşey yoluna girer, dua etmekten başka çare yok….





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...