Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Tudor'un Basın Toplantısı ve BJK maçı
 Kas
27
 2017

Alanya Spor maçından sonra Tudor basın toplantısında resmen patladı ve basına fırçayı attı. Ama son basın toplantısını saymazsak bu güne kadar tüm basın toplantılarında kendisine sorulan abes ve aşağılayıcı sorulara bile efendice cevap verdiğini hatırlatmak istiyorum. Peki bu kadar sert sözler söylemekte haklı mıydı? Bu soruya cevaplamadan önce birkaç kişi üzerinden örnek vermek istiyorum.

Aykut Kocaman; Fenev medyasının öve öve bitiremediği, büyük futbol adamı, taktik deha, proje adamı, efendi kişilik. Peki Aykut gerçekten böyle biri mi? Aslında şike sezonunu saymazsak hiçbir hocalık başarısı olmayan, taktik olarak çağ dışı kalmış, sürekli saçma sapan transferler yaptıran, beceriksiz bir isim. Ha efendiliğine bir şey demem ama gerisi Fenev medyasının uydurmasında ibaret. Sırf bu sene yaptırdığı dandik transferler bile başlı başına kepazelik.  

Şenol Güneş; Türk futbolunun efendi, babacan ismi. Milli takımın son dönemki bir numaralı hoca adayı. En büyük başarısı Galatasaray’ın UEFA’yı kazanan kadrosu ile milli takımı dünya üçüncüsü yapmak. Başarı çok büyük ama kadro o kadar oturmuş ve iyiydi ki yaptığı katkı tartışılır. Eğer tekrar milli takımın başına gelirse gerçek kalitesini göreceğiz. Efendilik ve babacanlık konusunda ise kesinlikle katılmıyorum. Basın toplantısında kendisine en ufak eleştiri yönelten gazeteciyi bile bir güzel fırçalar. Bana böyle sorular soramazsınız der. Maçta kararlarını beğenmediği hakeme ana avrad söver, bu küfürleri kameralara yakalanır, ceza almayı bırak tartışma konusu bile yapılmaz. Her mağlubiyeti ve puan kaybını hakeme bağlamak standart hareketidir.

Fatih Terim; Galatasaray’ın ve Türk futbolunun tartışmasız en büyük, en başarılı hocası. Peki bunlar Terim’in diğer olumsuz yönlerini örtmeye yetiyor mu? Yanlış anlamayın ben Terim’i çok severim çünkü fanatik bir Galatasaraylıyım ama Terim’in egosunu, anormal davranışlarını ve Galatasaray’ı her çalıştırdığı dönemin arkasında gelen mali krizleri inkar etmenin anlamı yok. Bir insan her şeyi ben bilir diye dolanırsa sonu hüsrandır. Bu kadar büyük kibir kimseye yakışmıyor Terim’e bile. Basın ile olan ilişkisine değinmiyorum bile. Tudor’a demediğini bırakmayan Erman Toroğlu çok daha azını Terim’e söylediğinde canlı yayında telefon ile bağlanan Terim’den yediği fırçayı ve tehditleri hatırlasın yeter.   

Bu üç örnekten sonra Tudor’un bizim basına verdiği ayar az bile. Hoca olarak biraz daha gözüme girdi. Bizim memlekette deveyi diken yaranır. Evet Tudor’un oyun okuması çok kötü, taktik bilgisi yetersiz ama ortada bazı gerçekler var. Ligimiz eskisi gibi yerli kazmaların oynadığı, temposuz dandik takımlardan oluşmuyor. Her takımda başarıya aç, kazandığı paranın kıymetini bilen, fizik olarak iyi durumda yabancı oyuncular var. Bu sene her takım her takımı yenebilir ve artık büyük maç, küçük maç yok. Derbi kazanamamak çok can sıkıcı ama derbilerde hakemler sürekli üzerimize oynuyor. Lige denge getirme çabaları sürekli aleyhimize çalışıyor. Sırf Feghouli’ye verilen üç maçlık ceza bile bu sene bizim üzerime oynanan oyunları göstermeye yeter.

Renkdaşlar önümüzde BJK deplasmanı var. Kişisel görüşüm büyük ihtimal ile maçı kaybedeceğimiz. Neden derseniz eğer kazanırsak Bjk’ye 10 puan fark atmış olacağız. Bizim ligimizin gerçeği bu. Kabul etsek etmesekte hakemlerim yardımı ile maçı Bjk’ye verecekler. Ha futbol da ne olacağı belli olmaz ama ben bu şartlar altında beraberliği bile başarı görüyorum.

Sonuçta derbiden ne sonuç çıkarsa çıksın hocamıza ve takıma sahip çıkmamız lazım. Yeni kurulmuş bir ekibiz ve hocamız da çok genç. Mutlaka eksikleri var ama zamanla hatalarını düzeltebilir. Kadro olarak da daha çok eksimiz var. Futbolda istikrar çok önemli, değişiklikler her zaman iyi sonuç vermiyor. Geçen sene sonunda bazı kararlar aldık ve yeni bir proje başlattık. Genç bir hocamız, yeni kurulan bir takımımız var. Eğer sabredip desteklersek bu sene olmasa seneye başarı gelecektir. Kaldı ki bu sene lideriz ve genelde iyi top oynuyoruz. Fenev medyasının dolduruşuna gelip hocayı yemeye gerek yok diye düşünüyorum.

Kalbi sarı kırmız sevda ile atan herkese saygılarımla.   





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...