Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Transfer komedisi ve Melo'suz oyun sistemi
 Eyl
01
 2015

Sayın Başkan Dursun Özbek seçim konuşmasında mali disiplini sağlayarak sponsorlar aracılığıyla takıma yeni yıldızlar kazandıracağını söylemişti. Transfer sezonu bitti, lig başladı, sonuç komedi.

En büyük reklam kalemi olan göğüs reklamı halen boş. Peki takım ne durumda. Elimizde CL seviyesinde yıldız denebilecek 4 tane isim var: Sneijder, Muslera, Melo, Podolski. Bunlardan Podoslki halen formsuz. Sneijder yeni sözleşme imzalanmadığı için triplerde ve Melo son dakikada satıldı.

Elimzde birde canı isterse CL seviyesine çıkabilen Selçuk, Burak ve o seviyede oynamasını umduğum yeni transferler Carole, Denayer ve Rodriguez var. Grasskreutz çok önemli bir isim olmakla beraber geçen seneyi diz, bel ve kas sakatlıkları nedeniyle boş geçti. Grasskreutz 27 yaşında olması nedeniyle uzun vadeli bir yatırım olabilir ama bu sene verim almamız çok zor gözüküyor. Birde efsane transferlerimiz Birlo ve Cem var. Bu iki isim ancak kupa maçlarında oynar başkada bir işe yaramaz. Kupa da oynatmak için transfer yapmak alt yapıdaki oyunculara haksızlık diye düşünüyorum. Gönderdiklerimiz arasında iki isim dikkat çekiyor Dzemaili ve Telles. Telles’in gitmesi iyi oldu ama kiralık verildi, sene sonu büyük ihtimal ile geri gönderilir keşke satmış olsaydık. Dzemaili yıllık 2.3 milyonluk ücretinin 650 bin euroluk kısmını alan takım kalanını bizim ödeyeceğimiz şekilde gönderildi.

Yönetim mali disiplin konusunda haklı ama Sabri’ye yapılan gereksiz ve abartılı zammı, Birlo ve Cem Karacan’a harcanan parayı ve son dakikada takımdaki alternatifsiz tek oyuncu olan Melo’nun gönderilmesini anlamıyorum. İlla para için birilerini yollayacaksak hiçbir halta yaramayan Umut (2.1 milyon), Tarık (1.2 milyon), Olcan (2 milyon) ve Hamit (3,2 milyon) en başta takımdan gönderilmeliydi. Bu sayede kasada 8.5 milyon Euro kalır Melo’da son gün satılmak zorunda kalmazdı.

Gelelim Melo’suz oyun sistemimize, taktik bilgisi ve oyun okuma becerisi zayıf olan Hamza Hocanın işi çok zor. Orta alanda Selçuk’un partneri Rodriguez kaldı ama bu işi yapması mümkün değil. Top tekniği iyi bir oyuncu ama kesinlikle defansif yanı zayıf. Eğer Melo kalsaydı Selçuk’un yerine düşünülebilirdi ama Melo’suz orta alanda Selçuk’tan başka oyunu iyi yönlü oynayan oyuncu kalmadı. Bu durum CL’de büyük sorun yaratır. Bu yapıda Emre Çolak sağ kanadın vazgeçilmezi gibi duruyor ama Sneijder, Podoslki, Burak ve Rodriguez gibi savunması zayıf oyunculardan kurulmuş bir takım çok kırılgan bir yapıya sahip olacak.

Dursun Özbek alınacak olası kötü sonuçlardan ilk etapta Denge Dengeoğlu’nu sorumlu tutar ve gönderir devamında ise sıra kendisine gelecektir. Benim asıl üzüldüğün CL’in en iyi kurasını çektiğimiz halde bu gruptan çıkamayacak olmamız. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...