Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Derbi Öncesi Analiz
 Eki
17
 2014

Öncelikle belirmeliyim ki bu derbide her GS-FB maçı gibi çok önemli. Hele ki iç sahada mutlak galibiyet parolası ile çıkmamız gerekli.  Derbi maçlarının bazı olmazsa olmazları vardır. Bunun için;

1. Rakipten korkma ve hücum oyna,

2. Sahada koşmayan, formsuz yıldız bozuntuları yerine mücadele eden oyuncuları kullan,

3. Topa sert ol, ikili mücadeleler de rakibini yıldır

Bu üç altın kural dünyanın her yerinde aynıdır. O yüzden öncelikle yapmamız gereken çift forvet oynamak. 4-4-2 dizilimimiz

                    Muslera

Tarık      Chechu                      Semih    Telles

Hamit     Melo       Sneijder   Olcan

              Burak        Umut                

şeklinde olmalı. Bu sayede FB’nin oynadığı dandik 4-3-3 sistemini zaten bozmuş oluruz. Burak ve Umut ile ileride başlatacağımız baskı Fener’i kanatlara itecektir ve kanatlarda iki oyuncu ile oynayarak Gökhan ve Caner’i milli maçlarda olduğu gibi madara ederiz. Ayrıca dediğim gibi amacımız oynamak olmalı. Çift forvet ile Fener’i kendi sahasına hapsederiz rahat sonuca gideriz.  Ortada Fener Meireles-Emre-Topal üçlüsü ile kalabalık görünse de kanatlardan destek alamayınca ileri üçlüleri ile bağlantıları kesiliyor ve gerekli veremliliği sağlayamıyorlar.  

Eğer böyle oynarsak iyi bir futbolla net bir skor elde ederiz. Ama Prandelli gene saçmalar ve takım içi lobilerin kurbanı olursa şemsiye tersine dönebilir. Selçuk’u oynatacağım diye 4-3-3 çakması bir 4-5-1 sistem ile çıkarsa sonuç hüsran olabilir. Öncelikle Selçuk ile oynamak demek 1 kişi eksik kalmakla aynı şey. İkincisi Sneijder fizik olarak çok iyi durumda ve göbekte Melo’nun yanında Selçuk’tan çok daha fazla top yapar ve daha çok top kazanır. Ama dediğim gibi Selçuk şu an en büyük sorun ayrıca tek forvet Burak’ı yalnız bırakmak zaten ben beraberliğe razıyım demek oluyor. Fener’i üçlediğimiz Elmander-Baroş’u çift forvet oynattığımız maçı hatırlayın Fener top bile yapamamıştı. Derbide çift forvet oynayacaksın aksi halde sonuca gitmen zor olur. Fener deplasmana 3 forvet çıkacak sen iç saha da tek forvet oynayacaksın. Bu bile psikolojik bir üstünlük sağlar rakibine. Fenerin oynadığı sistemin başarılı olmasının en önemli sebebi ülkemizdeki dandik takımların 4-3-3 ün ilacı olan çift forvetli 4-4-2 sistemi ile Fener’in üstüne gitmemeleridir. Karşılarında azıcık futbol oynayan takımlar olunca Gökhan ve Caner’in ne duruma düştüğünü milli maçlarda gördük.

Prandelli’den tek isteğim çift forvetli ve Selçuksuz bir orta saha düzeniyle 4-4-2 oynaması. Bunu yaparsak Fener’i duman ederiz. Yok Selçuk’ta ısrar eder Burak’ı 4 lü defansın içinde yalnız bırakırsak Fener’in ekmeğine yağ sürmüş oluruz.

Futbolcularımıza da son bir sözüm var. Taraftar yüreğini ortaya koyan aslanları her zaman bağrına basar. Tepkiden falan korkmayın HEPİNİZ METİN GİBİ OYNAYIN. Biz geri kalanını zaten hallederiz.        





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...