Makale Yaz
erdemkaradeniz
Bu haberi yazdır
Şaka Mı Bu ?
 Kas
26
 2017

Taraftarımız bazen anlayamıyorum. Bizim taraftarımız nasıl olur da bu kadar haksız eleştiriler yapabilir. Tudor'un istifa etmesi gerektiğini söyleyen bir kitle var. Riekerink'i geçen sene gönderen taraftarımıza sesleniyorum ; Eğer Riekerink sezonun ortasında istifa etmeseydi sizce ligi gerçekten 4. sırada mı bitirirdik ? Sezonun ortasında hoca göndermek tam bir aptallıktır. Kaldı ki Tudor ne büyük bir yanlışlık yaptı da herkes düşman oldu. Tamam başakşehirden 4 fark yemek kabul edebileceğimiz bir şey değil ama 2 sezondur bir başarı yakalayamayan takımı baştan kurup şampiyonluğa oynatmak kolay bir iş midir ? Şimdi böyle söyleyince de şu cevapları alıyorum ; ''Şuanki kadroyu bana ver zaten ben de şampiyon yaparım hocayla ne alakası var , Tudor zaten hoca değil kadroyu kurdular Tudor'u da başına koydular '' diye.

Bu takımı kuran kişi Tudor'dur. Sağ bekte bir sürü vasat oyuncular takımımızın gündemindeyken Mariano gibi bir oyuncuyu takıma getirten Tudor'dur. Daha takımlarında bile forma giyemeyen saçma sapan oyuncular gündeme gelirken ne biliyim şuan aklıma pek gelmedi ama Chiriches buna örnektir böyle oyuncular gündeme gelirken Maicon gibi bir yıldızı takıma getirten Tudor'dur. Cuzi bir rakam harcanarak Feghouli ve Fernando gibi yıldızları bu takıma getiren adam Tudor'dur. Geçen sene vasat bir performans sergileyip taraftarımızın hedef tahtasında olan Tolga Ciğerci'yi takıma kazandıran kişi Tudor'dur. Diğer teknik direktörlerin yaptığının aksine takımın sistemini değiştirip koşan bir takım olmamızı sağlayan kişi Tudor'dur. Türkiye'de nerdeyse hiçbir hocanın yapamayacağı bir cesurlukla Selçuk İnan'ı yedeğe çekip kaptanlığı elinden alan kişi Tudor'dur !

Tudor hakkında eleştirilerim benim de var kabul. Şuanda da Galatasaray'a yakışacak bir hoca olmadığını düşünebiliriz. Ama şunu bilin ki Tudor burda olduğu sürece gereksiz transferler yapmayız. Bu adam kimin iyi oynayacağını kimin kötü oynayacağını biliyor ve formayı her zaman hakeden kişiye veriyor. Taktiksel olarak çok iyi değil evet. Ama unutmayın ki Tudor sadece 2 sezondur teknik direktörlük yapıyor. Biraz zaman verseniz ileride çok iyi bir teknik direktör olabilir. Tekrar söylüyorum bu adam başımızda olduğu sürece yapacağımız transferlerin çoğundan memnun kalırız buna kefilim. Sadece biraz zaman verin ve Tudor'un taraftarımızca da sevilmesine izin verin. Bu takım hala lider ve başında Tudor var. Haftaya beşiktaşa kaybetsek de Tudor kalmalı. Yanlış yapa yapa öğrenilir her şey ve bu adam kredisini o kadar iyi kullandı ki şuan yaptığı yanlışları telafi edebilecek durumda.

Bir diğer konu da oyuncularımıza yapılan eleştiriler. Belhanda'ya kötü oyuncu diyenin akıl sağlığından şüphe ederim. Gidin bir kez çıplak gözle Belhanda'yı izleyin. Savunma arkasına attığı toplar , sürekli koşarak takımın ileri çıkmasını sağlaması , ince bileklere sahip olması gibi çok iyi özellikleri var. Sneijder gibi topa vuramaz ama çok iyi şekilde araya paslar bırakır. Latovlevici'ye gösterilen tepki de bence yersiz. Yani şu seviyede zaten bunu yaparsan oyuncuyu kaybedersin. ''Bir taraftar oyuncusunu ıslıklamamalı'' terimine de karşıyım. Biz taraftarız , bizler takımımızın menfaatlerini düşündüğümüz için ona göre hareket ederiz ona göre de tepkimizi dile getiririz. Futbolcular bu oyunu taraftarı mutlu etmek için oynar bunu unutmayın. Fakat şunu demek isterim ki yani Latovlevici aman da aman bir kötü performans sergilemedi. Kabul ediyorum Linnes'den iyi değil ama yani ıslıklanacak kadar kötü oynamadı ben şahit olmadım. Hele geçen seneki Carole'den sonra şuan gözüme Philipp Lahm gibi geliyor. 

Hepimiz bir olalım kenetlenelim ve takımımıza bağlılığımızı gösterelim. Stadları dolduralım oyuncularımıza destek çıkalım. Bunları yapalım ki rahat bir şampiyonluk kaçınılmaz olsun. Eleştirilerimizi abartmadan hak edildiği derecede yapalım.

Hepinize Sevgiler... 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
 
Aralık (1)
 
Kasım (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...