Makale Yaz
emre34
Bu haberi yazdır
Sneijder
 Tem
11
 2017

Herkese selamlar,

Bugünkü yazımda sneijder ile ilgili yazmak istedim.

Görülen o ki Tudor sneijder’in takımda kalmasını istemiyor, yönetimimiz de yıllık 5-6 milyon Euroyu bulan maliyeti sebebiyle sneijder’i göndermeye sıcak bakıyor. Taraftar ikiye bölünmüş durumda gitsin artık miladı doldu diyenler de var kalsın diyenler de.

Aklımda kaldığı kadarıyla GS’daki sneijder’in geçmişinden bahsedelim. İlk transfer edildiği zaman 2012-2013 sezonunun ocak ayıydı drogbayla beraber ara transfer gündemini sarsmışlardı.  İlk oyuna girdiği maç bjk maçıydı 2-1 galiptik ezici bir oyun oynuyoduk sneijder yedekten oyuna girdi. Maçı bjk lılarla beraber izliyodum. Interde 6 ay ayağına top değmemişti ve ilk maçında ona ilk atılan topu taç çizgisinin yanında ayağının altından kaçırdı. Bjk lılar mal mal güldüler bu ne lan falan dediler. Siz görürsünüz lan dedim içimden. İlk sezonunda süper ligde 12 ve şampiyonlar liginde 4 olmak üzere 16 maç oynadı. 4 gol atıp 1 asist yaptı. Eze eze şampiyon olduk ama sneijder’in ilk sezonunda beklediğimiz verimi alamadık.  Bunda 6 ay top oynamamış olmasının etkisi vardı ama ben 10’dan hep memnundum.

İkinci sezonunda ise Mancini’nin gelişi ile GS kariyerinin en iyi futbolunu oynadı. 28 lig maçı 12 gol 7 asist, 7 şampiyonlar ligi maçı 2 gol 1 asist, 6 türkiye kupası maçı 3 gol 1 asist, toplamda 42 maç 17 gol 9 asist yaptı. Tam bir maestroydu. Efsane Juventus maçının golünü attı.

Prandelli’nin gönderildiği ve Hamzaoğlu’nun teknik direktörlüğe geldiği ve şampiyon olduğumuz sezon da takıma generallik etti. Fener maçında attığı 2 efsane gol ile kazanmamızın imkanı olmayan maçta arenada galibiyeti getirdi. Beşiktaş maçında 2. Golü attı. Hep büyük maçlarda sorumluluk alan insan oldu. 44 maç 14 gol 7 asist

Ertesi sezon(15/16) ise Hamzaoğlu’nun yetersiz antremanları ve takımdaki genel düşüş ve devamlı hoca değişiklikleri ile wesley de artık düşmeye başladı. Son haftalarda takımın başına altyapı hocamızın getirilişinde ön ayak oldu. 25 süper lig maçı oynadı 5 gol attı 7 asist yaptı. 6 şampiyonlar ligi maçında 1 asist yapabildi 6 türkiye kupası maçında da 2 asist daha yaptı. Toplamda 5 gol 10 asistle bitirdi.

Geçtiğimiz sezon (16/17) ise 32 yaşına basmış olan wesley de düşüşler başladı. Kucağına aldığı teknik direktör riekerink’in disiplinsiz bir teknik direktör oluşunu kullanarak kampa geç katıldı. İbiza’da barıyla uğraştı tatilde göbek yaptı. Emre çolak fotoğraf çekiminde göbeğine dokundu hatırlayın. Kankası tank gibi olmuş De jong’u takıma katılmasına da ön ayak oldu.

Geçen sezon tüm maçları takip ettim ve hayranlık duyduğum sneijder’i de dikkatle izledim, çünkü bruma hariç tüm takım duruyordu. Ben de doğal olarak sneijder’den tek başına birşeyler yapmasını bekledim. Şimdi diyecekler ki tüm takım kötüydü o yüzden sneijder napsın. Bu alfa acaip sinir oluyorum. Arkadaşım bir takımda 10 numara neden oynar yoktan pozisyon var etsin gol atsın maçı kazandırsın kilidi açsın diye 14. Haftaya kadar sneijder sorumluluk almadan futbol oynadı. Yaptığı asistlere bakın hepsi duran top.

Açın tüm maçları baştan aşağı izleyin. 14. Haftadaki Gaziantepspor maçına kadar sneijder form tutamadı. 12. Haftaya kadar 1 tane golü yok. Bu adam 10 numara değil mi arkadaş neden golü olmaz 12 hafta boyunca. Ligin kalitesi zaten belli. 12. Haftada attığı gol de zaten bursaspora frikikten. Akan oyunda golü yoktu sneijder’in ciddiyetsiz olduğu ve idman yapmadığı her halinden belliydi. Türkiye ligi için kendini çok fazla gördüğü ve bu yüzden yeteri kadar idman yapmadığı aşikardı, riekerink’i de kucağına alınca istediği gibi floryada at oynattı. Burası GS klübü ciddiyet ister. Hiçbir futbolcu takımdan büyük değildir.

GEÇEN YIL İLK 6 SIRADA YER ALAN TAKIMLARLA YAPTIĞIMIZ MAÇLARDA SNEİJDER’İN İSTATİSTİKİ SADECE 1 ASİST EVET 1 SADECE 1. O da 2-1 yenildiğimiz içerdeki başakşehir maçında sinan’a kestiği orta bu kadar. Nerede büyük maçların oyuncusu?  Geçen sene ligin kalitesi zaten yerlerdeydi, ligin vasat takımlarına karşı istatistik kasarak tabelada 15 asist yazıyo ama biz de maç seyrediyoruz enayi değiliz. Geçen yıl faydadan çok zarar verdi sneijder takıma ikili mücadeleye giremiyordu bile ayakta durmakta zorlandı çoğu zaman bunu kabul edin. İstatistiklere ve geçmişine bakıp kendinizi kandırmayın.

Takım iyi olursa Sneijder de iyi olurmuş. Mutlaka ki takımın performansı bireysel performansı yukarı çeker. Ama biz bir 10 numara oynatıyorsak ve 6 milyon Euro maliyeti varsa bu adamdan beklentilerim olur benim. Sneijder geçen yıl kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda arkasından koşarak gelen stopere yakalanarak pozisyonları hiç etti be kardeşim. 33 yaşına girdi idman performansı yerlerde sahada da bekleneni veremiyor.

Maçları dikkatle izlerseniz sneijder hep atak yönünün sol iç koridorunda çok nadir yer değiştiriyor. Topu sağ ayağına alıp 50 metre 20 metre mesafe fark etmeksizin bam güm kaleye vuruyor. Yılda 30 tane vuruyor 3 veya 4 tanesi giriyor geçen sene 3-4 de olmadı zaten 5 golü var. Ayrıca top sürmekten aciz bedeni ağır geliyor. Kaleciyle karşı karşıya topu süremiyor. Devamlı sol iç koridorunda bulunduğu için sağ kanadımız atıl kalıyor. Bunu yanında ikili mücadelelerde çok top kaybetti geçen yıl top saklama özelliğini de kaybetti. Son haftalarda kendisine yönelen eleştiriler sonucunda idman performansını artırdı ve daha iyi oynadı ama lig gitti kardeşim lig gitti.

Yerine alınan Belhanda’nın sneijder kadar oyun zekası yok belki ama 27 yaşında fransa liginde başarıyla oynamış bir oyuncu. Sneijder’den daha hızlı daha atik ve daha golcü ceza sahasına daha çok giriyor. Fiziksel olarak çok daha kuvvetli bire birde kolay adam geçebilme özelliğine sahip. Oyunu sneijder kadar iyi yönlendiremez belki ama gol olarak daha fazla katkı vereceğinden eminim Tudor’u çok beğenmesem de adamın tempolu oyununa daha uygun bir isim. Göze daha hoş gelen bir oyun stili var.

Bizim ergen taraftarlarımız da Belhanda’ya sosyal medyadan küfür yağdırmışlar adam hesabını kapatmış. Kardeşim sizin aklınızdan zorunuz mu var beyniniz yok mu sizin? Belhanda sanki Sneijder’in boğazına yapışmış da 10 numaral formayı almış. GS’ın futbolcusu artık Belhanda sizin haberiniz yok mu? Mal mısınız buraya daha kallavi küfürler de eklemek isterdim ama yayınlanmaz diye yazmıyorum. Sneijder GS’ın efsanelerinden bir olarak kalacak verdiği katkılar tabi ki unutulmayacak ama Belhanda’nın suçu ne adam daha sahaya çıkmadan küfür ediyorsunuz. Bu beyin fakirleri adamın ilk pas hatasında da maçta yuhlarlar ön yargıyla bakarlar adama. Bu kadar seviyorsanız sneijder’İ yönetimi protesto edin belhanda’nın suçu ne?

Bir de önce Semihle Selçuk gitsin tayfası var. Onlar da gitsin kimse kalsın demiyor. Takımın dinamizmini bozan, huzurunu kaçıran ve artık aldığı maaşın karşılığını veremeyenin GS’da işi olmasın ben bunu istiyorum. Bu sneijder de olsa aynı Selçuk da semih de kimse GS’dan büyük değildir. Tek istediğim iyi bir GS izlemek ve bu Sneijdersiz daha mümkün orası bence kesin.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...