Makale Yaz
emre34
Bu haberi yazdır
Önümüzdeki sezon ve soru işaretleri?
 Haz
23
 2017

Önceki yazılarımdan da görebilirsiniz ben Tudor’a ilk göreve geldiği maçtan itibaren güvenmeyen bir taraftarım. Kabul geçen seneki kadroyu kendi kurmamış olabilir ama kadromuz bahsedildiği kadar kalitesiz değildi bana göre. Takımın içerisinde sorunlar da bulunabilir ama bunları çözmek Tudor’un görevi değil de taraftarın görevi mi? Gerçek Teknik Direktörlük sınavını seneye verecek olan Tudor umarım geçer not alır.

Düşüncem o ki bu takımın içerisinde 2 tane büyük sorun var biri Selçuk İnan ikincisi de Sneijder. Bu iki adam kendini GS’ın ağaları sanıyorlar ve floryada kendi istedikleri gibi at oynatmaya çalışıyor bu dışarıdan bariz bir şekilde görünüyor. Antrenmanlardan şikayetçi bile olabiliyorlar. Tudor bu adamlarla mücadele etmek için kadro dışına almayı tercih etti ancak mağlup olunca hemen çark etti ve kadroya tekrar dahil etti. Sneijderi savunan ve çok seven taraftarlar olabilir. Bu sene 15 asist 5 gol yapmış, ilk 6 sıradaki takımlarla yaptığımız maçlarda sneijderin oyuna katkısı sadece 1 asist o da başakşehir maçı sinan’a kestiği duran top. Bunun haricinde diğer maçlarda istatistik kasarak taraftarın gözünü boyadı. Sene başında bariz göbekliydi ligin 15. Haftasındaki Alanya maçına kadar sahanın en kötülerindendi. Geçmişte yaptıklarına saygım var ama futbol bu, günlük düşünmek lazım. Sneijder yıllık 6 milyon € kazanan bir on numara ama kendi başına bir pozisyon yaratabilme yani yoktan var etme kabiliyetinden yoksun, topla hareketlilik hiç yok, dikine top sürmek falan hayal, kaleciyle karşı karşıya kaldıysa ve kaleye 20 metreden fazla mesafe varsa o mesafeyi beyimiz kat edemeden rakip stoperler bu adama yetişiyor ya bu nedir? Stoperden daha ağır bi futbolcu yani. Ceza sahasına canı isterse veya oradan geçerse giriyor, çünkü temposu çok düşük çabuk yoruluyor yürüyerek top oynuyor resmen. Bir 10 numara için gol sayısı çok az. Sneijder’in oyun zekasına ise hiç lafım yok attığı pasları kimse atmıyor bu takımda bile oynamadığı zaman kabız bir oyun ortaya çıkıyor. Sneijder’i verimli kullanabilmek için defans arkasına koşu özelliği olan kanat ve forvet oyuncuları ve Sneijderin arkasını toparlayabilecek 2 dinamik orta saha olmak zorunda, Selçuk bu tempoya sahip mi kesinlikle hayır.

Selçuk İnan’ın da yerli futbolcular üzerinde etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Kendisi güya kaptan ama Tudor’un Rıdvan Dilmen’in programında söylediklerine bakarsak çiftlik olmuş bir takımın kaptanı. Selçuk bu durumdan kendini hiç sorumlu tutmuyor mu merak ediyorum? Ayrıca oyuna katkısına baktığımız zaman ayağını her zaman topa sokmuyor korkuyor, çalımı yediği yerde kalıyor, temposu çok düşük, fizik gücü baya aşağıda, ofansa yaptığı katkı istatistik olarak fazla gibi görünse de penaltı ve frikik golleriyle 6 gol atmış sadece 3 asisti var bu sezon. Attığı pasların çoğunun oyuna bir katkısı yok, yanındaki duran adama pas veriyor. Ne bir koşu yoluna ara pası ne ters kanada uzun top hiçbir şey yok. Yapabildiği tek şey topu ayağına aldıktan sonra ligimizin kasap futbolcularından birini arkasını dönerek beklemek ve dokunulduğu anda kendini yere atıp faul almak. Tam bir seyir zevki katliamısın Selçuk. Ayrıca bu adamda alan kat etme diye bir şey sıfır, bir kere dikine top sürdüğünü görmedim, orta sahada melo’nun driblinglerini nası arıyorum anlatamam. Güya melo daha defansif Selçuk daha ofansif orta sahalar ama selçuğun dikine top sürme kabiliyeti hiç yok bu nası orta saha (8 numara). Ayrıca yıllık sabit ücreti 2.85 milyon € ayrıca 25.000 € maç başı alıyor.

Gazete haberlerinden görülen o ki önümüzdeki sene bu iki adam da takımın kadrosunda yer alacaklar. Güya kadroda revizyon yapılacaktı? Hani nerede revizyon? Asıl çıban başları hala kadrodalar.

Kadrodan gönderilenler; Hakan Balta (yaşı dolayısıyla performansı düştü belki ama yedek olarak durabilir takıma abilik edebilir efendi ve sorunsuz bir adam), Sabri Sarıoğlu (kapasitesi belli bir yere kadar olan ama GS’lılığından şüphe duymadığımız adam, Selçuk’la arasında sorun vardı kim haklı acaba kesin Sabridir). 19 maç 7 gol 5 asist Podolski (disiplin abidesi adam 2,6 bonservis parasına gitti) 30 maç 11 gol 6 asist bruma (sorunlu olmasına rağmen o daha bir çocuk. ehil bir Teknik adamın elinde geleceğin süperstarı olması çok muhtemel).

Kulağımı tırmalayan bir konu da Sneijder’in gönderileceği ve belhanda nın bu sebeple transfer edildiği. Ne kadar eleştirsem de Belhanda kesinlikle sneijder’in yerini dolduramaz daha dinamik daha tempolu ama ondaki futbol zekası belhanda’da yok. İkisi beraber oynayacaksa da Belhanda sol kanatta sneijder ortada oynar. Orta sahalarımızdan birisi de Selçuk olursa takım savunmasına çok zorluk yaşarız. Yine de şunu da belirtmem lazım Belhanda kanatta oynarsa, topa daha çok hakim olan bir takım oluruz. Bruma alıp gitmeye çalışan bir oyuncuydu sadece, belhanda ise topu ayağında tutabilen, futbol zekası burmadan daha yüksek ve etkili pasları olan bir oyuncu, takım oyununa pozitif katkısı Bruma’dan fazla olacaktır ama onun istatistiklerine ulaşamaz sanmıyorum.

Başka bir konu da Belhanda eğer 10 numara pozisyonu için alındıysa ve Sneijder giderse kanat oyuncularımız; Yasin, Sinan ve Rodriguez olacaklar. Bu adamlara güvenerek yola çıkılır mı?

Defans hattımız ise malum en sorunlu bölge Serdar Aziz hakkında şüphelerim vardı gelmeden önce sadece 5 maç oynayabildi daha sonra Osmanlıspor’un buz pistinde çok kötü düşerek sakatlandı. Devamlı sakatlık yaşayan bir oyuncu olduğu doğru ama o pozisyonda yaşadığı sakatlık tamamen şanssızlık, en sağlam adam öyle yere düşse sakatlanırdı. Oynadığı 5 maçta bana güven verdi diyebilirim (FB maçındaki hatası hariç). Oldukça sert ve kuvvetli bir stoper, hava toplarında da gayet iyi hamleli bir oyuncu. Maicon’un şu sıralar İstanbul uçağında olduğu söyleniyor ikisi birlikte defans göbeğini kesin toparlarlar. Yalnız Serdar yine sakatlanırsa patlarız. Semih Kaya tam bir hayal kırıklığı stoperde olması gereken hiçbir özelliği barındırmıyor. Boyu kısa, fiziği zayıf, ayağını sokup top alamıyor, çok kolay çalım yiyor, hava topu zamanlaması facia. Ahmet ise bana hiç güven vermedi çok bireysel hata yapıyor ayağı da çok kötü.

Beklerimizin durumunu da herkes biliyor 4 büyüklerin en kötü bekleri bizde. Buraya düşünülen isimlerden Clichy beni en heyecanlandıran transfer söylentisi, sol kanadı tamamen kapatır. Sağ bek için konuşulan Tete ve Juanfran isimleri var. Hollanda liginden transfer yapmak bana hep riskli gelmiştir. Ben olsam Juanfran’ı seçerdim.

En büyük problem orta saha bana göre. Eğer sneijder kalacaksa arkasını sağlam doldurmalıyız. Tudor %100 futbolda önde pres yapan bir takım istediğinden bahsetti. Bunun için gerekli olan güçlü bir ORTA SAHA ve müthiş FİZİK KONDİSYON. Fizik kondisyonu lig başladığında göreceğiz Tudor o kadar atıp tutuyor antrenman üstadıymış ayakları yapıyor. Orta sahada selçukla bu işi yapmak zor. Tranferde orta saha için adı geçen isimler; Vainqueur, Imbula ve Kucka. İzlediğim kadarıyla üçü de iyi futbolcular. Bana göre Selçuğu gönderip bu 3 ünden 2 tanesini mutlaka transfer etmeliyiz ki tempomuz artsın sneijder iş yapsın. Vainqueur defansif özellikleri ön planda olan bir 6 numara, dur durak bilmeden pres yapıyor, maç başına top çalma sayısı 4 top kesme sayısı 2,5 Kucka ise milan’da 30 küsür maç oynamış bir 8 numara hava toplarında ise çok iyi 1,86 boy var. İkisi yan yana müthiş tandem olurlar. Arabayı 60 beygirden 180 beygire çıkartırlar.

Son olarak Gomis transferi olursa içim çok rahat eder. Çünkü bitirici bir forvet Vagner Love’ın gol kralı olduğu yerde Gomis çok iş yapar. Şüphesiz kalecimiz: Muslera zaten başımızın tacı.

Bu ligde önemli olan şu kadro mühendisliğini iyi yapacaksın ve önde presli baskılı hücum futbolu oynayacaksın. Bunları yaparsan göğsündeki GS arması seni zaten farklı şampiyon yapar. Olay tamamen Tudor ve yönetimde iyi bir kadro kurulup güzel futbol izlettirirse taraftarlar olarak bizler de gerekli desteği veririz 52 bin kişi o stattan kimse puan alamaz.

İyi bayramlar





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...