Makale Yaz
sukru-melek
Bu haberi yazdır
8-0 ve Demirören
 Oca
30
 2012

Sevgili Galatasaray'lılar,

Şike, genel kurul derken futbolumuz üzerinde kara bulutlar dolaşmaya devam ediyor. Bu süreçte en acınası adam MAA ise, Demirören'in de aşağı kalır bir yanı yok. Tutarsızlık, dengesizlik liginin lideri. Şimdi de kimse Avrupa'ya gitmesin buyurmuş. Sen kimsin be? Kendin gitme. GS klasmanda gerekli yeri sağlarsa UEFA organizasyonlarına katılır. GS şikeci değil, tertemiz camia. Şikecilerle ortak hiçbir yanı olmaz. Demirören plan ve projelerini temiz  müesseseleri işe karıştırmadan Azizbahçelilerle birlikte yapmalıdır.

Bu yazıyı yazış nedenim, Demirören genel kurulda  yine 8-0 ı geveledi. Beni üzen, bu adam böyle konuşurken bizim centilmenlerden hiçbir yanıt  gelmemesi... Arkadaşlar, bu 8-0 olayını ben daha önce de yazmıştım. Ama genç kardeşlerim için o günü yeniden anımsatmayı görev biliyorum. Bu yazdıklarım,  TFF nin resmi sitesinden süper lig arşivine girerek 92-93 ün tüm maçlarını, puan cetveli ve averaj olayları tetkik edilerek rahatlıkla teyid edilebilir.

16 takımlı 92-93 sezonunun son haftasına  BJK ile aynı, 63  er puanla girilmiştir. Genel averaj geçerli olup, GS'ın  66-21 (45), BJK nın ise 65-22 (43) lük averajları vardır, yani GS lehine  "2" gollük bir averaj üstünlüğü mevcuttur . GS'nin rakibi Ankara'da Ankaragücü, Beşiktaş'ınki İstanbul'da Gençlerbirliği'dir.

Maçlar aynı dakikada başladı.  TV  yayını  yoktu. Herkes nefeslerini tutmuş radyoların başındaydı. Dakikalarda bir kusurum varsa affola.

İlk gol haberi Ankara'dan geliyor. Tekrar İstanbul'a dönülüyor, Ankara'dan tekrar gol haberi geliyor. Dk.lar 20 dolayında. Mikrofon  Ankara'da  iken bu kez ani İstanbul bağlantısı.. O da ne? BJK:O - G.Birliği 1 !!!  Daha 20. dk.lar oynanırken 5 e çıkan averaj farkı ve BJK için her şeyin bitişi...

Daha sonra devreler yanılmıyorsam İstanbul'da 2-1, Ankara'da 5-0 bitiyor, devre arası olduğunda artık iş bitmiş. Averaj farkı 6 ya çıkmıştır...

Sonrası  GS için tam bir şov...GS'nin önünde durmak ne mümkün!!

Futbol moral oyunu. O gün eğer ilk gol haberi Tanrı korusun İstanbul'dan gelseydi belki de çok farklı olaylar  yaşanacaktı.  O gün GS daha çok inanmıştı, elini çabuk tuttu, bir önceki yılın yıkımı ve  hüznüyle coştu...

O yıl A.gücü ligde kötü bir performans göstermiş, sezon boyu küme düşme sıkıntısı yaşamış, bu arada da BJK ya yine Ankara'da tam tamına 6-0 yenilmişti.

Ligin son maçı olan GS maçı geldiğinde Ankara Ekibi kümede kalmayı garantilemiş ve "rahatlamışlardı".

Canhıraş biçimde kümede kalma savaşı veren takıma BJK 6 tane atabiliyor da kümede kalmayı garantileyip rahatlamış takıma GS'nin 8 tane atmasında ne anormallik vardır? Üstelik ucu şampiyonluk olan bir maçta? BJK ayrıcalıklı mıdır? BJK öncelikli midir? BJK kimdir?

Maçın gollerini internette bulabilirsiniz. İzleyin kaleci Zalad ne yapsınmış!

Koskoca herifler utanmadan durup durup aynı şeyi zırvalıyorlar...

İşin aslı ve seyri budur. Beşiktaş  O gün G.Birliği'ni 3-1 yendi. GS, 1-0 kazansa yine şampiyondu sevgili dostlar. GS o gün bir sel gibiydi. Önünde kim dursa yıkar ve geçerdi. GS ‘lı oyuncuların damarlarında o gün BJK'lıların 1000 katı adrenalin fışkırıyordu. Önceki iki yılın haksızlıklarına karşı birikmiş müthiş bir  hırs ve enerji vardı. O  günkü 8-0 lık skor eğer yanılmıyorsam daha 60. dk. da elde edilmiş  ve gerek olmadığı için kalan süre "top çevirerek" geçirilmişti. Ama, gerekseydi 8 tane daha. atacak şevk ve güç vardı...

Sevgili genç kardeşlerim tarihte yaşanmış şanlı olayları ipsiz sapsız zibidilerden değil, yetkili ağızlardan, güvenilir kaynaklardan araştırın ki kafanız karışmasın.

GS tarihinde utanacak, sıkılacak hiçbir olay yoktur. Bundan adınız gibi emin olabilirsiniz.

Sevgi ve Saygılarımla.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Mart (1)
 
Ocak (1)
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...