Makale Yaz
sukru-melek
Bu haberi yazdır
Meydan şikecilere kalmamalı
 Şub
20
 2012

Sevgili Galatasaray'lılar,

Futbol gündemimiz baş döndüren bir hızla değişiyor. Bu yazı yayınlanırken belki de güncelliğini yitirmiş, bambaşka gündemlere yelken açmış olacağız.

Az önce  Demirören TFF Başkanlığına adaylığını açıkladı.  Kendisini  biliyorsunuz zaten,  UEFA'ya resti çekip, gerekirse yıllarca Avrupa defterini kapatmaktan söz eden bir BJK Başkanı.Bir sürü destekliyeni  var. Destekleyenlerin de hepsinin kendine göre de nedenleri var. Şöyle bir bakalım:

Fenerin tutumu belli değil, zaten onlar farkındalar içinde bulundukları çıkmaz sokağın. Beşiktaş'lılar Demirören'den kurtuldukları için mutlular ve destekliyorlar. Bursa'nın  yılların husumeti nedeniyle Demirören'e destek vermesi zaten mümkün değil. Trabzon desteklerse hiç şaşırmam. Demirören'in BJK yı kurtarırken Trabzon'u da kurtaracağını hesaplıyabilirler. Anadolu takımları da 1-2 istisna dışında Demirören'ci. Onların hesabı başka. Onlar Avrupa'ya zaten gitmiyorlar ki! Umurlarında mı UEFA yaptırımları. Fenerin çok gerekirse puanı silinsin ama sakın ola Bank Asya veya benzeri bir yere  gitmesin,  havuza zarar gelmesin, paracıklar gelmeye devam etsin. Yani Fener'i onaylasalar da onaylamasalar da, Fener'in etinden sütünden istifade gayet güzel. Bu nedenle Fener kalsın, GS, Ulusal Takım Avrupa'ya gitmiş gidememiş hiç umurlarında değil. Ne yazık ki hesaplar bu kadar sığ ve haince.

Şu an UEFA'ya rest çekmenin mantıklı bir nedeni var mı?  Şikecileri kurtarmak adına niçin böyle bir riske girilsin ki? UEFA kötü bir şey demiyor ki. Şikeye, namussuzluğa, ahlaksızlığa “0” tolerans diyor.   Bu sözün gocunacak bir tarafı var mı?

Dosyada 7-8 takımın adı var. Bu takımların mensuplarından ve taraftarlarından TFF başkanı olur mu? Örneğin disiplin kurulu BJK yı kusurlu bulursa Demirören BJK ya karşı 58 i işletebilecek mi? Bu iş tutukevine mahkumdan müdür tayin etmeye benziyor.

Demirören'in ilk açıklamalarında aslında hoşuma giden, aklıma yatan 1-2 konu yok da değil.  Etik ve disiplin kurullarına dokunmayacağını söylemesi iyi haber. Bu, bugüne kadar yapılan çalışmaların sil-baştan yapılmayacak oluşu ve ekstra zaman kaybı olmayacağının habercisi.  Şike karşıtı aklı başında insanları ikna edebilmesi için,  58. maddeyi orasını, burasını eğip bükmeden, sağa sola cilve yapmadan net şekilde uygulayacağını ve bir de genel kurulda sarfettiği “UEFA da kim oluyor, gerekirse 3 sene gitmeyiz” türündeki manasız laf ve görüşlerini terk ettiğini deklere etmesi  gerekiyor. Aksi halde  benim için MAA, ya da  Demirören olmuş hiç fark etmez. Biri Şikebahçe, öteki Şiketaş'lı.

Ayrıca Demirören başkanı olduğu Beşiktaş'tan kimilerine göre 100, kimilerine göre 150 milyon dolar alacaklı bir adam. Aklı alacaklarını nasıl tahsil edeceğinde olan bir adam şartlar gerektirdiğinde nasıl ceza verebilecek Beşiktaş'a?

GS'ımız ne yapmalıydı? Hemen makul düşünen ve gerçekleri görebilen kulüp başkanları ile bir toplantı yapıp, GS'lı veya dosya dışı bir takımdan güçlü bir isim saptayıp aday ilan etmeliydi.  Bursa, Ordu, Trabzon gibi en az 6-7 takım buna destek verecekti.. Seçime gidilir, kazanılırsa kazanılırdı. Resmi siteye bu görüşümü yazdım ama bilemem gören, duyan bir yetkili oldu mu…

GS'nın şike dosyası dışı kulüplerden düzgün bir adayı ortaya sürmemiş olmasının affedilir bir tarafı yoktur.

Demek ki TFF Başkanlığı yapabilecek kapasitede bir  adam yok GS camiasında…

Şimdi ise futbolumuzu şikeciler ve yandaşlarının yönetme olasılığı iyice arttı. MAA dan kurtulduğumuza bile sevinemiyorum..

Olayın bugüne kadarki gidişini içeren bir dosyanın UEFA'ya verilmek için hafta içi İnfantino ile yönetimimiz arasındaki randevu söylentisinin gerçek olmasını diliyorum. Buna da ispiyon da diyecek olsalar varsın desinler. Bu Türk Futbolu adına sorumluğun gereğidir. Ayrıca da ahlaksızlığa ortak olmaktan iyidir. Ama randevuyu  erteleyip, önce adayları dinleyip birini desteklemek ve seçim sonucunu beklemek daha uygun zamanlama olur diye düşünüyorum.

Esasen de fazla zaman kalmamıştır. GS'ımız yöneticileri, hukuk ve temiz futbol yanlıları Genel Kurul Üyeleri ve kulüp başkanları, mevcut adayları karşılarına alıp 58  ve UEFA ilişkileri ile ilgili görüşlerini sorgulayacak ve delegelerini ona göre yönlendireceklerdir.

Meydan şikecilere bırakılmamalıdır.

Saygı ve sevgilerimle..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Mart (1)
 
Ocak (1)
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...