Makale Yaz
sukru-melek
Bu haberi yazdır
TFF için bir reçete
 Şub
05
 2012

Sevgili  Galatasaray'lılar,

Dün harika bir gece yaşadık. Yenik duruma düşmemize rağmen büyük bir onur  mücadelesi veren futbolcularımız çok önemli ve anlamlı bir galibiyete imza attılar.

Son maçlardaki yaygın alışkanlık sürdü, militan Fenerli hakemlerimizden Bülent Yıldırım, elinden geldiğince çabaladı ama GS'ın 3 puanına engel olamadı. Sanırım 70 lerde Karcemaskas'ın Necatiye ceza alanında uyguladığı şiddete olayın burnunun dibinde duran yardımcısı ile birlikte es geçerken, 88 de de  sarı kartlı Danny'nin yine Necati'ye yaptığı sarı kartlık faulü görmezden geldi. Bu  şekilde Antep'in 93. dk.ya kadar puan alma ümidini canlı tuttu.

Baroş olmasa da ben varım diyen Necati benden şahsen iyi puan aldı. İleride yararlı oldu, bu güzel oyununu bir de golle taçlandırdı.

Melo ve Selçuk'ta bir kıpırdanma gözlendi ama yeterli bir düzeye çıkmayan bu kımıldayış bile takımın çehresini değiştirdi.

MAA nın kazıklarından ocak ayında haftada 3 maç dönemi şükür ki lider olarak ve büyük bir sakatlık yaşanmadan geride kaldı. Şimdi önümüzde daha rahat bir süreç var. Hava koşulları ve zemin olarak. Ben bu dönemde takımımızdan yükselişe geçiş gözliyeceğimizi sanıyorum.

Yanılmıyorsam 24 Martta İstanbul'da UEFA Genel kurulu var. Ama, ülkemiz ve futbolumuz bu çok önemli olayda ev sahibi bir federasyon yok ortada. MAA nın görev bilinci bu. Sırf şu toplantı bile onu istifadan alıkoyması gereken bir olaydı. Ne yani, ortada görevde kalmasını uygun gören, sözde de olsa güven beyan eden büyük bir çoğunluk futbol kamuoyu vardı. Fener'e ceza vermeye titreyen elleri yüzünden ülkemizi bu önemli günler arifesinde müşkül durumda bıraktı. Ona savcılığın ne zaman harekete geçeceğini merakla bekliyorum. O, görevini ihmal etti, ülkemizin yüzünü kızarttı. Fenerbahçe'si uğruna…

Bu ortamda aklı başında kimse bu federasyona talip olmaz. Talip olan da ya tetik olur, ya tetikçi.

Bence bu olayı görevdeki mevcut federasyon bitirmeli, 27 şubatta yepyeni  bir federasyon “0” dan başlamalı, bu pisliklere bulaşmadan çalışabilmelidir.  Futbolumuzun sağlıklı yürütülebilmesinin, 24 martta ev sahipliği yapacağımız genel kurulda sağlıklı temsilimizin reçetesi budur.

Şu an bildiğim kadarıyla etik Kurulun 2. raporu da hazırdır. 1 hafta içerisinde de savunmalar PFDK  ya ulaşacaktır. Elinde etik kurul raporu ve savunmalar bulunan PFDK 1 hafta içerisinde kararını veremez mi? 1 hafta da tahkim süreci…Bu federasyon bu dosyayı rahatlıkla kapatabilir ve TFF yi yeni yönetimine tertemiz devrebilir. Yeni kurullar da bu beladan arınmış olarak açtıkları tertemiz sayfada görevlerini daha rahat yapabilirler.

Bu önerimin ciddi olarak tartışılması ve değerlendirilmesi  çok önemlidir. Bu şike süreci ertelenir, kurulacak yeni TFF ye devretmeye kalkışılırsa, hem 24 mart tehlikeye girer, bir sabah kalkarız ki bu toplantı Türkiye'den alınmış; hem de geciken şike dosyası UEFA'dan  futbolumuza büyük bir ceza gelmesine yol açar.

Benden söylemesi.

Tüm dostlarıma saygı ve sevgiler…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Mart (1)
 
Ocak (1)
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...