Makale Yaz
sukru-melek
Bu haberi yazdır
Çığlıklar altında kabus gibi bir gece
 Oca
29
 2012

Sevgili Galatasaray'lılar,

Dün kabus gibi bir gece yaşadık ve sözde  seyircisiz, sinirleri laçka eden tiz çığlık ve küfürler altındaki maçı maalesef  kaybettik.

50. dk.da, sanırım o ana kadar rakibimizin hiçbir pozisyonunun olmamasının neden olduğu konsantrasyon eksikliği ve dalgınlık sonucu  güzel bir ver-kaç sonrası yenilen gol maçın tek golü ve skoru oldu.

Deplasmanda rakipten yenilen bir gol aslında abartılacak bir olay değildi. Eboue de olsa belki o gol yine yenecekti. Evet, Sabri yerinde değildi, hatalıydı belki ama, dünkü maçın yitirilmesinin tek  nedeni yenilen o bir tek gol değildi kesinlikle.

En büyük silahımız orta alanımızda Melo ve Selçuk İnan muazzam baskı yediler ve bu baskıyı kırıp oyun kuramadılar.  Emre ve Riera bir türlü etkili olamadı, kendilerinden beklenen performanstan uzak kaldılar. H.Balta da 1-2 maçtır bir durgunluk gözlemliyorum. Elmander de formsuz ve yalnız! Baroş'un bu alanda ne kadar etkili bir oyuncu olduğu dün yine belli oldu. Sercan ne yazık ki beklentilere cevap veremiyor.

Eboue'nin yokluğu da büyük bir sıkıntı yaratıyor. Hücumda tıkandığımız dünkü maçta onun sağ kanattan sürpriz çıkışları  G.Birliği maçı gibi bu maçta kurtuluşumuz olabilirdi belki. Maç boyu bir ileri, iki geri sağ kanadımızdan hücum anlamında hiç istifade edemedik. Sabri ne yazık ki halen de eski günlerinden çok uzaklarda.

Bundan böyle Afrika'dan oyuncu alınacağı zaman,  kontrat yıllarını içine alan süreçte Afrika Kupası olup olmadığına bakmak gerek. . Anımsayın önceki yıllarda da orta alanımızın beyni Saidou en kritik dönemde haftalarca gitmiş ve ne büyük sıkıntılar yaşamıştık Geretts'le…Şu an Afrika Kupasını izleyip oradan transfer yapmanın tam zamanı. 4 yıl daha Afrika Kupası yok!

Bakın ne sıkıntılar çekiyoruz, Eboue Afrika'da bir yerde oturuyor! Geldiğinde o müthiş formunu da kaybetmiş olacak oynamaya oynamaya. Hocası 11 de düşünmüyor bile. Çok mu değerli oyuncuları var, futboldan mı anlamıyor, orasını bilemem.

Ben dün ilk yarı bittiğinde hücumdaki tıkanıklık ve özellikle çalışmayan sağ kanat için Fatih Hoca'dan  tüm takımı daha 46.dk.da alt-üst etmek yerine G.Zan-Sabri değişikliği bekler, Ujfalusi'yi sağ kanada alıp sürpriz çıkışlarından istifade etmeyi düşünür, diğer değişiklikleri gidişata göre 60 dan sonraya planlardım. Bir de Melo'yu asla çıkarmazdım. Bence Melo yorgan-döşek hasta olmadıkça takımda 90 dk. oynar. Sarı kartı ve agressif hallerinden çekindi ise onu bilemem.

Kısaca transfer olayına girmem gerekirse, takıma “çok acil” santrfor gereklidir. Yarın Elmander de sakatlanabilir. Bu işin şakası yok.  Gyan dün gene gol attı Gana'da. Santrfor çok çok gerekli. Bu adamı gidip kaç para ise getirmek gerek. Parası 15 günde sırf forma satışlarından çıkar.

Forlan, Drogba, Ronaldinho… Yaşı 31 ve yukarısı adamlar transfer edilebilir ama onlara asla büyük bonservis ücretleri ödenmemelidir. Zira onun son sahibi olacaksınız ve satma olanağınız yok denecek kadar az. Örneğin 9 milyon bonservis ve yılda 5 milyona anlaştığınızı düşünün. Bir daha satamıyacağınıza göre 9 milyonu da yıllara bölün, 3 milyon eder. 3+5=8 milyon bu topçunun kulübe  yıllık maliyeti.. Biraz fazla değil mi?  Bir tek Ronaldinho'yu kenara ayırıyorum. O çok özel, vitrin bir adam. Parası da tıpkı Gyan gibi hemen çıkar. Düşünülebilir doğrusu…

Şike? Ona yer kalmadı. 3 günde bir maçtan başımız döndü. Onu da bir sonraki yazımıza bırakalım.…

Selam ve saygılar tüm kardeşlerime…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Mart (1)
 
Ocak (1)
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...