Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
Yasin Öztekin'in adamlığı
 Ara
12
 2016

Renkdaşlar üzülerek görüyorum ki içimizden bazıları hala Yasin’in ve Selçuk’un Antep maçındaki performanslarını eleştiriyor.

Futbol açısından haklı olabilirler. Selçuk bu sezon fizik olarak bir türlü toparlayamamış ve kafasını futbola veremiyor olabilir. Hatta kaptanlık vazifesini bile layıkıyla yerine getiremiyor olabilir.

Yasin tüm yeteneklerine ve yaşının getirdiği tecrübeye rağmen hala bencilce davranıp pozisyonları öldürüyor olabilir. Top rakipteyken geri koşma konusunda çok istekli olmayabilir.

Tüm bunlar bir yana cumartesi günü Beşiktaş – Bursa maçından sonra gerçekleşen terör saldırısında şu ana kadar 40’dan fazla şehidimiz 150’den fazla yaralımız var. Beyler bu şehit ve gazilerimizin büyük çoğunluğu polislerden oluşuyor ve bu sayının artmaması için orada kendi canlarını hiçe saydılar.

Bu acının tarifi yok. Silah arkadaşlarının parçalanmış bedenleri arasında hala halkı korumak için önlem almaya çalışan o polislerimizin görüntüleri gözümün önünden gitmiyor. Birbirlerine sarılıp çaresizce ağladıkları o an içimden o kahramanları tribüne çağırıp tek tek adlarını haykırmak, onlara sarılıp ağlamak geldi.  

Kaptan Selçuk o polis kardeşimizi tribüne götürürken içim acıdı. O polisin yerinde olmanın ne demek olduğunu bir an için bile hissetmek beni mahvetti. Hele Yasin’in golden sonra gidip polislere sarıldığı an…

Bazı zamanlar vardır nasıl futbolcu olduğunuzu değil nasıl adam olduğunuzu gösterirsiniz. Yasin Pazar gecesi tüm dünyaya nasıl adam olduğunu gösterdi. Futbolu bıraktıktan yıllar sonra bile Yasin’i büyük adam olarak hatırlayacağım ve oğluma Yasin’in adamlığını anlatacağım. Bazen tek bir hareket her şeyi anlatır. Yasin’in bu hareketi acımızın, çaresizliğimizin, minnetimizin resmiydi.

Taraftar olarak statta polisle pek anlaşamayız doğrudur. Hatta hiç unutmam yıllar önce 19 Mayıs stadında suçsuz yeter bir polisten yediğim copu hazmedenmiş kendisine kötü şeyler söylemişimdir. Son yaşanan terör eyleminden sonra polislerimizin o halini görmek inanın beni benden aldı. Beni suçsuz yere coplayan o polis de belki onların arasındaydı. Benim hakkım kendisine helaldir, yeter ki canı sağ olsun polis kardeşimin. Yeter ki onlarda haklarını bize helal etsinler.

Tüm şehitlerimiz mekânı cennet olsun…

 

  

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...