Makale Yaz
nihatgs
Bu haberi yazdır
Sağ beke Tolga Ciğerci!
 Ara
12
 2016

Merhaba Renkdaşlar,

Kötü giden takımımız kötü bir savunma ve takım oyunu seyrettirse de bize, 3 maçtır yüreğimiz ağzımızda 9 puan almayı başardık. Artık önümüzdeki 2 maçı da kazandıktan sonra yolumuzun biraz daha aydınlanacağını düşünmüyor değiliz.

Riekerink Bey iyi, güzel futbolcular da kendisini seviyor ama oyuna müdahale konusunda bazı problemleri olduğunu hepimiz görüyoruz, biliyoruz. Artık klasikleşmiş bişey, her maç ama her maç sağ bek değiştiriyoruz. 3 değişiklik hakkını millet ofansta değişimlerde kullanırken biz ilk önce sağ bekte kullanıyoruz. Bu maçta da yine hiç şaşırtmadı öyle oldu.

Bizim bu sağ bek probleminden çektiğimiz nedir? Buraya Eboue’den sonra bir derman bulamadık. Benim kısaca zor günlerden geçtiğimiz bugünlerde futbol konuşmaya çok da gerek olmadığından direk konuya girmek istiyorum.

Bizim sağ bekte arzumuz nedir? İleri geri koşan, stoperin kademesine giren, orada bir sertlik oluşturan, pas yüzdesi iyi olan, uzun boylu kapı gibi bir sağ bek. Mesela hayal ama Ivanovic. Eğer bunu gerçekleştirmemiz imkansızsa ve elimizdeki oyuncuların orada yeterli olmadığını görüyorsak bunu deneme vakti gelmiş demektir. De Jong orta sahada Melovari oyununu ortaya koymaya başladı. Savaşçı ve rakibi yıldıran bir oyuncu profiline dönüşmeye başladı. Madem orta saha bu şekilde kurulacak, elde atıl duran bir Tolga Ciğerci var, biz bu ciğeri neden sağ bekte kullanmayalım? Ki bu adam daha önce almanyada orta sahanın sağında da oynamış bir adam.

Bence hoca devre arasında sol stopere taş gibi bir adam transfer ettirsin, bir adet santrafor takıma yeterli gelir. Sağ bekte de devre arası boyunca taktiklerde tolga ciğerci kullanılsın, denensin.

Tolga Ciğerci sağa ne katkısı verir? Uzun boyu var, rakip ortalarda kafaya çıkar; pas yüzdesi yüksek, kanat organizasyonlarında destek verir; koşu mesafesi çok iyi, rakip kanat oyuncularının ciğerini soldurur, fiziği kuvvetli kanatta sertlik oluşturur; defansif sezileri iyi, stopere gayet iyi kademe yapar.

Bu yazımda değinmek istediğim tek konu bu. Zor günler geçirdiğimiz bu haftalarda daha da fazla konuşmaya gerek yok.

Bir de şu Yasin'i beğenmeyen adamlar sussun lütfen. Adamın istatistiklere baktığımızda çoğu kanat oyuncusundan daha iyi bir görünümde. İyi oynadığında sahada kalması gereken, kötü gününde hemen çıkarılması gereken bir adam sadece.

Umarım birlik beraberlik barış ve Galatasaray’ın hüküm sürdüğü bir 2017 yıl bizi bekler.

Sevgilerimle…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...