Makale Yaz
nihatgs
Bu haberi yazdır
Bize Bir Tokat Lazım Fakat Rakipten Değil
 Eyl
25
 2018

Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir zamandır yazmıyordum. Sanırım en son yazdığımda Tudor teknik direktördü. O kara günler geçti. Şimdi Fatih Terim hocamız var da, bu yıl kaybettiğimiz itibarımızı, hevesimizi, umutlarımızı geri kazanabildik.

Herkes kendisine göre futbolcu ve sistem analizi yapmış. Ben de bu konuda kısa bir şeyler yazmak istiyorum. Bence bu takımın kalitesi, arzusu ve futbolcu karakteri 2011-2013 yılları arasındaki takımdan aşağı seviyede. Her ne kadar tek tek bakıldığında iyi futbolculara sahip olduğumuzu düşünsek de metal problemler her zaman başımızı ağrıtıyor.

Futbolcular günündeyken bir anda rakibi beşlik yapabiliyoruz fakat futbolcuların canı istemiyorsa bir anda üçlük dörtlük olabiliyoruz. Bunun sebepleri de var tabi ki. En büyük sebep Fatih Terim’in çok doğru fakat bu kadro ile gerçekçi görünmeyen mantalitesi. Neydi bu mantalite?

-          GALATASARAY ÖNLEM ALMAZ, ÖNLEM ALDIRIR!!!

Sevgili hocam, artık futbol 8-10 yıl önceki gibi oynanmıyor maalesef. 8-10 yıl önce güçlü takım elindeki kaliteli futbolcuları bir orkestra gibi kullanıp rakiplerini alaşağı edebiliyordu. Fakat şimdi günümüzün futbolunda taktik disiplin, rakibin kilit oyuncularına önlem alma ve buna göre bir kadro/diziliş ortaya çıkarma önem kazandı.

Mesela bunun örneği olarak artık günümüzde bir çok küçük takımın adı sanı duyulmamış adamlarının büyük takımları yenebilmesini, Dnipro gibi takımların UEFAda final oynayabilmesini görebiliriz.

Artık Türkiye Liginde de hiçbir deplasman kolay değil, hiçbir rakip maça yenileceğiz kabulüyle çıkmıyor. Maçlarda dişe diş kora kor mücadele verilmeden maç kazanılamıyor.

Bu, Galatasaray Önlem Almaz, Önlem Aldırır sözü sayesinde (ki biri taktiksel hata) yenildiğimiz 3 maça bakalım:

Başakşehir – Galatasaray : 5-1. Maça rakibimizi küçümseyerek, hiçbir önlem almayarak tam bir gaz ve Tudor öngörüsüzlüğüyle 4-4-2 başladık ve o gün olanları hepimiz hatırlıyoruz. Pozisyonumuz bile yoktu neredeyse.

Trabzonspor-Galatasaray: 4-0. yine bir “Galatasaray Önlem Almaz, Önlem Aldırır” semptomu. Rakibin tehlikeli ayakları hakkında hiçbir ön bilgilendirme yapılmamış ki, maça Emre-Belhanda-Rodrigues-Eren-Sinan gibi 5 defansı olmayan adamla çıktık. Rakibin Nwakame, Yusuf, Rodallega gibi kaliteli ayaklarına hiçbir önlem alınması düşünülmedi ve sahadan mağlup ayrıldık.

Akhisar-Galatasaray: 3-0. Rotasyon olarak iyi, futbol mantığı olarak ise kötü bir kadro ile çıktığımız bir maç. Sinan olmuyordu. Hele deplasmanlarda kayboluyor. Bu adamda ısrar etmek yerine Donk’u orta sahaya koyup orta sahayı sertleştirsek, sağa Feghouli’yi koysak, bir de disiplin olarak futbolcuları iyice uyarsak da penaltıcımız kimse o atsa penaltıyı bu maç böyle olmazdı. Ha yine kaçabilirdi ama ihtimal daha düşük olurdu.

Mesela son maç özelinde biraz daha konuşmak gerekirse, şu Akhisar’ın attığı gol gibi 4-5 tane daha yediğimizi hatırlıyorum son 2 yılda. Yahu eğer bir rakip bize 3lü oyun ve verkaç yaparsa her maç biz çoban matı olur gibi gol mü yiyeceğiz? Bu nasıl bir mantıktır. Pes oynarken bile ben rakibin aldatıcı duvar olmalarına engel olmak için 1. Bölgede 2li pres yapıyorum. Kontratak değil bişey değil. Yerleşik atak düzeninde nasıl bir takım bize 3lü oyun yapar ve bizim futbolcular bunu izler aklım almıyor.

Bu maçta pek tabi Donk ve Eren oynatılabilir, Ndiaye forvet arkası, sağda feghouli olabilirdi. Haftaya kendi evimizde Erzurum maçında derin rostasyon mu ne zıkkım yapıyorsak, sol bekte ömer bayramı falan oynatarak bir şekilde galip gelirdik.

Başakşehir, Trabzonun puan kaybettiği, Pazartesi derbi olan haftada bu ciddiyetsizlik, bu rakibi küçük görme, bu “Galatasaray Önlem Almaz, Önlem Aldırır” belası bu takımla olmayacak şeydir maalesef. Bizim yok stopermiş yok forvetmiş transfermiş feryatlarından önce elimizdeki kadroyu rakibe saygı duyarak çıkarmamız gerekiyor sahaya.

Son bir parantez de Belhanda’ya. Yahu ben bu adamdan bıktım. Yaka silkeliyorum resmen. Gitsin de isterim. Ama bu adamın oyunda olmadığı maçlara bir bakalım. Yahu adam 20 maç oynamadıysa garanti 13-14ünü kazanamamışızdır kesin. İstatistiklere bakılmalı. Gerçekten bu adamdan ne kadar rahatsız olsam da garip bir şekilde bu adamın olmadığı maçlarda galibiyet yüzdemiz çok düşük. Galiba bu adama mecburuz =(

Herkese sevgiler, 2019 yılında tekrar şampiyon olmamız ve şampiyonlar ligi grubundan 12 puan ile çıkabilmemiz dileğiyle.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...