Makale Yaz
nihatgs
Bu haberi yazdır
2019-2020 KADROSUNA VE SEZONUNA GENEL BAKIŞ
 Eyl
06
 2019

Merhaba sevgili renktaşlar,

Uzun zamandır buraya yazmıyorum. Vakit azlığı ve üşengeçlik olabilir sebebi. Öncelikle selam olsun Falcao’su olan taraftarlara

Olaylı bir sezonu daha kupalarla geride bıraktık ve içimizdeki problemli oyunculardan arınmaya çalışarak geçirdiğimiz bir transfer sezonu oldu.

Tam içimizdeki arızalardan kurtulduk derken derin bir ohh çekiyorken TFF 19.05’te gözdağı verircesine açıkladığı cezalarla bütün keyfimizi baltaladı. MHK’yı tüm kurullarıyla birlikte kınıyor, onları olmayan vicdanlarına mahkum ediyorum. İnşallah onlara da bir gün bu adaletsizliklerinin bedelini ödedecek bir sistem veya yönetici gelir başa da içimiz rahatlar. Öncelikle bizim TFF’deki ve MHK’daki temsilimizi bu kadar güçsüz bırakan yöneticilerimize, iş adamlarımıza, siyasetçilerimize gerçekten teessüf ediyorum.

Tabi Galatasaray’lı başbakan Mesut Yılmaz’ın olduğu dönemdeki gibi bir Haluk Ulusoy misali temsil beklemiyorum ama ülkemizin genel durumu göz önüne alındığında karşındaki insanlar ne kadar modern insanlar olsa da çoğunlukla futbolda tüm nefretlerini ortaya koyuyorlar. Bizim de onlara anlayacağı dilden cevap verecek yöneticilere ihtiyacımız var fakat ne TFF’de ne de MHK’da bunları göremiyoruz.

Mevcut durumu değiştiremeyiz ama bir sonraki seçimlere kadar elimizden geleni ardımıza koymadan temsilimizi artırmamız gerekir.

Diğer taraftan ibra konusunda içimizdeki düşmanları mahkeme de yenilgiye uğratmış olsak da, o tedbir kararı mahkeme bitince kaldırılır (seçim istenir) veya ibrasızlık reddedilir (mustafa cengiz yönetimi aklanabilir) ancak şu an herşey bitmiş değil. İçimizdeki düşmanları da unutmadan yolumuza emin adımlarla devam etmemiz gerekiyor.

Bu yolumuzda bizim içimizden bağrımızdan kopmuş, bizim tüm duygularımızı birebir paylaşan Fatih Terim, Ümit Davala, Levent Özşahin ve Hasan Şaş gibi hasta Galatasaray’lı teknik adamlara sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Ancak onlar da hakkımızı ararken biraz daha oyunu kuralına göre oynayıp ceza almamak için gereken tüm ali cengiz oyunlarını uygulasalar hep beraber daha mutlu oluruz.

Öncelikle çok çalkantılı, psikolojik olarak yıpratıcı bir transfer sezonu sonrasında son 10 yılın en iyi Türk takımını kuran yöneticilerimize ve bu vizyondaki hocamıza çok çok teşekkür ediyorum. Abdürrahim Albayrak’ın insanların kalbinin içine işlemesi, Fatih Terim’in karizması ve başarıları olmasa bu kadronun kurulmasına imkan göremiyorum ben. Tabi Şükrü Hanedar’ın da henüz kaynağını anlamadığım ancak bitiricilikte Jardel’le yarışır katkılarını unutmayalım.

Fazla uzatmadan Transferlerimize geçip genel olarak yorumumu iletmek isterim.

Christian Luyindama

Standard Liege

5 milyon euro

Valentine Ozornwafor

Enyimba Aba

300 bin euro

Adem Büyük

Yeni Malatyaspor

Bedelsiz

Şener Özbayraklı

Fenerbahçe

Bedelsiz

Ryan Babel

Fulham

Bedelsiz

Okan Kocuk

Bursaspor

Bedelsiz

Jean Michael Seri

Fulham

1.5 milyon euro (Kiralık)

Emre Mor

Celta Vigo

600 bin euro (Kiralık)

Steven Nzonzi

Roma

500 bin euro (Kiralık)

Florin Andone

Brighton & Hove Albion

700 bin euro (Kiralık)

Radamel Falcao

Monaco

Bedelsiz

Taylan Antalyalı

BB Erzurumspor

Bedelsiz

Mario Lemina

Southampton

1 milyon euro (Kiralık)

 

Christian Luyindama: Bu yıl formsuz başlasa da böyle iri adamların sezonun 10. Haftasından sonra form tutacağını, bu sezon ruh ve sertlik olarak bize çok katkıları olacağına inancım tam. Ancak mantalitesini biraz daha düzeltip riskli oyundan uzaklaşması hepimizin faydasına olacaktır. Bu konuda Fatih hocamıza güvenim tam.

Valentine Ozornwafor: Bu yıl satınalma opsiyonlu kiralanan genç oyuncumuz eğer kendisini satın almazsa almeria, satışı yapılan marcao’nun yerini dolduracak bir kalitede olabileceğini düşünüyorum. Yaşına ve geldiği ülkede futbol eğitimine bakıldığında yere sağlam basan, risksiz oynayan bir yapısı olduğundan hoşuma gitmişti. İspanyada biraz daha sertliğini artırabilirse ve kalırsa seneye ilk 11 oynayabileceğine inanıyorum.

Adem Büyük: Bu adam geldiğinde küçümseyen çok taraftar ve arkadaşım oldu ama ben bu adamın rotasyonda çok faydalı olabileceğini ve isyankar oyun tarzıyla Fatih Terim’in çok seveceği bir tarzı olacağını biliyordum. Yüzümüzü kara çıkarmadı. Şimdiden sezonun en önemli golünü atmış olabilir. Kendisi biraz daha basit oynayıp enerjisini ve gücünü ceza sahası içinde kullanırsa daha faydalı olacaktır.

Şener Özbayraklı: Linnes’in zorunlu olarak sözleşmesinin dondurulması sonucu elimizde zorunlu olarak bulundurduğumuz ancak benim katkısının sınırlı olabileceğini düşündüğüm ziraat kupası rotasyon oyuncumuz. Kendisi fizik olarak gayet kuvvetli ve istekli ancak futbol fundemantal’lerini eksik almış bir futbolcumuz bence. Nerede pas vermesi nerede orta açması gerektiğini, ön direğe mi arka direği mi orta açması gerektiğini öğrenebilirse faydalı olabilecektir. Tabi, yaşı itibariyle biraaz zor.

Ryan Babel: Skora Falcao’dan sonra en yakın yeni transferimiz. Şansı da yerinde bu yıl. Oraya buraya çarpıp gol oluyor. Biraz daha presini artırabilirse, sol kanatta bu yıl skor olarak takıma çok olumlu katkıları olabileceğini düşünüyorum fakat yine de şu an Onyekuru özletiyor kendini.

Okan Kocuk: Nihayet düzgün eli ayağı olan bir yedek kalecimiz oldu. Kendisini çok fazla izleme şansı bulamadım ama çocukluktan Galatasaray’lı olması, saygılı, düzgün bir adam olması hepimizi mutlu etti.

Jean Michael Seri: Bizim ligde maalesef iş yapmayan futbolcu tipi. Bizim lig sert bir lig. Fulham neden kiraladı bu adamı? Championship’te adam yiyorlar. Oradaki futbol EPL’ye göre cidden çok sert. Seri orada yapamazdı. Bizim ligde de pek olmuyor işte. 175 cm altındaki adamlar bizim ligde tepe kalitede futbolcu olarak oynayamıyor. İstisnalar kaideyi bozmaz. Kısa boylu adam yaramıyor bizim lige. Yine de bence bu yıl rotasyonda iş yapacaktır. Arıza bir tipe benzemiyor.

Emre Mor: İşte size arıza tip. Yani Allah vergisi yetenekleri bu kadar üst düzey olup da bir insan bu kadar mı öğrenmeye kapalı olur?? Futbol hayatına çok doğru yerlerde başlayıp, ilerleyemeyen bir adam. Mehmet Demirkol da yazmıştı. BJK’lı Nkoudou da aynı tip futbolcu ama o adam geçebiliyor, Emre mor adama tosup düşüyor. Bilmiyorum, Fatih Hocam da deneyecek şansını. Olursa, kafası yıkanıp yeni bir adam haline getirilebilirse yeni hasan şaş’ımız olur. Onun verdiği katkıları alırız yani. Yoksa seneye geri döner.

Steven Nzonzi: Adam kalite bir kere. Muvazzaf Fransa Ortasahası. Fernando’nun yerine temmuzda arkadaşlarla Whatsapp’ta konuşurken istediğim adamdı. Tabi o zaman Nzonzi gibi adam diyordum. Kendisinin gelebileceğine pek inanmıyordum. Ancak şimdi bizimle birlikte, çok iyi maliyetlerle kadroya girdi ve bu sezon kilit oyuncularımızdan biri olacağına inancım tam.

Florin Andone: Ben böyle 6 patlar fizikli, presli, oyun planına sadık ancak tekniği zayıf adamların Fatih Hoca’nın oyun planında çok iyi işler yaptığını daha önce de gördüm. Böyle askerler de gerekli takımımıza. Andone tam bir asker ve takımın ihtiyacı olan sertliği ve presi bize sağlayacaktır.

Taylan Antalyalı: Tamamen 2020/2021 sezonuna düşünülen bir transfer diye görüyorum. Ziraat Türkiye kupası maçlarında Selçuk ve Donk’un müstakbel eşlikçisi. Ben faydalı olacağını düşünüyorum, umuyorum. Bu kadar yıldızdan birşeyler kapar umarım.

Mario Lemina: Bu adam çok kırık çok arıza çok kalite bir adam. Önceki kullandığım 2 sıfat kötü manada değildi. Fatih Terim’in tam aradığı tip. Belhanda’nın kırmızı gördüğü maçlarda oraya geçer, yoksa 6 numarayı yedekler, sağ beke koy oradan yardırır, enteresan çalımlar atar, ayağında fazla top tutup topu kaptırdığında saç baş yoldurur ama genel olarak tam ihtiyacımız olan ortasaha sertliğine katkıda bulunacak adamdır bence.

Radamel Falcao: Kendisinin gelebileceğine son 2-3 haftaya kadar az inandığım ama yoruma kapalı DÜNYA YILDIZI. Daha gelir gelmez formasını aldım. EL TIGRE yazdırdım forma arkasına. Arkadaşlar golün her türlüsünü atan bu adamı bence anlatmak ona saygısızlık olur. Bu sezon mutlu bir Falcao bu iştahıyla bize en az 20 gol getirir.

Arkadaşlar, son olarak lütfen ama lütfen lisanslı ürünlerimize rağbet edelim, forma olur, kalem olur, sırt çantası olur, boxer olur. Ne ihtiyacımız varsa bütçemiz elverdiğince lisanslı ürünlerimizle karşılamaya çalışalım.

Umarım Profesyonel Kötülüğün hakettiğini bulduğu, sevgili hocamızın hep mutlu taraftarımızın gururlu olduğu bir sezon olur. Şampiyonlar liginde beklentim 2. Tur.

Sağlıcakla kalınız efendim.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...