Makale Yaz
kutlugs43
Bu haberi yazdır
4-4-2 ' ye dönüş...
 Haz
30
 2016

Artık risk alınacaksa alınmalı bunun için bu yıldan daha elverişli bir yıl olamaz. Malum Teknik Direktör meselesi eğri ya da doğru çözüldü ki bence çok da yanlış bir karar olmadı tabi radikal kararlar alınacaksa. Nedir bu radikal kararlar?

1)      1) Gençlere öncelik verilecek mi ? Evet en önemli adım bu. Bunun için 30 yaş üstü oyuncuları özellikle para edecek oyuncuları gözden çıkarmalı. Sneijder, Podolski, Chedjou hatta satılabilirse Selçuk. Sadece Hakan Balta ve Muslera takım kaptanları olarak takımda tutulmalı. Gençlere yer açılmalı. Koray, Sinan, Telles, Bruma hatta Ontivero gelecekleri olan oyuncular eğer aç bir takım oluşturmak istiyorsak bu adım mutlaka atılmalı.

2)      2) 4-4-2 sistemine dönüş. Evet sanırım bu sistemi dile getirince tüm renkdaşlarımın aklına en iyi olduğumuz dönemlerde bu sistemle oynadığımız aklına gelmiştir. Hakan Şükür-Arif Erdem, Necati Ateş-Elmander hatta bir nebze Drogba-Burak Yılmaz. Drogba_Burak Yılmaz ikilisinin diğerlerine nazaran biraz daha alt seviyede kalmasının nedeni ise kesinlikle Sneijder in varlığı. Evet Sneijder geldiğinden beri o pres yapan ileride baskı kuran takımımız yok oldu. Eğer biz bu adımı atma adına Sneijder i satmazsak hem ondan gelecek nakit paradan mahrum kalacağız hem de onun kendisini bu takımdan üstün gördüğü emareleri izlemeye devam edeceğiz. Burası dingonun ahırı değil her giden hocanın arkasından konuşan her oyundan çıktığında trip atan oyuncuya yol verilmeli hele ki para ediyorken hele ki sistemimizi bozuyorken. Ondan gelen parayla iyi bir pivot santrafor alınmalı. Aklıma ilk gelenler Guardiola’nın sistemine uymayacağı için satılacağını düşündüğüm Wilfred Bony,  Edin Dzeko, Llorente, Eren Derdiyok hatta bu isimlere gücümüz yetmezse Kweuke ismi de alınabilir. Kweuke nin takas yoluyla alınabileceği de düşünülürse elimizde oyunculardan kurtulma adına da bir yol olabilir. Rodallega nın alındığı düşünülürse buna zaten Sinan diye bir oyuncumuzun varlığı da eklenirse 4-4-2 için forvet hattımızın çok iyi olacağı kanısındayım. Son olarak orta saha için iki tarafı da oynayabilen 2 oyuncu transfer edilirse kadromuzun gayet iyi olacağı aşikar. Aklıma ilk gelenler Obi Mikel, Gary Medel. Bunları almak için Sneijder ve Podolski nin satılması şart. Sağ bek için de Caceres mutlaka alınmalı bonservisi elinde. Çok hırslı ve teknik bir oyuncu.  

Evet eğer bu adımlar atılırsa aşağıdaki gibi genç, dinamik ve ileride basan bir takım oluşturmamak içten bile değil.

                                Muslera

Caceres          Serdar            Koray          Carole

Linens          Obi Mikel     Gery Medel       Gaston Ramirez(Telles)

                      Sinan              Wilfred Bony

Yekdekler  Kaleci    :   Ali Şaşal

Defans  : Koray Altınay(bonservis elinde), Hakan Balta, Ryan Donk, Semih, Olcan

Orta Saha : Satılmazsa Selçuk, Bruma, Orkan, İbrahim Demirbağ(altyapı), Birhan Vatansever(altyapı)

Forvet : Rodallega, Emre Güral, Deniz Kaddah(Bonservis elinde)





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...