Makale Yaz
kutlugs43
Bu haberi yazdır
Bı(u)rak Gitsin
 Kas
04
 2015

Bu maçın analizini yaparken çok kişinin görmek istemediği ya da görmemek için çaba gösterdiği bir konuya daha önce de birkaç kez değindiğim gibi değinmek istiyorum. Başlıktan anlaşılacağı gibi takımımızda çok büyük bir sorun olan hatta o kadar büyük ki varsa başka sorunlar onları görmemi engelleyecek kadar artık sabrımı taşıran bir oyuncudan yani Burak Yılmaz’dan bahsedeceğim. Birkaç haftadır takım iyi oynuyor diyenler Umut’un oynadığının farkındalar mıydı acaba takımda ? Tabi bu Umut’un yeterli olduğunu göstermez ama Burak’ın takım oyununu ne kadar bozduğunu gösterir. Bunu daha önce de yazmıştım. Burak bu takıma katıldığından beri bizim o pres yapan ve mücadele yapan takım oyunu tamamen ortadan kalktı. Bir de herkes ona oynamaya çalışınca bütün pas organizasyonları durdu. Dünkü maçta da bu vardı hava topu geliyor ya Benficalı oyuncular alıyor ya da Burak efendi faul yapıyor. Yerden top geliyor top birkaç saniye ileride dursa takım rahatlayacak ama duvara çarpar gibi her top geri dönüyor çünkü sadece önüne top beklemekten başka bir amacı bulunmayan ayağında top tutmayı beceremeyen top kontrolü sıfır olan bir santraforumuz var ileride. Yani bu anlamda hücuma çıkmamız imkansızdı dediğim gibi ileride orta saha ve defans  oyuncularımızı rahatlatacak oyun tarzında bir santraforumuz yok çünkü.  Yahu hücum anlamında hiçbir faydan yok pres te mi yapmazsın be arkadaş. En azından defans anlamında takıma biraz faydan olsa. Bilmiyorum bazen diyorum ben mi abartıyorum ama her izlediğim maç bir kez daha Burak ile ilgili düşüncelerimi pekiştiriyor.

Peki bundan sonra ne olacak? Bizler beğenelim beğenmeyelim bu takımın şu an ki faydalı santraforu Umut. Çünkü hava toplarında faul yapmıyor defansı pres ve ikili mücadeleleriyle yıpratıyor ve pozisyona mutlaka giriyor sürekli arayışta. Bu söylediklerimin hiçbiri tam olarak yok ama hepsinden biraz var. Bu değil ki yeterli ama en azından ilk yarıyı bitirinceye kadar Umut oynamalı son haftalarda orta saha oyuncuları bir adım daha iyi oynamaya başladıysa bunda İleride pres özelliği ile onları rahatlatan Umut’unda etkisi var. Peki ilk yarı bitince ne yapmalı? Mutlaka santrafor alınmalı. Geçenlerde EDER ile ilgili bir haber çıktı. Faydalı bir transfer olabilir ama maliyetli o olmazsa Kweuke alınabilir diye düşünüyorum fizikli pres yapan ve her hava topunu alabilen faydalı bir takım oyuncusu. Bize çok fazla iç saha maçı kazandırır. Deplasmanlarda Sinan Gümüş oynatılabilir.

Bir de orta saha dün Bilal çok zayıftı. Bilal küçük takımlara karşı oynadığımızda top ayağımızda olduğu zaman çok faydalı oynuyor fakat topla oynamayı sevdiği için Benfica  gibi bizden daha iyi top yapabilen takımlara karşı etkisiz kalıyor. Orta sahaya DONK alınırsa bütün problemlerimiz çözülür. Takas artı para yöntemiyle fazla para çıkışı olmadan yapılabilir bu transfer. Hem de birkaç pozisyonda oynayabilmesi özelliği ile tam bir joker olur.

Bu maç ile bir üst tura çıkma şansımız kalmadı boşa fazla beklentiye girilmemeli UEFA şansımız da elimizden gitmesin diye bakmalıyız bence artık. Dediğim transferler yapılırsa takımın bir üst seviyeye çıkacağını düşünüyorum çünkü ileride top tutabilen bir santrafor orta saha oyuncularımızı daha üst seviyeye çıkarır. Buna mali gücümüz yetmezse Burak satılabilir zaten 29 yaşında bu yıldan sonra para kazandırmaz kulübe. Bu kaynak ile hem santrafor hem de orta saha takviyesi yapılabilir. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...