Makale Yaz
buaskbaska
Bu haberi yazdır
Yasin Galatasaray'ın oyuncusu değil!
 Eyl
17
 2015

Değerli renktaşlar ;

Sakin olun, başlığı okuyup peşin hüküm vermeyin; derin bir nefes alın ve iyice okuyun.

Normalde bu kadar sık yazan biri değilim ayda 1 defa yazarak siz değerli arkadaşların vaktini gereksiz çalmamaya özen gösteriyorum, zira hepimizin en iyi bildiği konulardan biri futbol. 

Geçen sezon son haftalarda Sneijder ve Yasin uyumu bize 3 kupayı getirmiş, Yasin etkili futbolu ile göz doldurmuştu. Yasin'in dinamizmi ve Alman altyapısı onu alternatifsiz kadroda Galatasaray'ın en önemli 2 silahından biri yapsa da Hamza Hoca inatla oynatmıyor. Yasin Galatasaray'ın mevcut kadrosunda Sneijder'den sonra ismi yazılacak ilk kişidir,Muslera bile yedek bırakılabilir ama Yasin asla! 

Fakat başlığı neden attığımı merak ediyorsunuz öyle değil mi ?

Bana göre Galatasaray gibi Şampiyonlar Ligine demir atmış köklü bir kulübün tek alternatifi Yasin olmamalı. Yasin kendisinden bir gömlek yukarıda bir kanat oyuncusu ile forma yarışına girecek alternatif oyuncu olmalıdır, fakat tekrar ediyorum mevcut kadro ile düşünürsek en etkili ikinci silahtır ki bu da Galatasaray'ın kadrosunun ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor.

Bugün Türkiye'nin sözde en formda stoperi olarak gösterilen Hakan Balta sanırım ülke futbolunun ve milli takımının durumunu özetliyor. Yine Hakan için Yasin'e söylediklerimizi tekrarlıyabiliriz: Hakan Balta şu an defansta en güven veren isim konumunda fakat bana göre oyun anlayışı ve dinamizmi onu sadece iyi bir alternatif yapar. Chedjou'nun yanına alınacak iyi bir stoperin çok iyi alternatifi olur.

Takımlar 25-28 kişilik kadrolarını kurarken mutlak suretle her bölgede en az 2 alternatif bulundurmaya özen gösterirler ama söz konusu Galatasaray olunca elde ki tek kanat oyuncusunun Yasin olması onunda yedek kalması kimseyi şaşırtmamalı.

Galatasaray gibi Avrupa'da başarı hedefinde ki büyük kulüplerin yedek kulübeleri Hakan Balta ve Yasin gibi üst düzey alternatif oyuncular ile dolu olmalıdır. Rakiplerinizin kurşunlandığı bir sezonda son 7-10 maç bu oyunculardan aldığınız üst düzey verimle şampiyon olabilirsiniz fakat uzun vadede başarılı olmak pek mümkün olmaz. Keza Sabri (Ki kendisi Atletico Madrid'li Gabi kadar kazanıyormuş, Allah bereket versin) bile iyi bir sağ bekin arkasında alternatif olarak düşünülseydi bu kadar tepki çekmezdi.

Benim şahsi fikrim Yasin Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynayamaz (Ne Volkan'ı ne Töre'yi ne Olcay'ı kesemez) Burak ise bana göre ilk 5 içinde hiç bir ligte ilk 5'e girmiş takımda oynayamaz. Semih Kaya ise en fazla Genoa, Sampdoria ve ya Villereal gibi takımlarda oynayabilir. 

Galatasaray yedek kulübesi Semih,Hakan Balta,Burak ve Yasin gibi sonuca etki edebilecek oyunculardan kurulu olmalı sahada ise bu oyunculardan bir iki gömlek yukarıda oyuncular olmalıdır. Bugün rakibimiz Fenerbahçe'nin hangi oyuncusu sakatlansa en azından kağıt üstünde yeri dolmaz ? 

Bir kaç gün içerisinde iki farklı yazı ile zamanınızı çaldığım için özür dilerim umarım Yasin ile alakalı fikirlerimi doğru aktarabilmişimdir. Kendisinin olağanüstü gayretini takdir ediyor ve mevcut kadroda yedek kalmasını saçma buluyorum fakat hayalimdeki Galatasaray kadrosunda Yasin mükemmel bir kulübe oyuncusu

 

 

Saygılarımla.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...