Makale Yaz
kemal-dogan
Bu haberi yazdır
4-2-3-1 ve Burak Yılmaz Çıkmazı
 Tem
06
 2015

Hamza Hocanın kafasındaki 4-2-3-1 sistemi CL takımlarının tamamının oynadığı ve çok başarılı bir sistem. Bu sistemde ısrar etmek takıma uzun vadede bir şablon kazandıracaktır. Peki şu ana kadar izlediğimiz transfer politikası bu sistemi ne kadar destekliyor.

Podolski çok iyi bir transfer ve sol açık sorunumuzu çözecektir. Uzun süredir düzenli oynamıyor ama Sneijder de geldiğinde aynı durumdaydı. Bu seviyedeki adamları bizim ligimize zaten iyi durumdayken getiremiyoruz. Ben Podolski’nin kısa zamanda eski formuna yaklaşacağını düşünüyorum. Ama sağ kanat sorumuz hala çözülmedi. Sağ kanada da CL seviyesinde bir oyuncu şart.

Ben bek transferlerine çok para harcama lüksümüz olduğunu düşünmüyorum, o yüzden Fransa’dan yapılan sol bek transferine olumlu bakıyorum. Zaten Telles o kadar kötü ki kim gelse daha iyi olur. Sağ bekte ise Sabri’ye daha defansif ve uzun boylu bir alternatif şart.

Defansın ortasında Semih ve Chedjou düşünülüyor ve yedek bir oyuncu transfer edilecek deniyor. Bence alınması gereken isim Semih veya Chedjou’dan biri kulübeye gönderecek kalitede olmalı. Semih’in sakatlık sorunları kronikleşmeye başladı, Chedjou ise bence Dany seviyesinde bir isim. CL için bize daha iyisi lazım.

Melo giderse Hamza Hocanın aksine mutlaka bir transfer lazım diye düşünüyorum. Ama o seviyedeki oyuncular çok pahalı, en mantıklısı en az bir iki sene daha Melo ile devam etmek.

Gelelim forvete, 4-2-3-1 sisteminin en önemli oyuncu uçtaki forvet. Bu sistemde forvete çok fazla yük biniyor. Çünkü bu oyuncunun hem top tutması hem bitirici olması hem de kanatlardan ve göbekten yapılan bindirmelere duvar pası yapabilmesi lazım. Yönetimin ve Hocanın açıklamalarında anlaşılan Burak ve Umut’un yanına bir forvet daha alınacağı ama bu oyuncunun Burak’ın yedeği seviyesinde olacağı ve Burak gibi defansın arkasına sarkabilen hızlı bir oyuncu olacağı. İşte bu noktada mantığımın ve futbol bilgimin kabul etmediği bazı şeyler var. Burak defansın arkasına iyi koşular yapabilen bir oyuncu  ama bu sistemin oyuncusu olmadığı da çok açık. Eğer tek forvet oynayacaksak Burak CL’de bu işi yapabilecek seviyede değil. Sneijder olduğu sürece çift forvette oynamayacağımıza göre CL maceramız geçen seneden çok farklı olmayacak gibi. Türkiye Liginde ise Burak’ın sürekli defansın arkasına kaçması kapanan savunmalara karşı işimizi çok zorlaştırıyor. Oyunu bir türlü rakip kaleye yıkamıyoruz. Düştüğü saçma ofsaytlar da cabası.    

Hamza Hoca Burak’ı gözünde fazla büyütüyor. Niasse bile gelse Burak yedek kalabilir. Hele Fener RVP’yi alırsa Burak daha çok göze batmaya başlar. Bizim en azından Huntelaar kalitesinde bir forvet almamız şart. Aksi halde her CL maçından sonra Hamza Hocanın özürlerini dinleriz.   





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...