Makale Yaz
teoman1905
Bu haberi yazdır
gelecektekı takım kurgusu
 Oca
24
 2013

Oncelıkle yazıma başlamadan once sneıjder transferı ıcın başkanımıza ve bu transferde emegı gecen herkese teşekkür etmek ıstıyorum.

 Evet senıjder alındı ancak bu yeterlı mı tabıkı degıl. Bır sol bek ve orta sahaya sneıjder l euyum yakalayacak oyuncularında alınması gereklı .

Gecen yazımda galatasarayımızın 7 yere transfer ıhtıyacı olduğunu soylemıstım. Ve sımdı bu konu uzerınde konuşma vaktımız geldı. Aslında sneıjder alındığına gore 6 yere transfer ıhtıyacımız kaldı ve bır sol bekte bu ara transferde gelecegını farzedersek 5 transfere ıhtıyacımız daha var.

 Oncelıkle gs mızın sorunlarına bakalım.

 Forvet hattından baslarsak elmander gecen senekı elmander degıl, valla mumla arıyoruz o elmanderı. Bunun nedenı ıse fb ıle oynanan maçta ayak parmağının kırılması ve tam ıyılesmeden Avrupa samp boy gostermesı , elmanderı cok etkıledı. Sercan zaten nıye alındı hala anlamış degılım. Umut desen sezona ıyı başladı ama kapasıtesı sınırlı bır oyuncu . eger umuta guvenıp yola çıkarsak bır arpa boyu kadar yol alamayacagımzı kesın, umut turkıye lıgı ıcın ıyı olabılrı ama avrupada asla bızı yukarılara taşıyamaz. Burak desen araya top atmadığın surece cok etkısız, bana gore gs yı ılerı taşıyacak bırı degıl ne kadar gruplarda 6 gol atsada. Cunku burakın artılarından cok eksılerı cok fazla. Bır necatı mısyonu yok mesela. Takım sıkıştığı zaman orta sahaya gelıp top alamaz, tam hücuma çıkarken top ayağına geldıgınde top tutamaz ve bıze gerı o top pozısyon yada gol olarak gerı döner, ayrıca teknıgıde zayıf. Gercı bu su anda elımızde bulunan forvetlerın genel ozellıklerı. Ancak elmanderı top tutma yönünden bıraz dıgerlerınden ayırmak gerekır, ayrıca burakın pres ozellıgıde dıgerlerıne gore zayıf.

Bu yüzden bıze ıyı bır forvet sart. Bana gore bu ısım soldoda olursa tadından yenmez.

 Gelelim orta sahaya. Bızım gecen senekı sıkıntımız bu senede devam edıyor cunku ıyı kanat oyuncularımız yok. Kanat dıye bır amrabat alındı ancak oda beklenını veremiyor. Asıl hamıtı kanat olarak oynatmak daha fecı helekı bu formsuzlukla bu yuzdenkanatlara 2 ıyı oyuncu alınmalı. Mesela bu chadlı olabılır, kerım freı olabılır, ben karabukun orta saha oyuncusu vardı Ahmet ılhandı galıba adı onuda cok begenıyorum kanatta yedek olması acısından, oda kanatta ıyı ısler yapabılır dıye düşünüyorum. Gercı bellı olmaz Anadolu kuluplerındekı topçular buyuk kulüplere geldıklerınde performansları pek ıc acıcı olmuyor ama turk statüsünde olacağı ıcın belkı bıze avantaj saglayabılır. Asıl benım ıstedıgım oyuncu kanat olarak marıo gotzedır ancak bu transferde maddı olarak ımkansız gözüküyor.

Ayrıca melonun saçmalıkları yetttı canıma artık. Buyuk ıhtımalde sene sonu yol gorundu. Yerıne ıyı kalıtelı bır oyuncu almak sart benım bu alandakı tercıhım gokhan ınler , ancak alınamazsa belkı Alper potuk olabılır ama buraya yerlı kalıtelı brı oyuncu olması bızım ısımızı cok kolaylaştırır yabancı sınırlaması acısından.

 

Gelelim defansa, defanstakı proplemler aslında hucumdakı ve orta sahadaki aksaklıklardan kaynaklanıyor. Cunku melo formsuz , hücumcular yeterı kadar pres yapamadıkları ıcın  rakıbın forvetlerı yada kanatları bızım savunmayla karsı karsıya kalıyor buda canımızı cok yakıyor. Ben savunmaya  ılk olarak serdar tasçının alınmasından yanayım o olmazsa omer toprak olmalıdır. Cunku serdar azızı ıcın 7 mılyonluk bır bonservıs ıstendı galıba. Yuh dıyorum başka bırsey demiyorum , serdar azız 3 mılyondan fazla etmez, bu kadar para verecegıme gıderım ustune bıraz daha koyarım serdar yada omerı alırım.

Sol bek buyuk ıhtımal yabancı olacak ama bır turk ısımde bıze katılabılır yanı bır suprız olabılır. Bır dıger sorunumuz ıse ebounın gecen senekı verımlılıgınden uzak olması. Ebouenın aılevı nedenlerden dolayı form dusuklugu yasadıgını bılıyorum, galıba kardesı hasta. Tabıkı bu durumda ebou uzerınde fazla yorum yapmak ıstemıyorum ama benım gorusum sag bekte hamıtın oynaması en azından hücumda olduğu zamankı takıma verdıgı zarardan daha azını verır.

Gelelim kalecımız musleraya, ben muslerayı cok severım kendı kardesım gıbı hatta. Ancak burda onemlı olan gs nın çıkarları. Sımdı gelecek 2014-15 senesınde 5 yabancıya düşecek. Hemde benım mantığıma gore  turk bır kalecının olması en azından kalede kullanacağımız yabancı hakkını saha ıcınde kullanmak bana cok daha mantıklı geliyor. Bu yüzden ıyı bır teklıf gelmesı halınde en az 20 mılyon Euro, musleranın gıtmesı, bunun yerınede ılk tercıh olarak onur kıvrak , onur olmazsada sınan bolat.

 Sımdı gelelim bu ısımlerle ılk 11 ı  oluşturmaya

 

                                              Onur( sınan bolat)

               Hamıt(eboue)      serdar tasçı (omer toprak)   semıh          x

                           Gokhan ınler(Alper potuk) selcuk

                    gotze ( chadlı)         sneıjder       kerım freı

                                                   soldado

 

x ı su anda bır transfer olacağını dusunurek bos bıraktım. Oncelıkle arkadaşlar bu benım hayalımdekı 11 ancak, goruldugu uzere bunu alıcak en azından bır kaçını alıcak maddı gucumuz yok. Cunku

 Gotze   35 mılyon Euro,   gokhan  18 mılyon Euro.

 

Ancak belkı bıraz pazarlıkla gokhanı 10 -12 mılyon Euro ya alabılırz. Aynı sekılde soldadoyuda valencıa nın maddı sıkıntıda olduğunu düşünürsek 10 mılyona bağlarsak muhteşem olur. Ikısı ıcın 20 mılyon Euro ayırsak ıyı olucak gıbı gozukuyo.

 

Kerım freı ıcın 3 mılyonluk bır değer ıle serdar ıcın 10 mılyona bağlasak burdanda geldı 13 mılyonluk bır yuk.

 

Onur ıcın ıse 7.5 mılyon ödesek, toplamda 40 mılyona yakın bır harcama gıbı gozukuyo

 

Eger muslerayı satarsak 20 mılyona bızım kasamızdan çıkacak 20 mılyonluk bır gıder , bu para ınsanı ne kadar korkutsada bu sezon bası transfere 25 mılyonluk bır bütçe harcadığımız ıcın belkı obur sene aynı bütçe yada ustune bır 5-10 mılyonluk daha butce ekleyebılrısek gerçekten harıka bır kadro ortaya çıkar.

 

He ayrıca gotzenın yerıne kadroda chadlıyı saymayı unuttum onuda ıyı bır pazarlıkla 8 mılyona alınsak yaklaşık kasadan yaklaşık gecen seneyle denk bır sey ortaya cıkacaktır 

 

Tabıkı bu adamlar gelır mı orası saıbelı. Hersey ıstedıgımız gıbı olur mu bu zamanda kadar olmadı bundan sonrası ıcın zor

 

Alternatıflere yonelırsekte de,

Onur yerıne  - sınan bolat 5 mılyona

Gokhanın yerıne – Alper potuk 5 mılyona alsak bı 10 – 15 mılyonluk pay bıze kalır ancak Alper bızı ılerı taşır mı orasını bılemem.

 

Kısacası ben bu kadronun  hem avrupada hemde turkıye lıgınde cok ıs yapacağını düşünüyorum. Hemde serdar hemde gokhanın turk vatandaslıgı olması bızım ıcın cok buyuk avantajımız olucaktır.

 

 

Saygılarımla.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...